اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

سایه سنگین «طوفان الاقصی» بر جنگ اوکراین

جنگ غزه به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی بحران اوکراین تأثیر گذاشته و سبب کاهش فشار آمریکا و اتحادیه اروپا بر روسیه شده است.

سایه سنگین «طوفان الاقصی» بر جنگ اوکراین

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - راهبرد معاصر نوشت:  عملیات «طوفان الاقصی» سبب فعال شدن مجدد یکی از گسل‌های مهم ژئوپلیتیکی منطقه غرب آسیا شده است. با وجود تأثیرات محلی- منطقه‌ای درگیری میان جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و رژیم صهیونیستی، این مناقشه در سطح بالاتری نیز قابل تحلیل است. 

در نظر کارشناسان حوزه روابط بین الملل، تشدید مناقشه فلسطین در امتداد بحران اوکراین در شرق اروپا، افزایش تنش‌ها در شبه جزیره کره و احتمال وقوع جنگ میان چین و تایوان در جنوب شرق آسیا قرار دارد. به عبارت دیگر برای فهم دقیق‌ جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی لازم است جایگاه این مناقشه را در روند رقابت میان قدرت‌های بزرگ یعنی آمریکا، روسیه و چین مشخص کنیم. 

سؤال کلیدی این سیاهه آن است، آیا جنگ غزه توانسته ابعاد بین المللی یابد و بر روی سایر مناقشات بین المللی مانند بحران اوکراین تأثیر بگذارد؟ 

تنها چند ساعت پس از عملیات هفتم اکتبر، واشنگتن اعلام کرد مبلغ 8 میلیارد دلار کمک فوری برای تقویت موضع رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت فلسطین اختصاص داد. کمی بعد، مجلس نمایندگان آمریکا در طرحی جامع برای حمایت 105 میلیارد دلاری از متحدان آمریکا در سراسر جهان مبلغ 14.3 میلیارد دلار اعتبار برای کابینه راست‌گرای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اختصاص داد. 

به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، جنگ غزه ضربه جدی به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارده کرده است. طبق برآوردهای انجام شده، تل‌آویو در دو سال آینده با کسری بودجه 9 درصدی مواجه خواهد بود و باید فکری برای جبران هزینه‌های سرسام آور جنگ کند. کارشناسان اقتصادی معتقدند، جنگ اخیر روزانه 270 میلیون دلار به اقتصاد رژیم صهیونیستی آسیب وارد می‌کند. 

با فرض صحت این رقم تاکنون هزینه جنگ غزه بر اقتصاد رژیم صهیونیستی به بیش از 50 میلیارد دلار افزایش یافته است. پس از پایان جنگ احتمالاً لابی صهیونیستی در سراسر قاره اروپا و آمریکا برای کمک به صهیونیست‌ها فعال شده و سعی می‌کند به بهانه‌های مختلف کمک‌های مالی را به سمت سرزمین‌های اشغالی هدایت کند. 

در چنین شرایطی اوکراین از شانس بسیار کمتری برای جذب منابع مالی جدید و اتکا بر کشورهای غربی برخوردار خواهد بود. شاید به همین دلیل ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در صحبت‌هایش اعلام کرد، اگر کشورها دیگر نمی‌توانند به کی‌یف کمک مالی کنند، دست‌کم وام‌های بلندمدت در اختیارش قرار دهند. 

حمایت نظامی- اطلاعاتی غرب از رژیم صهیونیستی دیگر نشانه اولویت یافتن مناقشه فلسطین بر بحران اوکراین است. چند روز پس از عملیات «طوفان الاقصی» مقام‌های عالی رتبه سیاسی و فرماندهان نظامی آمریکا و انگلیس از اعزام ناوهای جنگی به حوزه مدیترانه شرقی برای حمایت از رژیم صهیونیستی خبر دادند. هم‌زمان بمب‌افکن‌های راهبردی «بی- 52» و جنگنده‌های «اف-15»، «اف-16» و «ای- 10» راهی پایگاه‌های سنتکام در سراسر منطقه غرب آسیا شدند. 

انگلیسی‌ها نیز با استفاده از چهار پایگاه نظامی- اطلاعاتی خود در قبرس اقدام به اشتراک گذاری اطلاعات گروه‌های مقاومت در جنوب لبنان و نوار غزه با ارتش رژیم صهیونیستی کردند. به گزارش رویترز، واحد فرماندهی آمریکا اعلام کرده است، توپ‌های 155 میلی‌متری ارسال شده به اوکراین امکان استفاده از فلسطین اشغالی را نیز دارند. تحلیلگران معتقدند، به دلیل آنکه رژیم صهیونیستی فاقد عمق راهبردی در سراسر منطقه است، دولت‌های غربی وظیفه ایجاد موازنه در برابر شبکه مقاومت در لبنان، عراق، سوریه و یمن ایفا می‌کنند. 

به عبارت دیگر واشنگتن، لندن و بروکسل برخلاف بحران اوکراین به صورت مستقیم برای حمایت از تل‌آویو وارد عمل شده اند و قصد دارند از واحدی سیاسی در جنگ نامتقارن حمایت کنند. 

تغییر سرخط خبرهای رسانه‌های جریان اصلی دیگر تحول مهم در جریان عملیات «طوفان الاقصی» است. رسانه‌های بی طرف و حامی محور مقاومت با به تصویر کشیدن تصاویر جنایت‌های صهیونیست‌ها در نوار غزه سعی کردند علاوه بر محکوم کردن نسل کشی فلسطینیان، از سیاست‌های دوگانه غرب در قبال بحران‌های جهانی انتقاد کنند. 

نکته کلیدی آن است، در این خط خبری موضوع فلسطین در اولویت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی قرار دارد و دیگر خبری از انتشار گسترده اخبار جنگ اوکراین نیست. این موضوع سبب شده است، از میزان انتقادات به عملیات اوکراین کاسته شود و مسکو در موضع منتقد از سیاست‌های حقوق بشری غرب قرار بگیرد و حتی به عنوان بازیگر میانجی در جنگ غزه معرفی شود.

بهره سخن

عملیات «طوفان الاقصی» سبب شد ناگهان بخش اعظمی از حمایت‌های نظامی، اطلاعاتی، سیاسی و رسانه‌ای بلوک غرب از اوکراین کاسته شود و به رژیم صهیونیستی اختصاص یابد. 

با توجه به این نکته، روسیه یکی از بزرگ‌ترین ذی‌نفعان آغاز مناقشه‌ای جدید در سرزمین‌های اشغالی است. علاوه بر این، تشدید تنش‌ها در شرق مدیترانه سبب افزایش قیمت جهانی هر بشکه نفت به بیش از 85 دلار شده است. این تحول اقتصادی موجب تقویت ارتش روسیه در کوتاه مدت خواهد شد. 

با در نظر گرفتن نکات فوق جنگ غزه به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی بحران اوکراین تأثیر گذاشته و سبب کاهش فشار آمریکا و اتحادیه اروپا بر روسیه شده است.

پایان پیام/غ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول