اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

سرکوب مخالفان جنگ غزه به روایت تحلیلگران اسرائیلی

رسانه‌های اسرائیلی با اشاره به سانسور شدید اخبار مربوط به جنگ جاری در غزه، از گسترش فاشیسم حتی در میان چپ‌گرایان در سایه آمادگی کامل حماس برای ادامه نبرد با تل‌آویو خبر می‌دهند.

سرکوب مخالفان جنگ غزه به روایت تحلیلگران اسرائیلی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه اسرائیلی «هآرتص»، امروز (یکشنبه، ۱۲ نوامبر)، با انتشار یادداشتی با انتقاد از تشدید محدودیت‌ها علیه رسانه‌ها در خصوص جنگ کنونی در غزه و تحولات در جبهه شمالی علیه حزب‌الله لبنان از سوی نهاد موسوم به «نظارت نظامی اسرائیلی» که به «یگان سانسور نظامی» معروف است، نوشت: «از پس از حمله حماس [در هفتم اکتبر گذشته]، فاشیسم در اسرائیل غلبه یافته و نظرات دیگر سرکوب می‌شود».

گفته‌ می‌شود نهاد نظارتی نظامی اسرائیل در نظر دارد یادداشت‌ها و گزارش‌های ارسالی خبرنگاران جنگ درباره عملیات نظامی در نوار غزه را به شدت بررسی کند زیرا کابینه نتانیاهو بر این باور است که گزارش‌هایی که جزئیات این جنگ را نشان می‌دهد، پیامدهایی منفی برای عملیات نظامی کنونی به همراه دارد. 

در چنین فضایی، «گدعون لیوی» نویسنده این یادداشت توضیح داد: «با وجود کشته شدن بیش از ۳ هزار کودک در غزه به اعلام وزارت بهداشت فلسطین، قلب چپ‌گرایان همچنان متحجر باقی مانده است. چپ‌گرایان در آغاز هر جنگی پیش از آنکه بیدار شوند و عقلشان سر جایش بیاید، آن را تایید می‌کردند، اما به نظر می‌رسد که این‌بار بعید به نظر می‌رسد که بخواهند بیدار شوند».

این روزنامه‌نگار منتقد اسرائیلی افزود: «وضعیت کنونی در خارج از دالان‌های چپ‌گرایان بدتر است. فاشیسم در همه سطوح گسترش یافته و به تنها موضع اصلی آنها بدل شده است. شبکه‌های تلویزیونی محلی، همگی در حال پیروی از دستور کار کانال ۱۴ هستند. به این معنا که وقتی صحبت از غزه می‌شود، هیچ اختلافی وجود ندارد. خبرنگاران و مجریان به اتفاق، به صورت منزجر کننده‌ای، حماس را نازی خطاب می‌کنند و بقیه نیز آنها را تشویق می‌کنند. ممکن است که کارهای شرم‌آوری انجام داده باشد، اما نازی نیست».

در همین راستا، روزنامه «یدیعوت آحارانوت» نیز با انتشار یادداشتی به قلم «ناحیم برنیاع» تحلیلگر ارشد سیاسی اسرائیلی نوشت: «اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در خصوص جنگی طولانی‌مدت با نوار غزه، جایگزینی بازاریاب‌گونه برای پیروزی که وجود ندارد، است».

وی با ابراز تردید در خصوص امکان پیروزی ارتش نتانیاهو در جنگ با نوار غزه، تاکید کرد: «حماس، کاملا برای این نبرد، آماده شده است».

برنیاع در خصوص عملیات زمینی در غزه نیز نوشت: «پیشروی‌ها، امکان برخورد شدیدتر با تونل‌ها و اعضای حماس که از آن‌ها محافظت می‌کنند را فراهم می‌کند، اما شامل نبردهای دشوار با افراد مسلح نیز می‌شود..حماس برای این نبرد آماده شده است. درست است که بسیاری از جنگجویان و فرماندهان خود را از دست داده، اما همچنان در حال مبارزه است. هنوز ستون فقرات فرماندهی عالی تحت امر "یحیی السنوار" در حال فعالیت است».

وی تاکید کرد: «چند روز آینده مرحله نهایی و سرنوشت سازی در هر دو جهت می‌تواند باشد؛ یکی نبرد با حماس و دیگری تلاش آمریکایی _ قطری برای دستیابی به توافق برای آزادی گروگان‌ها. پس از این مدت، جای تردید است که اسرائیل بتواند در برابر فشارهای آمریکا برای آتش بس مقاومت کند، به خصوص اگر پرونده آزادی گروگان‌ها روی میز باشد».

این تحلیلگر در ادامه این سوال را از تصمیم‌گیرندگان در تل‌آویو می‌پرسد که « آیا اسرائیل خواهد توانست پس از آتش‌بس، مانور زمینی خود را از سر بگیرد؟ بویژه که تجربه سابق چه در غزه و چه در لبنان نشان می‌دهد که این امر، فرصت بزرگی نخواهد بود».

وی نوشت: « یک روز پس از آتش‌بس، کودکان به مدارس باز می‌گردند، مردم نیز بر سر کارهای خود خواهند رفت و بازسازی شهرک‌های [صهیونیست‌نشین] آغاز خواهد شد. جهان نیز منتظر برنامه‌ها و دستورکاری متفاوت خواهد بود،  نیروهای ذخیره می خواهند به خانه و نزد خانواده‌ها و بر سر کارهای خود بازگردند».

برنیاع در ادامه بر ضرورت «حفظ انتظارات واقع‌بینانه» تاکید کرد و نوشت: « زیرا مشخص نیست که ارتش اسرائیل بتواند در دور کنونی این درگیری به السنوار و همقطارانش دسترسی یابد..ضمن این‌که حتی اگر در این دور از نبرد، السنوار و همقطارانش حذف شوند، حماس از بین‌نخواهد رفت و مهم است که اسرائیل به یاد داشته باشد که تنها نیست و در این نمایش به دولت آمریکا نیاز دارد و باید به آن نیز گوش دهد».

وی در ادامه به آرائی که رئیس‌جمهور بایدن در کشورش به دلیل نیاز مبرم به تحقق یک آتش‌بس فوری در غزه از دست خواهد داد، اشاره کرد و به کابینه نتانیاهو گوشزد کرد که «متاسفانه، پیروزی قریب‌الوقوعی در جریان عملیات زمینی کنونی در نوارغزه وجود ندارد و سخنان نتانیاهو درباره جنگ طولانی مدت، یک جایگزین بازاریاب‌گونه برای پیروزی است که وجود ندارد».

این تحلیلگر ارشد در پایان یادداشت خود نوشت: در چنین وضعیتی، درست این است که زنده بیرون آمدن هر فردی از آنجا (غزه)،  را یک پیروزی تلقی کنیم».

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول