اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

تشریح جزئیات جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

رئیس جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان جزئیات این جشنواره را تشریح کرد.

تشریح جزئیات جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمود کمره‌ای رئیس جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و معاون آموزشی دانشگاه تهران بعدازظهر امروز در آیین اختتامیه هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در تالار علامه امینی دانشگاه تهران، هدف از برگزاری این جشنواره را حمایت از ایده های جوانان و کسب و کارهای نوپا و ارتقای جایگاه علمی کشور دانست و گفت: برای این جشنواره ۳۳۵ ایده دریافت کردیم، تعداد ۲۸۴ ایده از جوانان و تیم های ایده پرداز بود که ۳۳ نفر از آنها با داوری های سخت و سنگین به مرحله بعدی راه پیدا کردند.

وی افزود: همچنین در قسمت کسب و کار هم ۵۱ اثر دریافت شد که ۱۰ کسب و کار به مرحله دوم راه یافتن و ۱۰ عنوان به مرحله بعد راه یافت.

به گفته کمره‌ای، در قسمت استادان جوانان علمی نیز ۵۲ نفر اعلام آمادگی برای ارزیابی وضعیت خود کردند که ۲۲ نفر به مرحله بعدی رسیدند.

وی اظهار داشت: به ۱۲ ایده جوایز نقدی و به هر کدام ۱۰۰ میلیون تومان اعطا می‌شود که ۱۰ درصد به شکل نقد و ۹۰ درصد در قالب حمایت است، جمع جوایز ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است که توسط بنیاد علم و فناوری جمیلی حمایت می‌شوند.

رئیس جشنواره ادامه داد: امسال یک استاد جوان نمونه با نام حامد دائمی و عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان تجلیل انتخاب شد و ۲۰۰ میلیون تومان هدیه دریافت خواهد کرد.

* گاهی به اسم نخبه‌پروری، نخبه‌کشی می‌کنیم

 در ادامه این جشنواره محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران گفت: در این حوزه با مفاهیم مختلفی مواجه می شویم که باید از هم تفکیک شود. نخبه پروری، نخبه شناسی و نخبه داری از جمله این مفاهیم است. البته نتوانسته ایم زنجیره نخبه سالاری را تکمیل کنیم. در این زمینه یک آسیب جدی داریم که عمدتا مبنای نخبه شناسی معطوف به مقاله محوری بوده است. البته ماده ۲ اساسنامه بنیاد ملی نخبگان نخبه را به شکل جامع تعریف کرده است، اما وقتی و به صورت دقیق شاخص ها را بررسی می کنیم، می بینیم بخش های اصلی در اساسنامه مغفول مانده و مقاله محوری بیشتر مطرح است.

مقیمی تاکید کرد: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان توانسته آسیب یادشده در شناسایی نخبگان را رفع کند، زیرا بیشتر معطوف به ایده های جدید و کسب و کارهای نو و ایده پردازی است.

وی با اشاره به اهمیت نخبه یابی گفت: باید در کشور نخبه ها را پیدا و معرفی می کنیم اما  برای نخبه پروری اقدام کمتری صورت می گیرد و در نخبه داری که اقدام بعدی است موفق نبودیم و نتوانسته ایم فرصت های شغلی برای آن‌ها فراهم کنیم. گاهی حتی به اسم نخبه پروری، نخبه کشی می کنیم.

به گفته رییس دانشگاه تهران «وقتی تمرکز روی شاخص های کمی مقاله قرار می دهیم خیلی از نخبه ها را از دایره نخبگی خارج می کنیم. وقتی نتوانیم نخبه داری کنیم، افراد را در بسیاری رویدادها و المپیادها شناسایی می کنیم و در دسترس کسانی قرار می دهیم که نسبت به منابع انسانی کشور ما طمع دارند، البته دانشمندان کشور ما هر جا باشند به بشریت خدمت می کنند ولی حل مسائل و مشکلات کشور خود ما توسط نخبگان در اولویت قرار دارد».

وی تاکید کرد: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان بر علوم پایه و تقدیر از دانشمندان فعال در این زمینه که توسط بنیاد جمیلی و با حمایت دانشگاه تهران برگزار شده است از چند جنبه قابل تقدیر و منحصر به فرد است. زیرا به طور خاص و تخصصی در علوم‌ پایه برگزار می شود. بنیاد های خیره و خیرین معمولاً اگر بخواهند کاری در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بکنند، بیشتر کارهای زیربنایی و عمرانی باشد ولی این جشنواره در راستای مباحث محتوایی و فرهنگ سازی است.

مقیمی با بیان اینکه رشته های علوم پایه نقش کلیدی در توسعه دارند ولی به اندازه لازم و درخور شان آن‌ها به این رشته ها توجه نشده است، افزود: یکی از علت های این امر این است که رشته های علوم پایه که رشته های مادر هستند، معمولاً در زمینه اشتغال مستقیم دانش آموختگان با چالش های جدی روبرو هستند؛ به ویژه در کشور ما که باید تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی برای توسعه اشتغال این رشته ها فراهم شود.

همچنین در این برنامه محمد علی زلفی گل وزیر علوم به جایگاه علمی رییس دانشگاه تهران در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: چند روز پیش، ISC فهرست بیش از ۴۰۰ نفر از دانشمندان یک درصد علوم انسانی و علوم بومی را معرفی کرد که نام رئیس دانشگاه تهران هم جزو آن لیست بود و این امر برای بنده به شدت افتخار آفرین است؛ چرا که رئیس بزرگترین دانشگاه کشور به عنوان اندیشمند بزرگ شناخته شده است. البته با این انتخاب وظیفه ایشان برای نخبه گزینی، نخبه پروری و... نیز سنگین تر شد.

وی همچنین گفت: من به مدیر برنامه ها گفتم هر جا خیری وقت ملاقات خواستند اولویت اول با خیرین است چرا که آنها با سرمایه های شخصی خود برای پیشرفت ایران اسلامی هزینه می کنند در حالی که ما با اعتبارات دولتی هزینه می کنیم به همین جهت خیرین همیشه باید قدر ببینند و بر سر بنشینند.

وی افزود: وقتی خیرین سخاوتمندانه از مال و امکانات خود برای پیشرفت و رفاه دیگران هزینه می کنند، با خود می گویم خوش بحال پدر و مادری که چنین فرزندانی را تربیت می کنند. در واقع آنها هزینه می کنند تا دل دیگران را شاد کنند. شاید از دیدگاه ما انتخاب و اعطای جایزه به فردی نخبه برای کسانی که تمکن مالی دارند کار بزرگی نباشد، در حالی که این کار مسیر علمی خیلی از افراد را تغییر می دهد هماهنگونه که اساتید می تواند مسیر یک دانشجو را تغییر می دهد.

وزیر علوم ادامه داد: کار خیرین در حوزه علم و پژوهش هم با ارزش است و این اقدامات  نوعی سرمایه گذاری برای آینده کشور محسوب می شود. من سخت اعتقاد دارم با یک گل بهار می شود یک استاد، رییس دانشگاه یا خیر خوب ممکن است با اقدامات خودشان منجر به یک گشایش علمی شوند که می تواند  دنیا را تکان دهد.

زلفی گل با بیان اینکه خیرین علمی با حمایت‌های مالی خود باعث پیشرفت کشور و خوشحالی دل دیگران می‌شوند و مسیر آینده علمی دانشجویان را تغییر می‌دهند؛ تاکید کرد: انتخاب هوشمندانه بنیاد جمیلی در ورود به عرصه علوم پایه و گزینش برترین‌های علوم پایه علاوه بر سرآمدی علمی نگاه ویژه آن‌ها به حوزه فناوری است که یکی از ابتکارات و نبوغ خاص به شمار می‌آید که در برگزاری و مدیریت جشنواره بکار گرفته شده است.

وزیر علوم با بیان اینکه شناسایی نبوغ اندیشمندان جوان در محل دانشگاه اتفاق می‌افتد که باید به آن توجه کرد، خاطر نشان کرد: خیرینی که حامی علم و فناوری هستند، سرمایه گذاران علمی کشور هستند و باید قدردان آن‌ها بود؛ چرا که باعث می‌شوند دانشمندان جایزه نوبل دریافت کنند و نظریه آن‌ها حرفی برای گفتن در سطح ملی و جهانی داشته باشد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول