اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

توانا  /  فرهنگی

داوران نهمین جایزه جهانی اربعین مشخص شدند

در اولین جلسه هم‌اندیشی داوران نهمین جایزه جهانی اربعین، داوران درباره ارتباط مسئله فلسطین با رویداد اربعین و ابعاد گسترده آن به گفت‌وگو پرداختند.

داوران نهمین جایزه جهانی اربعین مشخص شدند

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا، اولین جلسه هم‌اندیشی داوران نهمین جایزه جهانی اربعین امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی نیشابوری دبیر دائمی رویداد جایزه جهانی اربعین و جمعی از داوران برگزار شد.

نهمین جایزه جهانی اربعین در ۶ بخش فعالان فضای مجازی،‌کتاب و اربعین پژوهی، عکاسی، فیلم،‌ شعر، خاطره نویسی و دل‌نوشته آماده دریافت آثار علاقه‌مندان فعال در موضوع اربعین است. آثار هر بخش توسط ۳ داور ارزیابی می‌شود؛ در جلسه امروز ۶ داور به نمایندگی از گروه خود،‌ جهت آشنایی و گفت‌وگو حضور پیدا کردند.

داوران بخش فعالان فضای مجازی پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس، علیرضا طاهری ریاست دانشکده رسانه فارس و الهه خوانساری مدیر آموزش خبرگزاری فارس هستند.

داوران بخش کتاب، گلعلی بابایی نویسنده، جواد محقق شاعر و نویسنده سردبیر مجلات رشد و محمدرضا سنگری عاشورا پژوه این بخش هستند.

داوران بخش عکاسی، امیرعلی جوادیان مدیر گروه رشته عکاسی دانشکده رسانه فارس، میثم قدس‌پور دبیر جشنواره‌های تخصصی عکس و افشین بختیار مدرس دانشگاه هستند.

داوران بخش فیلم، علیرضا عابدی فیلم‌ساز و مدرس دانشگاه،‌ رسول اولیازاده از عکاسان قدیمی زمان انقلاب و حسینعلی پرستار هستند.

داوران بخش خاطره‌نویسی و دلنوشته، شیرزاد بخشی مدرس دانشگاه، مرضیه ایوتین مدرس دانشگاه و کاظم نظری رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره هستند.

داوران بخش جدید شعر، سعید بیابانکی شاعر و منتقد،‌ محمود حبیبی شاعر و نویسنده و میلاد عرفان پور شاعر و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری هستند.

در ابتدای جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری شرایط حال غزه را عاشورایی و اربعینی عنوان کرد و گفت:‌ جایزه جهانی صرفاً یک رویداد نیست بلکه تمدن و سبک زندگی است. اگر ما بخواهیم از اربعین صحبت کنیم و درباره غزه و اتفاقات هولناکی که در آنجا رخ می‌دهد چیزی نگوییم، حق را رعایت نکرده‌ایم. غزه به نمایندگی از همه آزادی خواهان و مظلومان قد علم کرده است.

دبیر دائمی رویداد جایزه جهانی اربعین افزود: ما در ابتدا باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی را شناسایی کنیم و سپس آنان را به شبکه‌های بین‌المللی متصل کنیم. وظیفه سازمان این است که ظرفیت‌های فضای نخبگانی کشور را با سرمایه عظیمی مانند اربعین هم‌افزا کنیم. جایزه جهانی اربعین به یک دبیرخانه دائمی نیاز داشت که امسال محقق شد. همچنین رشته شعر، امسال به نهمین رویداد جایزه جهانی اربعین اضافه شد.

سیدمصطفی حسینی به نمایشگاه برپاشده در اربعین ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: ما در موکب حضرت فاطمه‌الزهرا(س) در عمود ۲۰۲ و شهر نجف اشرف دو نمایشگاه از آثار گذشته در معرض دید عموم گذاشتیم. امید داریم در آینده دو رشته کودک و نوجوان و بانوان را به صورت مستقل به جایزه جهانی اربعین اضافه کنیم.

دبیر دائمی رویداد جایزه جهانی اربعین درباره بخش ویژه این دوره اظهار کرد: اگر آثاری که در این دوره برای دبیرخانه ارسال می‌کنند، رابطه بین قرآن و اربعین را نشان بدهد؛ جایزه و تقدیر ویژه‌ای را شامل خواهد شد. این موضوع برای شرکت‌کنندگان در تمام بخش‌های جایزه جهانی است و دست داوطلبان برای ارسال آثار باز است.

در بخش دیگر جلسه، رسول اولیازاده عکاس، حرکت جبهه مقاومت را به حرکت مردم ایران در دهه ۵۰ و پیروزی انقلاب اسلامی تشبیه کرد و گفت:  وقتی ما در راستای اربعین فعالیت می‌کنیم باید توجه داشته باشیم که امام زمان(عج) چقدر در این امر دخیل هستند، چقدر برای ایشان قدم برداشته‌ایم، چقدر به امام(عج) فکر می‌کنیم و برای رسیدن به فرج ایشان چقدر تلاش می‌کنیم.

محمود حبیبی در ادامه جلسه، اولین و مهم‌ترین رسانه شیعه را شعر عنوان کرد و گفت: علامه امینی(ره) وقتی می خواستند واقعه غدیر را اثبات کنند به سمت شعر می‌روند که این خود نشان دهنده هنر ایرانی است. شعر یک رسانه بومی و متعلق به ما است و خیلی از وقایع تاریخ ما با شعر ثبت و ضبط شده است. شعرا پیوندی ناگسستنی با فرهنگ عاشورایی و اربعینی پیدا کردند.

وی افزود: در یک دهه اخیر شعرا به اربعین و زیارت آن نگاه متفاوت و جدیدی پیدا کردند. اربعین به عنوان عظیم‌ترین گردهمایی بشریت فرصتی را برای شیعیان جهان فراهم کرده است تا میزبان ادیان مختلف مانند اهل سنت، مسیحیان و زرتشتیان باشند.

گلعلی بابایی نویسنده کشورمان در بخش دیگر جلسه، اربعین را یک برگه برنده عنوان کرد و گفت: ما می‌توانیم با استفاده از این ظرفیت عظیم محتواهای بسیار زیبایی را تولید و به چاپ برسانیم.

کاظم نظری رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره در ادامه این نشست گفت: در اربعین امسال ۵۰ گروه نمایشی در میادین ورودی و داخلی کشور تعزیه فارسی و عربی اجرا کردند که استقبال زیادی شد. امید است در جایزه جهانی اربعین بعدی بخش نمایش هم به آن اضافه شود.

الهه خوانساری از داوران بخش فعالان فضای مجازی جایزه جهانی اربعین با اشاره به اینکه اربعین حسینی، رویدادی تمدنی و فراگیر در عرصه جهانی است، گفت: استقبال گسترده و شایسته زائران حسینی برای ثبت تصویر زوایای مختلف این حرکت بزرگ و ترویج آن، بر شکوه جلوه این رویداد ارزشمند افزوده و از طرفی ما را با حجم بسیار زیادی از آثار روبرو کرده است. 

وی درباره کیفیت آثار انتخابی در این بخش جشنواره بیان داشت: داوران این بخش در انتخاب آثار بسیار دقیق و سخت‌گیر هستند و با حساسیت خاصی کار داوری را براساس شاخص‌های مشخص شده جشنواره انجام خواهند داد تا افرادی که باکیفیت بالا تولید محتوا کرده‌اند انتخاب شوند.

خوانساری با بیان اینکه داوری این جشنواره را نوعی خادمی زائران اربعین می دانیم، ادامه داد: انتخاب آثاری که از همه جهات  شایسته تقدیر هستند، باعث تقویت ظرفیت های رسانه‌ای، معنوی و فرهنگی مردمی در انعکاس رویداد بی‌نظیراتحاد امت اسلامی است.

تیزر تصویری نهمین جایزه جهانی اربعین

 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول