اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فرصتی برای رونق دوباره؛ واحد نیمه‌راکدی که به مدار تولید برگشت

طرح صنعت یار به یاری صاحبان واحدهای تولیدی کوچک و متوسط آمده تا در بزنگاه‌های موجود یاری‌رسان آنها باشد که یکی از این صنعتگران، بانوی جوانی است که با همت و پشتکار و با حمایت بسیج مهندسین، واحد نیمه راکد خود را رونق بخشیده است.

فرصتی برای رونق دوباره؛ واحد نیمه‌راکدی که به مدار تولید برگشت

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سازمان بسیج مهندسین فارس با طرح "صنعت یار" به یاری صنعتگران و صاحبان واحدهای تولیدی کوچک و متوسط آمده تا آنها را از تنگناهای تولید رها کند و در بزنگاه‌های موجود یاری‌رسان صنعتگران باشد.

صنعتگرانی که بعضا با دست خالی یا وام کار خود را آغاز کرده و بنا به شرایط اقتصادی و نوسان قیمت‌ها یا بازار رقابتی و هر دلیل دیگر، به مشکل برخورده و حالت راکد یا نیمه راکد درآمده‌اند.

طرح صنعت یار با پایش معادن و صنایع کوچک و متوسط، می‌کوشد به بررسی ریشه‌ مشکلات صنعتگران بپردازد و با ارجاع آنها به کلینیک صنعت و معدن، پس از رفع چالش‌ها مسیر را برای تولید بهینه و رونق بیشتر صنایع باز کند.

در راستای طرح صنعت‌یار، تاکنون ۵۲ واحد صنعتی در فارس احیاء شده و یا به احیای آن کمک شده است که از این تعداد ۲۲ واحد در شیراز و بقیه در شهرستان‌ها قرار دارند.

در این مسیر، بسیج مهندسین استان یاری‌گر صنایع و معادنی شدند که اگر چه واحدهای کوچک و متوسط به شمار می‌آیند اما به عنوان پیشران اقتصاد، نقش موثری در اشتغال زایی، نوآوری و آموزش نیروی کار، توسعه صادرات و سرمایه‌گذاری دارند.

 

یکی از واحدهای تولیدی که از حمایت بسیج مهندسین بهره‌مند شده، مجموعه صنعتی پنام وین است.

مینا بهلولی، کارشناس ارشد روان‌شناسی صنعتی و مدیر این واحد صنعتی، بانوی جوانی است که با همراهی همسرش واحد تولید کننده درب و پنجره upvc و آلومینیوم را راه‌اندازی کرده اما طی یک سال اخیر به دلیل رکود در روند تولید با حمایت بسیج مهندسین فارس به کار خود دوام و قدرت بیشتری بخشیده است.

این بانوی صنعتگر، فعالیت خود را از سال 93 آغاز کرده و سال 97، واحد تولید کننده درب و پنجره upvc و آلومینیوم را در شهرک صنعتی شیراز راه‌اندازی کرده است.

 واحد نیمه‌راکدی که به چرخه تولید بازگشت

مینا بهلولی در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: طی یک سال اخیر، روند تولید ما با مشکل مواجه شده بود و واحد تولیدی مان به حالت نیمه راکد درآمد.

وی ادامه داد: سال گذشته از سوی بسیج مهندسین مراجعه کردند و پس از پایش وضعیت موجود و از آنجا که تعداد کارگران ما کم شده بود همچنین تولیدمان به 20 درصد کاهش یافته بود، مورد حمایت قرار گرفتیم.

این بانوی صنعتگر بیان کرد: به همین منظور، مبلغ یک میلیارد تومان تسهیلات به ما ارائه شد که البته قصد خرید دستگاهی را داشتیم اما به دلیل اینکه دریافت تسهیلات زمان‌بر شد و 6 ماه به طول انجامید، موقع دریافت آن را برای مواد اولیه هزینه کردیم.

بهلولی به ایده اولیه شکل‌گیری این واحد صنعتی اشاره کرده و افزود: آلومینیوم، تنوع رنگ، استقامت و دوام مناسبی دارد و با اقلیم استان فارس نیز متناسب است، بنابراین برای تولید سراغ این مقوله رفتیم.

وی چالش‌های کار را حیطه کاری خود را عنوان کرده و افزود: موضوع هزینه‌های تمام شده گاه برای ما شرایط سختی به وجود می‌آورد، چرا که به عنوان تولیدکننده کوچک باید ارزش افزوده و مالیات را در نظر بگیریم.

نیروهای گریزان از کار در صنایع

بهلولی جذب نیروی انسانی را چالشی دیگر برشمرد و اضافه کرد: نسبت به تسهیلاتی که دریافت کردیم باید برای استخدام هفت نفر متعهد می‌شدم، اما با وجود تبلیغات گسترده برای جذب نیرو، هنوز این تعداد از افراد کارآمد مراجعه نکرده‌اند که به گفته همکارانم، آنها نیز در جذب نیروی کار با مشکل مواجه هستند.

این بانوی صنعتگر تاکید کرد: البته صرفا موضوع تعهد به ازای دریافت تسهیلات نیست، بلکه مجموعه نیاز به نیرو دارد اما افراد مراجعه کننده، ترجیح می‌دهند در اسنپ کار کنند یا حتی به مشاغل کاذب مثل دست‌فروشی روی بیاورند! با اینکه تشویقی نیز لحاظ کرده‌ایم اما دوام کارگر در مجموعه های صنعتی کم است.

 

لزوم برابری حجم سفارشات با توان تولید 

بازار فروش بستگی به شرایط کار دارد و برای یک تولیدکننده آگاه به شرایط، سفارش گرفتن تولیدات باید با توان تولید مجموعه متناسب باشد تا تولید و عرضه به یک بالانس برسد.

چه بسا بلندپروازی بی‌رویه در بازار رقابتی، تولیدکننده به ویژه در حیطه صنایع کوچک و کارگاهی را به مرز رکود بکشد و چراغ واحد تولیدی را خاموش کند.

بهلولی در این زمینه، مدبرانه عمل کرده و تناسب بازار با توان تولید واحد تولیدی‌اش را سنجیده است.

این بانوی صنعتگر اظهار داشت: برای برندسازی هزینه بسیاری کردیم با وجود این ترجیح می‌دهم، در حد توان مجموعه به تولید بپردازیم و به فروش بالا فکر نکنیم.

وی اضافه می کند: کیفیت کار و زمان‌بندی، به نوعی اعتبار کار یک صنعتگر است و با حجم بالای سفارشات آن هم در وضعیتی که نیروی کار کافی نداریم، این اعتبار خدشه‌دار می‌شود.

همراه با همسرم از یک سوله کار را شروع کردیم

مدیر مجموعه صنعتی پنام وین خاطرنشان کرد: از سال 93 با همسرم کار را از صفر شروع کردیم و در یک سوله، تعدادی دستگاه مستقر کردیم، به همین جهت اکنون قدر واحد تولیدی را می‌دانم.

بهلولی افزود: ابتدا مشکلات کار زیاد بود و دوستانی که از با ما همکاری کردند، به ما متعهد بودند و مثل اعضای یک خانواده شدیم.

وی به نقل خاطره‌ای از اوایل کارش پرداخت و گفت: یکی از مشتریان ما که خودش در شهرک صنعتی، تولیدی داشت وقتی وضعیت ما را مشاهده کرد که برای خرید زمین در شهرک صنعتی و استقرار کارگاه در آنجا با مشکل مالی مواجه بودیم، گفت: شما که پله به پله رشد کردی و با مشکلات مقابله نمودی،  اگر کسی شما را از ادامه کار منع کرد و سختی‌های کار را برایت بزرگ جلوه داد، به او بگو تا سر دارم سر می‌شکنم(کنایه احقاق حق و تلاش برای رسیدن به مقصود) که من این ضرب‌المثل را همیشه به یاد دارم و آن را در شرایط سخت مورد توجه قرار می‌دهم.

گزارش: سمیه انصاری‌فرد

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول