اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی ممنوع!

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با اشاره به شیوع احتمالی انفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: افراد از  تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی خودداری کنند.

تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی ممنوع!

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، این روزها با فرا رسیدن آذرماه بیماری‌های فصل سرد سال از جمله آنفلوآنزا اوج گرفته است.

از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در ارتباط با اوج‌گیری بیماری آنفلوآنزا و سایر بیماری‌ها در آذر ماه هشدار داده شد و در این بین بیماری مشترک انسان و دام نیز جای خود دارد.

حمزه آقاپور کاظمی سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مازندران نسبت به شیوع احتمالی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای شهروندان این استان هشدار داد.

وی با بیان اینکه افراد از تماس مستقیم با پرندگان اهلی و وحشی خودداری کنند، افزود: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که در پرندگان تلفات زیاد ایجاد کرده و قابلیت انتقال به انسان را دارد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران اضافه کرد: در مناطق روستایی نگهداری پرندگان در مکان محصور شده موجب ممانعت تماس مستقیم با پرندگان وحشی به‌ویژه آبزی و تماس غیر‌مستقیم با مدفوع این پرندگان به‌عنوان مهم‌ترین عامل انتقال بیماری، خواهد شد.

آقاپور کاظمی بیان کرد: در صورت خرید پرندگان زینتی، لازم است این پرندگان دست‌کم به‌مدت دو تا سه هفته در محل جداگانه نگهداری شوند و در صورت احراز سلامتی، انتقال یابند.

وی یادآور شد: گوشت مرغ و سایر پرندگان را از فروشگاه‌های معتبر، به‌صورت بسته‌بندی با تاریخ تولید و انقضا معتبر تهیه کنند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مازندران بیان کرد: استفاده از مرغ ریز شده فاقد مشخصات و آلایش آن توصیه نمی‌شود.

آقاپور کاظمی با اعلام اینکه پختن کامل مرغ سبب از بین رفتن بسیاری از عوامل میکروبی از جمله ویروس آنفلوانزا می‌شود، اظهار کرد: تخم‌مرغ را طوری بپزید که زرده و سفیده آن کاملا سفت باشد.

وی بیان کرد: گوشت مرغ باید دارای ظاهری سفید و روشن فاقد کبودی، خون‌مردگی و فاقد ترشحات زیر جلد با بوی بد باشد. 

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر اینکه کشتن پرندگان به‌صورت سنتی در منزل توصیه نمی‌شود، خاطرنشان کرد: در شرایط خاص حتما از ماسک و دستکش برای ذبح و آماده‌سازی پرنده استفاده و چاقوی و ظروف مورد استفاده به خوبی شست‌وشو شوند.

آقاپور کاظمی با یادآوری اینکه دست‌کم زمان لازم جهت طبخ گوشت مرغ ۱۵ دقیقه و به‌صورت بخارپز است، بیان کرد: برای نگهداری فراورده‌های دامی  ازجمله مرغ و تخم‌مرغ خام در یخچال باید آنها را از مواد دیگر دور نگه دارید.

وی گفت: در صورت بروز تلفات ناگهانی در پرندگان بومی و روستایی حتما موضوع به ادارات دامپزشکی یا خانه بهداشت اطلاع داده شود.

پایان پیام/۸۶۰۳۴/م/ض

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول