اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

توانا  /  اخبار

حاشیه‌های مجلس در اولین هفته بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کشور

جلسات مجلس در اولین هفته بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه با حاشیه هایی همراه بود.

حاشیه‌های مجلس در اولین هفته بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کشور

 به گزارش گروه پارلمانی باشگاه توانا صحن مجلس در این هفته در روز‌های دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه در ۲ نوبت صبح و عصر جلسه داشت، نوبت عصر جلسه روز چهارشنبه به روز شنبه صبح موکول شد.

در جلسات این هفته مجلس که بررسی برنامه هفتم توسعه کشور را در دستور کار داشت، با حاشیه‌هایی روبرو بود.

*حاشیه‌های صحن علنی در روز دوشنبه

_محمد باقر قالیباف رئیس مجلس  شورای اسلامی در تلفظ واژه ایستادگی دچار لکنت شد و واژه ایستادگی را با مکث زیاد تلفظ کرد. وی در تقسیم بندی زمان سخن گفتن نمایندگان موافق و مخالف نیز در تلفظ واژه موافق و مخالف به دلیل تکرار واژه پشت سرهم دچار شک شد کدام واژه را باید به کار ببرد.

_سید لفته احمدی‌نژاد نماینده خرمشهر در مجلس برای صحبت به جایگاه دعوت شد اما نمایندگان اعلام کردند حضور ندارد با وجودی که نامشان در غایبین اعلام نشده بود.

_در ادامه حسین رجایی ریزی نماینده اصفهان را نیز صدا کردند برای صحبت در جایگاه اما او هم حضور نداشت و نماینده‌ای با صدای بلند فریاد زد مولوی، مولوی و مولوی را بگو.

_رحمت‌الله نوروزی نماینده علی‌آباد کتول در مجلس به عنوان نماینده مخالف با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه در ابتدای سخنان خود در بیان تبریک ایام بازگشایی مدارس دچار تردید شد و با مکث تبریک را گفت. همچنین وی در تلفظ رقم ۱۶ هزار همت بار مالی به دولت تحمیل شده، دچار تردید شد که آیا عدد را درست گفته است بنابراین دوباره تکرار کرد.این نماینده علی آباد کتول در مجلس، واژه ناترازی اقتصادی را به سختی تلفظ کرد و همچنین واژه برنامه هفتم توسعه را جابجا بیان کرد، ابتدا توسعه را گفت و بعد هفتم توسعه را بیان کرد.

_ تریبون مجلس در زمان اعلام نام سید محمد مولوی او را اشتباه به نام سید محمد مولایی صدا کرد.

_سید محمد مولوی نماینده آبادان در مجلس به عنوان نماینده مخالف با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه در تلفظ واژه احکام قبل ابلاغ خطا کرد و واژه احکام به سختی تلفظ کرد.همچنین وی رقم ۹ هزار پیشنهاد اشتباه هفت هزار بیان کرد و محمد باقر قالیباف  رئیس مجلس  شورای اسلامی آن را اصلاح کرد.

-عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده سروستان در مجلس به عنوان نماینده موافق با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه، برای بیان لایحه بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه دچار مشکل شد و این ۲ را با هم ادغام کرد و در تمام کردن جمله خود به جای فعل آینده مشکل پیدا خواهد کرد، گفت مشکل پیدا کرد و جمله خود را تا انتها به سختی تمام کرد.وی درباره اصلاحات کمیسیون تلفیق و بیان برنامه‌های آن نیز دچار تردید شد و با شک جمله خود را بیان کرد. در ادامه برای بیان واژه جایگاه مطالب باید تعیین می‌شده بود نیز ۲ واژه را به سختی بیان کرد. دربیان واژه قابل قبول نیز لکنت گرفت و به سختی بیان کرد.

_علی جدی نماینده شیروان در مجلس به عنوان نماینده موافق با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، بعد واژه، ارائه لایحه تلفظ واژه کمیسیون تلفیق بر لایحه برنامه را کامل دچار لکنت شد و به سختی بیان کرد. وی واژه‌های نگاه، ۲ دولت را به سختی در سخن‌هایش با تکرار، لکنت و عجله بیان کرد.

_محمد رضا صباغیان بافقی نماینده مهریز، بافق، ابرکوه و خاتم در مجلس، قبل از تذکر ماده ۱۵۳، خطاب به محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد تصویب زمان صحبت نماینده‌ها در صحن علنی مجلس از سه دقیقه به ۲ دقیقه به عنوان معترض، گفت‌: «شما زمان صحبت نماینده‌ها را محدود کردید‌،‌ احساس می‌شود که شما دانش آموزان آرامی می‌خواهید که کم کم در حال تربیت آنها هستید و الان هم به مرحله دیپلم رسیده‌ایم. وی افزود: «آقای قالیباف اجازه دهید نماینده‌ حرف بزند‌، مجلس در حال حاضر زنده نیست‌‌، پیشنهاد‌ها را حذف و زمان صحبت را هم محدود کرد‌ه‌اید‌، مجلس اگر می‌خواهد برنامه تصویب کند به این شکل درست نیست‌، مجلس باید نظر بدهد و صحبت کند. این نماینده اظهار کرد: «حدود ۴۵ نماینده مجلس درکمیسیون تلفیق حضور داشتند، تکلیف بقیه نمایندگان چه می‌شود؟ نمایندگان دیگر هم باید مطلع شوند.‌به نظر می‌رسد ما تنها یک رأی دهنده‌ای بیش نیستیم‌ »سپس خطاب به نمایندگان و با صدایی بلندتر گفت‌: «آقایان نماینده بدانید؛این دوره‌ای که گذشت ما وظیفه نمایندگی‌مان را نتوانستیم انجام دهیم‌‌.»
در پایان نیز صباغیان چون کل زمانی که در اختیار داشت را به اعتراض گذراند با لحن معترضانه گفت‌: «الان ۲ دقیقه وقتم تمام می‌شود» و صحبت‌هایش را ادامه نداد. 

*حاشیه‌های صحن علنی در روز سه شنبه

_در روز سه شنبه، مجلس شورای اسلامی کار خود را با 2 عذر خواهی آغاز کرد‌، یک عذرخواهی از مسعود پزشکیان‌ که در جلسه علنی حاضر بود ولی نامش در لیست اسامی غایبین و متأخرین بود و قرائت شد و عذرخواهی دوم از حجت الاسلام والمسلمین مجید نصیرایی نماینده فردوس‌، طبس‌، بشرویه و سرایان در مجلس بود که در روز قبل یعنی دوشنبه نام وی به اشتباه جزء غایبین اعلام شده بود‌.

_ احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی عضو هیت رئیسه مجلس در تلفظ گرمای شدید تابستان، واژه تابستان را بعد گرمای شدید با مکث زیاد بیان کرد.وی برای بیان شماره نماینده که قرار بود صحبت کند، عدد ۴۵ نماینده را ۴۳ بیان کرد و عذر خواهی کرد.

_الیاس طاهری نماینده اقلید در مجلس در حال سخن گفتن بود اما زمان صحبت او در مجلس به پایان رسید میکروفون وی را قطع کردند.

-در هنگام رای‌گیری بند الحاقی یک ماده پنج، عبدالرضا مصری رئیس جلسه وقت مجلس موافق و مخالف را جابجا گفت و یک نماینده به او گفت دولت موافق، کمیسیون نظری ندارد و او رای صحیح را اعلام کرد.

_مجتبی یوسفی نماینده اهواز و باوی در مجلس برای تنظیم زمان خود در ابتدای سخن خود به جای اینکه بگوید من مختصر صحبت می‌کنم، گفت: من خیلی مختصر می‌روم که از زمان استفاده بشود.

_مجتبی رضا‌خواه نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ابتدای صحبت خود گفت: من از بخش فناوری اطلاعات می‌خواهم این شماره بنده بر روی دستگاه را لطفاً درست کنید ۱۳۰ را باز نمی‌کند با یک دستگاه دیگر می‌خواهم باز کنم و متن پیدا کنم زمان می‌برد.

-مصری رئیس وقت جلسه مجلس در بیان سه تبصره گفت ۲ تبصره و سپس اصلاح کرد.

_حسن نوروزی نماینده رباط کریم در مجلس زمان صحبتش از وقت در نظر گرفته در مجلس بیشتر شد بنابراین میکروفون او را قطع کردند.

_سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس با اشاره به بحث مردم سازی کمیسیون تلفیق، گفت: نکته قابل توجه بارها در همین مجلس از زبان رئیس و نمایندگان مجلس بحث مردمی سازی را شعار دادیم و دولت هم شعار داده است. کمیسیون تلفیق در راستای شعار داده شده یک بند الحاقی را آورده است تا این شعار ما محقق شود.

_روح الله متفکر آزاد هیئت رئیسه مجلس بند الحاقی را در حال قرائت بود، یک نماینده گفت: الان نوبت پور ابراهیمی است او گفت با دکتر مطرح شده و همین سبب شد بند الحاقی که می‌خواند را گم کند و پشت میکروفون بگوید اجازه دهید بند الحاقی پیدا کنیم.

_ سید ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی برای صحبت به جایگاه دعوت شد زمان صحبت‌هایش بیشتر از زمان وقت دهی مجلس بود میکروفون او را قطع کردند.

_حسن نوروزی نماینده رباط کریم زمان صحبتش رسید میکروفون او باز بود یک نماینده گفت: استاد- شاگردی. که مبحث صحبت نوروزی را به او این شکلی یادآوری می‌کرد.

_عبدالرضا مصری رئیس وقت جلسه مجلس با اشاره به اینکه کار مجلس مهم‌تر از حوزه انتخابیه است، مثالی از کشاورز آورد که یک کشاورز گندم می‌کارد کنارش ممکنه ۲ خروار کاه هم باشد اما برای کشاورز برداشت گندم مهم‌تر است.همچنین او خسته از اینکه واژه دولت را در رای‌گیری زیاد تکرار می‌کرد، گفت: خواهش می‌کنم ما یک بار دولت بگوییم یعنی شما نمایندگان بشنوید و رای گیری انجام دهید.

در انتهای جلسه مجلس عبدالرضا مصری رئیس وقت جلسه با بیان اینکه می‌فرمایند قهرمان تیم والیبال را تبریک بگوییم، گفت: فردا صبح قرار بود قهرمانی تیم والیبال را تبریک بگوییم.

*حاشیه‌های صحن علنی در روز چهارشنبه

_جواد نیک بین نماینده کاشمر و بردسکن در مجلس شورای اسلامی در اخطار اصل سوم قانون اساسی و آیین نامه داخلی در صحن علنی مجلس گفت‌: «این شیوه کار در مورد بررسی برنامه هفتم توسعه نیست، ما در حال تصویب «بارنامه»هستیم تا برنامه‌، قرار بود در مورد احکام برنامه‌ای بحث کنیم نه احکام قانون‌، همچنین قرار بود یک برنامه پنج ساله مختصر و مفید که نقشه راه دولت و اجرا باشد را تصویب کنیم»

سپس خطاب به داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت‌: «با این مسیری که ما در حال حرکت هستیم‌، بار دولت شما را زیاد می کنیم‌، ما نباید در حوزه برنامه قانونگذاری داشته باشیم‌. نیک بین به علت افزایش بار دولت از تصویب «بارنامه» به جای «برنامه »استفاده کرده است.

_صباغیان نماینده بافق‌، مهریز‌، ابرکوه و خاتم در مجلس خطاب به عبدالرضامصری رئیس وقت جلسه علنی مجلس‌، طی یک اخطار در قانون اساسی گفت‌: ‌«زمان پنج دقیقه‌ای برای صحبت نمایندگان‌، ۲ دقیقه شده‌ و اجازه هم نمی‌دهید ‌کسی حرف بزند‌، چهار دفعه نمی شنوید‌، دو دفعه‌ای هم که می‌شنوید،جواب نمی‌دهید‌.»

_حجت‌الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری رئیس وقت جلسه علنی مجلس شورای اسلامی‌، در پاسخ به تذکر سید غنی نظری خانقاه نماینده خلخال و کوثر مبنی بر عدم حضور ۹۰ نفر از نمایندگان در صحن علنی گفت: «اگر دوستان موافق باشند چون نمایندگان حاضر با وجدان کاری در حال کار هستند و با عدم حضور یک نفر از نمایندگان نیز مجلس از حد نصاب می‌افتد بنابراین هیأت رئیسه آمادگی داشته باشد تا مسئول ثبت اسامی غایبین، اسامی نمایندگان غایب در جلسه صبح را در جلسه بعد از ظهر صحن قرائت کند و اسامی نمایندگان غایب در جلسه عصر نیز در پایان همان جلسه قرائت شود تا مردم، نمایندگان خوبی که وقت می‌گذارند و در صحن حضور دارند را از سایر نمایندگان تشخیص دهند چرا که کار مجلس را نباید متوقف کرد».

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول