اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

پیاده‌روی اربعین به نماد و تجلی قدرت نرم اسلام تبدیل شده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری سوگواره بین المللی اربعین، تأکید کرد: پیاده روی اربعین به نماد و تجلی قدرت نرم اسلام تبدیل شده است.

پیاده‌روی اربعین به نماد و تجلی قدرت نرم اسلام تبدیل شده است

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،آیین اختتامیه دومین  سوگواره بین المللی روایت اربعین امروز دوشنبه آذر ماه ۱۴۰۲ در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید برگزار شد.

در این دوره از سوگواره ۵۰۰ اثر به مرحله داوری رسید و در نهایت با انتخاب  ۲۱ اثر برتر و ۸ اثر قابل تقدیر به سرانجام رسید. حجت الاسلام خدیوی،رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این مراسم از ارسال ۱۳۵۰ اثر به این سوگواره خبر داد.

زهرا القبیسی،کنشگر لبنانی در این مراسم با اشاره به اهمیت روایتگری از اربعین،گفت: راه اربعین راه ولایت است. پیروزی امام حسین با حضور حضرت زینب به دست آمدو هدفهای امام حسین در کربلا پیروز شد.

وی ادامه داد: جهاد تبیین به دوبخش تقسیم و با حضرت زینب آغاز می شود.

القبیسی با بیان اینکه ما یک الگوی عملی به جوانان نشان دادیم،گفت: باید بدانیم حرف زدن ما هم در مسیر اربعین تاثیر گذار است.

این کنشگر لبنانی با اشاره به اتفاقات و حوادث غزه،خاطرنشان کرد:اتفاقات فلسطین اکنون در کشورهای غربی پخش می شود و آنها نیز این حرکت را انسانی می دانند.

حجت الاسلام فاطمی پور،معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور در این مراسم با طرح این پرسش که اربعین چه نقشی در تاریخ اسلام و تمدن سازی دارد؟بیان داشت:اینها موضوعاتی است که باید به آن فکر کرد.

موضوع اربعین تمدن سازی است

وی ادامه داد: ارزش اربعین به سنت هایی است که می سازد .مولفه هایی مثل ایثار،گذشت، فداکاری و خدمت به دیگران مولفه هایی است که هرکسی قدم در این مسیر گذاشته باشد هزاران مصادیق آن را می بیند.

حجت الاسلام فاطمی پور تصریح کرد:موضوع اربعین فرهنگ سازی و تمدن سازی است؛الگوی برخورد تمدنهای غرب این طور میگوید که برخی تمدنها متمدن تر هستند و آنچه دنبال می کند این است که بقیه تمدنها را باید در خودم حذف کنم.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور،ابراز کرد:هدف از طراحی داعش و...این است که بقیه تمدنها باید استحاله و تخریب شوند و هدف از بین بردن تمدنهاست.

وی خاطر نشان کرد:بسیاری از دوره هایی همچون عدالت و آزادی و عقلانیت غربی ها در فلسطین رو شده است.

فاطمی پور افزود:  جنگ تمدنی را جریان اربعین می تواند افشا کند و نقش مهمی در این خصوص دارد.

وی با اشاره به اهمیت زیارت امام حسین(ع) بیان داشت:اولین اتفاقی که در زیارت دنبال می شود معرفت و شناخت است؛سید الشهدا باید به همه معرفی شود و یکی از راههای معرفی زیارت است و خداوند به ازای آن مزد می دهد و می گوید بهشت بر فرد واجب می شود.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی  رهبری در دانشگاههای کشورگفت:شناخت امام حسین، محبت امام حسین را به دل می اندازد.جوشش عشق و علاقه به امام انسان را به سمت تبعیت از امام می برد.

وی متذکر شد: اگر امام حسین را شناختیم و محبت او را پیدا کردیم باعث دنباله روی و پیروی و رفتن در آن مسیر می شود.

فاطمی پور افزود:اگر کسی پیرو ولی خدا شد در نهایت قله ای برای او ترسیم می شود که به مقام بالایی می رسد و همراه امام می شود‌.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها با اشاره به جایگاه زیارت امام حسین (ع)،خاطرنشان کرد:نیاز به تحول جامعه داریم و راهی برای ساختن جامعه به جز آحاد جامعه نداریم و اربعین نقش زیادی در فرهنگ سازی دارد.

نقش مراسم اربعین در زمینه سازی برای ظهور

فاطمی پور با اشاره به نقش اربعین در ظهور امام عصر(عجج)،گفت:برخی اتفاقات باعث تعجیل در ظهور می شود و تربیت در ایام اربعین را می توانیم در جامعه رقم بزنیم.

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اربعین به یک نماد و تجلی قدرت نرم تبدیل شده است،گفت:فرهنگ سازی ،وفاق و مهرورزی و شفقت از تجلیات اربعین است و وجه تسمیه اربعین قداستی به برتری اسلام دارد.

وی ادامه داد:بعد از شهدا امام حسین استمرار عاشورایی ابتر می ماند که با اربعین ادامه پیدا کرد.مقدمه اربعین حسینی عزاداری حضرت زهرا در سوگ پیامبر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فلسفه عدد ۴۰،خاطرنشان کرد: عدد ۴۰ در فرهنگ ما عدد با قداستی است و اوج آن در اربعین است.

وی با اشاره به جایگاه جابربن انصاری در اربعین،افزود:جابر در زمانی که به کربلا آمد مقارن به چهلمین روز شهادت امام حسین (ع)بود؛در حالی که عطیه عوفی تاریخ نگار جوانی در کنار او  حضور داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه آیا زیارت اربعین موکول به زمان ماست،بیان داشت:خیر، این طور نبوده است و سالهای زیادی این مراسم وجود داشته است.

زالی با بیان اینکه بزرگترین تجمع انسانی در دنیا اربعین است،تصریح کرد:وظیفه شرعی ماحفظ شعائر الهی است؛برخی برای  این شعائر وجه زمانی قایل هستند و برخی وجه مکانی و برخی در قالب اشخاص متجلی کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ابراز کرد: در اربعین نگاه رویکرد انتقالی مفاهیم وجود دارد؛برای انجام این مهم کارهای هنری موثر است.

زالی تصریح کرد:بحث هنر بحث جدیدی در اربعین نیست.این سوگواره بین المللی است و قوم و نژاد جایگاهی ندارد و افتراقی وجود ندارد.

وی با اشاره به ذات دانشجو بودن،گفت:امسال نسبت به سال قبل زمینه های بیشتر هنری در این دوره سوگواره وجود دارد.

پیاده ‌ روی اربعین اتفاقی برای آینده است

حجت الاسلام دکتر علی خدیوی رئیس سوگواره بین المللی روایت اربعین و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی با سخنرانی در جمع راویان برگزیده دومین سوگواره بین المللی روایت اربعین افزود: در مقوله اربعین جریان و اتفاقی در حال شکل گیری است که برای آینده اتفاق بزرگتری را رقم می زند و ما معتقدیم پیاده ‌ روی اربعین اتفاقی برای آینده است، نه گذشته

رئیس سوگواره بین المللی روایت اربعین در ادامه با اشاره به خواستگاه روایت و روایتگری گفت: بحث روایتگری با اسلام متولد شد و شیعه هیچگاه روایت را تعطیل نکرده است و بزرگان دین و محدثان نمونه های غنی و تاثیر گذار ی در تاریخ اسلام به ثبت رسانده اند ولی هیچ وقت فرهنگ شیعه از روایتگری دور نیفتاد و از آن غفلت نکرد ، حتی با وجود اینکه حکو مت ‌ های مختلفی از این مسئله پیشگیری می ‌ کردند. در عین حال انسان ‌ های فراوانی رنج سفر کشیدند تا حدیثی را از اهل بیت (ع) ثبت کنند.

وی در بیان ضرورت پرداختن به روایت اربعین در جامعه دانشگاهیان گفت: ما نسبت به این مسئله یک مسئولیت داریم و آن انعکاس این حرکت عظیم و زیبایی است که به صورت بین المللی در میان دانشجویان جهان اسلام در حال افتاق افتادن است و آیندگان از ما خواهند پرسید شما که در غدیر نبودید تا غدیر را خوب ثبت کنید تا در حق امیرالمومنین ظلم نشود، ولی می ‌ توانستید حرکت سی میلیونی انسان ‌ ها در اربعین را ثبت کنید تا تاریخ از آن استفاده کند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره اثرات و دامنه های این حرکت میلیونی گفت: در مقوله اربعین جریان و اتفاقی در حال شکل گیری و حرکت است که برای آینده اتفاق بزرگتری را رقم می زند و معتقدیم پیاده ‌ روی اربعین اتفاقی برای آینده است، نه گذشته و روایت اربعین سلفی ‌ گری نیست.

ما برای یک مسئله مربوط به گذشته بزرگداشت برگزار نمی‌کنیم بلکه اربعین مربوط به امروز و آینده است. بحث روایتگری ، بحث پیاده ‌ روی ، بحث زیارت اربعین دارد آینده دنیا را به نفع جریان تشیع تغییر می ‌ دهد فرهنگ زیبای اهل بیت (ع) را بازتولید می ‌ کند و به نسل جدید منتقل می‌کند.

وی در پایان گفت: قطعا ما نمی ‌ توانیم همه ارزش‌های اربعین را ثبت کنیم ولی دیدیم یک ظرفیت عظیم دانشجویی وجود دارد لذا تصمیم گرفتیم برای روایتگری آن خیمه‌ای بزنیم و از همه عزیزانی که در این زمینه هنر و توانی دارند دعوت کنیم هر چه می ‌ توانند از زیبایی ‌ های اربعین ثبت و روایت نمایند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول