اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس

انتقال آب از «خلیج فارس و سد سلمان فارسی» مشکل آب بیرم را حل می‌کند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: بخش بیرم بدون منبع آب است و آب مناسب ندارد، در این راستا تعدادی چاه حفر شده است تا آب شرب با کیفیت مناسب به مردم برسد و تلاش‌های زیادی انجام شده تا مردم آب پایدار داشته باشند که از دو مسیر در حال پیگیری است.

انتقال آب از «خلیج فارس و سد سلمان فارسی» مشکل آب بیرم را حل می‌کند

علی‌جان صادق‌پور در گفتگو تفصیلی با خبرگزاری فارس در شیراز درباره جزئیات فعالیت این شرکت و پروژه‌های در دست اجرا اظهار داشت: بالا بودن تعداد شهرها و روستاها، تنوع اقلیمی و گستردگی جغرافیایی سبب شده است آبفا استان فارس یکی از شرکت‌های بزرگ کشور محسوب شود. 

وی ادامه داد: همچنین به لحاظ پراکندگی و تعدد شهرها و روستاهای استان فارس جزء رتبه‌های اول به حساب می‌آییم، در این راستا ۱۴۰۰ منبع آب شامل چاه، چشمه و قنات برای آبرسانی به جمعیتی بیش از ۳ میلیون نفر را در اختیار داریم.

او گفت: ما در استان فارس ۴۲۰۰ روستا و ۱۲۰ شهر داریم که برخی به صورت مستقیم و برخی به صورت خدمات تامین آب می‌شوند.

وی افزود: ۳۲ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی، ۴ تصفیه خانه آب و یک میلیون و ۱۵۰ هزار اشتراک آب در استان فارس منهای شهر شیراز وجود دارد که به صورت ۲۴ ساعته خدمات دریافت می‌کند که این گستردگی نیازمند مدیریت جامع و فنی است، علاوه بر شبکه‌ها و تاسیسات، دستگاه‌های پمپاژ، تاسیسات مکانیکی و غیره نیز پشتوانه آبی است که از طریق شبکه‌ها منتقل می‌شود.

صادق‌پور ادامه داد: علاوه بر بحث راهبری بحث توسعه و بازسازی و تعمیرات تاسیسات موجود نیز پروژه‌های بسیاری دارد که باید به آنها رسیدگی شود.

اجرای ۲۰۰ پروژه آبفا طی ۲ سال در فارس

وی در ادامه از اجرای ۲۰۰ پروژه کوچک و بزرگ آب و فاضلاب با اعتبار بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم یاد کرد و در ادامه گفت: همچنین تا به این لحظه ۲۰۰ پروژه برای دهه مبارک فجر با اعتبار ۴۰۰۰ میلیارد تومان آماده بهره‌برداری خواهد شد.

او در ادامه اظهار داشت: از آنجا که در کنار بحث آبرسانی بحث کنترل کیفی آب هم اهمیت بالایی دارد و لذا اجرا، توسعه و کنترل با هم انجام می‌شود، در این راستا آزمایش‌های فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و بیولوژیکی به صورت مداوم برای اطمینان از کیفیت آبی که مردم استفاده می‌کنند در حال انجام است و بر اساس استانداردهای بین المللی بررسی می‌شود.

صادق‌پور افزود: بر این اساس سالانه بیش از ۲۷۰ هزار نمونه آزمایش در این چهار شاخص انجام می‌شود.

او همچنین از برقراری ارتباط مردمی در سامانه ۱۲۲ جهت ارتباط مردم با واحدهای مختلف شرکت و نظرسنجی و پیگیری امور مربوط به آب و فاضلاب یاد کرد که اکنون در ۵ شهر فعال است و در سال گذشته ۳۴ هزار تماس برقرار شده است و تا پایان سال ۱۴۰۳ در ۱۹ شهر دیگر فعال خواهد شد.

افتتاح ۸ پروژه آب و فاضلاب در سفر دوم هیئت دولت به فارس

مدیرعامل شرکت آبفا فارس در ادامه به پروژه‌هایی که در سفر هیئت دولت به استان فارس به بهره‌برداری رسید اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر هیئت دولت به استان فارس هشت پروژه بزرگ شامل سه تصفیه خانه فاضلاب و پنج پروژه آبرسانی با اعتبار هزار و  ۳۶۴ میلیارد تومان در شهرستان‌های آباده، اقلید، فسا، داراب و زرین‌دشت به بهره‌برداری رسیده است.

صادق‌پور با بیان اینکه به طور کلی در جمعیت شهری ۹۹ و ۸ دهم درصد و در جمعیت روستایی بیش از ۸۶ درصد از نعمت آب شرب سالم برخوردار هستند، به برنامه‌های پیش رو اشاره کرد و گفت: تداد زیادی از پروژه‌ها در چندین نوبت بهسازی شده‌اند، در برخی از شهرها منابع آب از بین رفته‌اند و در این شهرها مجبور به اجرای مجدد پروژه‌ها شده‌ایم و طی سال‌های آتی نیز باید هم پروژه‌های مستهلک را نوسازی و هم روستاهای فاقد آب را آبرسانی و شبکه ایجاد کنیم. 

وی همچنین با اشاره به اجرای برنامه‌های آتی طی ۳ برنامه زمانبندی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت گفت: ۱۲۲۰ کیلومتر خط انتقال طی دو سال اخیر اصلاح شده و توسعه یافته است که بیشتر در مناطق شهری بوده که از این تعداد ۴۴ هزار متر مکعب در شهرها و مابقی در روستاها بوده است، همچنین ۲۷۶ حلقه چاه در این ۲ سال حفر، تجهیز و یا کف‌شکنی شده که عمدتاً در روستاها بوده است.

اضافه شدن ۵ تصفیه‌خانه فاضلاب در استان فارس

او گفت: در حوزه فاضلاب نیز رشد چشمگیری داشته‌ایم به گونه‌ای که ۵ تصفیه خانه طی این دو سال به ۶ تصفیه خانه قبلی اضافه شده است که ۵۷ درصد افزایش ظرفیت داشته‌ایم تا به ۴۷ درصد از جامعه خدمات دهیم.

صادق پور ادامه داد: همچنین با اجرای طرح‌هایی که در آینده خواهیم داشت از محل بانک توسعه اسلامی جمعیت تحت پوشش ما بیش از ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.

سد رودبال کاملا خشک شده است

او در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به وضعیت کنونی سدهای استان فارس نیز گفت: سد رودبال که کاملاً از شبکه خارج شده است و کمتر از یک میلیون متر مکعب آب دارد که حدود یک صدم ظرفیت این سد محسوب می‌شود در حالی که این سد ظرفیتی بالغ بر ۶ الی ۷ هزار متر مکعب دارد.

وی اضافه کرد: سد سلمان وضعیت خوبی دارد و سد درودزن نیز بالای ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب دارد، ما نیز بخشی از آب مورد نیاز خود را نیز از سد کوثر در استان کهکیلویه و بویراحمد تامین می‌کنیم.

صادق‌پور گفت: سد نرگسی در حال احداث است و سد ملاصدرا نیز نقش کنترلی دارد و مصرف آب شرب ندارد. 

تالاب‌ها را دریابیم

مدیرعامل شرکت آبفا استان فارس به وضعیت تالاب‌های استان نیز اشاره‌ای کرد و اظهار داشت: تالاب‌های بختگان، مهارلو، پریشان و کافتر در شرایط مناسبی قرار ندارند و در حوزه آب‌منطقه‌ای هستند و در راستای احیای تالاب‌ها باید اقدام جدی صورت گیرد.

او همچنین به ساخت تصفیه خانه روستای امیرآباد کافتر اشاره کرد که تنها ۲۰۰ متر مکعب پساب را وارد تالاب کافتر خواهد کرد و می‌تواند بخش ناچیزی از مشکلات این تالاب را حل کند.

صادق‌پور در ادامه آبرسانی به روستاها و شهرها را بر اساس جمعیت و همچنین وجود منابع آب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر روستای بالای ۲۰ خانواری در استان فارس نداریم که آبرسانی نشده باشد.

او همچنین درباره انتقال آب از خلیج فارس هم گفت: در این طرح قرار است ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب از دریا به شمال استان فارس برسد و در طول مسیر برخی شهرها را  آبرسانی کند که توسط بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

وی افزود: از جمله این شهرستان‌ها مهر و لامرد، جویم، سروستان، فسا، زرین‌دشت، خرامه، ارسنجان، خرم بید، سرچهان و آباده هستند.

 او در ادامه درباره آبرسانی به بیرم نیز گفت: بخش بیرم بدون منبع آب است و آب مناسب ندارد، در این راستا تعدادی چاه حفر شده است تا آب شرب با کیفیت مناسب به مردم برسد، تلاش‌های زیادی انجام شده تا مردم آب پایدار داشته باشند که از طریق آب منطقه‌ای پیگیری می‌شود.

 

                                                          ظرفهای خالی در صف آب «بیرم»

آبرسانی به بیرم از ۲ مسیر پیگیری می‌شود

صادق‌پور افزود: از دو مسیر سد سلمان فارسی و انتقال آب از خلیج فارس پیگیر رفع مشکل مردم بیرم هستیم که پیش بینی می‌شود حدود ۵ سال زمان ببرد.

 وی یکی از تهدیدات بزرگی که با آن مواجه هستیم را انشعابات غیر مجاز عنوان کرد و افزود: برخلاف اینکه آب‌بها بسیار کم است اما متاسفانه تعدادی از افراد با ترجیح منافع شخصی بر عموم نسبت به اخذ انشعابات غیرقانونی اقدام می‌کنند و سبب ایجاد بی‌نظمی در شبکه توزیع آب می‌شوند، این اقدام همچنین افزایش آلودگی آب را به دنبال دارد و سبب می‌شود نتوانیم خدمات مناسبی را به مردم ارائه دهیم.

او افزود: در این راستا هر دو هفته جلسه تشکیل می‌شود و با مدیران ارشد سازمان این موارد را بررسی و برخورد می‌کنیم.

به گفته مدیرعامل آبفا فارس در نیمه اول امسال با بیش از  چهار هزار  انشعاب غیرمجاز برخورد شده است و این پایش به صورت مستمر در حال انجام است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال 9 هزار  انشعاب غیر مجاز شناسایی شود.

او افزود: با برخوردهای صورت گرفته بسیاری از نقاط جمعیتی ما که با کمبود آب مواجه بوده‌اند مشکلشان برطرف شده و برای توسعه کار و افزایش راندمان اقداماتی انجام شده تا شناسایی و برخورد با متخلفین بهتر صورت گیرد از جمله مکاتبه با ائمه جمعه، مصاحبه مطبوعاتی، کمک گرفتن از حوزه قضایی و غیره تا با انجام کارهای فرهنگی شاهد بهبود شرایط باشیم.

 صادق‌پور تاکید کرد: اهمیت این حوزه از آن جهت است که به جز مشکلات بی‌نظمی و کاهش حجم آب از لحاظ کیفی نیز مشکل ساز می‌شود چرا که اگر آب به بخش کشاورزی و ساختمانی وصل شود با برگشت آب آلودگی ایجاد می‌کند و ما را مجبور با تخلیه شبکه می‌کند که زمان و هزینه زیادی را نیاز دارد بنابراین فرهنگ‌سازی در این راستا بسیار اهمیت دارد.

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول