اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

رئیس سنای روسیه: غرب هرگز نمی‌تواند روسیه و آسیای مرکزی را از هم جدا کند

رئیس سنای روسیه گفت: کشورهای غربی نمی‌توانند جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع را از هم جدا کرده یا روابط بین روسیه و کشورهای آسیای مرکزی را قطع کنند.

رئیس سنای روسیه: غرب هرگز نمی‌تواند روسیه و آسیای مرکزی را از هم جدا کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، نشست شورای مجمع بین پارلمانی و پنجاه و ششمین اجلاس مجمع پارلمانی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در «بیشکک» برگزار شد.

این رویداد به ریاست «والنتینا ماتوینکو» رئیس شورای فدراسیون روسیه و رئیس شورای مجمع بین پارلمانی کشورهای همسود برگزار شد. در این نشست نمایندگان جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان نیز حضور داشتند.

ماتوینکو در سخنرانی خود به رشد تجارت متقابل بین این کشورها، سرمایه گذاری بزرگ و پروژه‌های زیرساختی در کشورهای مستقل مشترک المنافع اشاره کرد. 

وی خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری به سادگی خارج از نمودار است، با بلاروس در حال حاضر به سطح 3 تریلیون روبل رسیده‌ایم و با سایر کشورها روند مثبتی وجود دارد.

رئیس شورای مجمع پارلمانی کشورهای همسود همچنین اعلام کرد که کشورهای غربی نمی‌توانند جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع را از هم جدا کنند یا روابط بین روسیه و کشورهای آسیای مرکزی را قطع کنند.

ماتوینکو افزود: شکستن تاریخ مشترک ما، پیروزی‌های مشترک ما، دوستی تثبیت شده، احترام متقابل مردمان ما و هر کاری که در 30 سال گذشته برای تقویت همکاری انجام شده، غیرممکن است. این به خودی خود ارزشمند و برای همه کشورها مفید است.

به گفته وی، هر چقدر هم که کشورهای غربی تلاش کنند، کشورهای همسود هرگز به اقمار آنها تبدیل نخواهند شد.

همچنین در این نشست تعدادی از موضوعات مرتبط با فعالیت‌های مجلس پارلمانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پیشنهاداتی با هدف تقویت تعامل در داخل کشورهای مستقل مشترک‌المنافع ارائه شد.

موضوع اصلی پنجاه و ششمین اجلاس مجمع پارلمانی کشورهای همسود از این رویداد، نقش زبان روسی به عنوان زبان ارتباطات قومیتی در کشورهای مستقل مشترک المنافع بود.

شرکت کنندگان همچنین در مورد چند موضوع مهم از جمله شکل گیری مفهوم جدید فضای مهاجرت مشترک، مشکل بازنویسی تاریخ مشترک و توجیه فاشیسم بحث و تبادل نظر کردند و کارشناسان نیز موضوعات همکاری بین کشورها در زمینه بهداشت و درمان و آموزش جوانان را مورد توجه قرار دادند. 

چندین قانون نیز از جمله قانون جزایی نمونه برای کشورهای همسود در رابطه با مسئولیت تامین مالی تروریسم به تصویب رسید.

پیش از این، روسای پارلمان کشورهای مستقل مشترک المنافع در یک کنفرانس بین‌المللی به مناسبت نود و پنجمین سالگرد «چنگیز آیتماتوف» نویسنده قرقیزستانی شرکت کردند.

مجمع بین‌ پارلمانی کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در 27 مارس سال 1992 و بر اساس موافقتنامه «آلماتی» با امضا روسای پارلمان‌های ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان، تشکیل شده است. کشورهای مستقل مشترک‌المنافع یک سازمان بین‌المللی است که برای تنظیم روابط همکاری بین برخی از کشورهایی که قبلاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بودند، طراحی شده است.

کشورهای مستقل مشترک‌المنافع شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان است. اوکراین و ترکمنستان با حقوق عضویت وابسته هستند. گرجستان در آگوست 2009 از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع خارج شد.

پایان پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول