اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

هیل؛ گیر افتادن آمریکا در بین دعوای دیپلماتیک هند و کانادا

به تحلیل وبگاه خبری آمریکایی، آمریکا قصد ندارد در ماجرای اختلافات شدید اخیر میان هند و کانادا، جانب ترودو را بگیرد چرا که به هند به عنوان شریک راهبردی برای مقابله با چین در آسیا به شدت نیاز دارد.

هیل؛ گیر افتادن آمریکا در بین دعوای دیپلماتیک هند و کانادا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه خبری «هیل» در گزارشی جدید عنوان کرد ادعاهای تند نخست‌وزیر کانادا مبنی بر اینکه عوامل هندی پشت قتل یک چهره جدایی‌طلب سیک در این کشور بوده‌اند، ایالات متحده آمریکا را در میانه جنگ دیپلماتیک بین دو کشور هند و کانادا گرفتار کرده است. 

به نوشته این گزارش، ادعای بسیار تهاجمی «جاستین ترودو» علیه دولت مودی در ماجرای مربوط به قتل یک رهبر جدایی‌طلب سیک در هند در حالی مطرح می‌شود که دولت بایدن به هند به عنوان سنگری کلیدی در برابر چین نگاه می‌کند و به تعاملات بسیار سازنده با این کشور برای مقابله با چین دل‌ بسته است. 

با این حال شرایط به گونه‌ای پیش آمده که اکنون بسیاری از مقامات کانادایی رابطه ایالات متحده آمریکا با نخست وزیر جنجالی هند یعنی نارندرا مودی را هم زیر سوال می‌برند. هیل افزود: برخی از گزارش ها حاکی از آن است که ایالات متحده آمریکا از نزدیک با دولت کانادا برای تحقیق در مورد قتلی که در خاک این کشور اتفاق افتاده همکاری داشته است. با این حال بایدن تاکنون به صورت علنی در رابطه با ماجرای اتفاق افتاده و اتهامات مطرح شده هیچ اظهار‌نظری مطرح نکرده و همواره در تلاش است موضعی را در این رابطه اتخاذ کند که موجب فاصله گرفتن هند از کشورش نشود. 

در چنین شرایطی تمام نگاه‌ها به این سمت معطوف شده است که آیا نخست وزیر کانادا شواهدی را برای حمایت از ادعاهای تندِ خود ارائه می‌کند و اینکه آیا روابط بین اُتاوا و دهلی‌ نو به جایی خواهد رسید که نیاز به دخالت آمریکا وجود داشته باشد. 

به نوشته هیل، از زمان مطرح شدن اظهارات جاستین ترودو علیه هند، روابط بین دو کشور به پایین‌ترین سطح خود رسیده، در حالی که کانادا هیچ گونه حمایتی را از سوی متحدانش در برابر این ادعا دریافت نکرده است. یک استاد اقتصاد و کارشناس مسائل هند و کانادا در اتاوا به هیل گفت: مقامات کانادایی این تصور را دارند که از حمایت بی قید و شرط متحدانشان به ویژه ایالات‌ متحده آمریکا برخودار خواهند شد. 

این رسانه آمریکایی افزود: با این حال سطح حمایت‌هایی که تاکنون از کانادا شده، بسیار ناامیدکننده بوده و حتی اظهارات «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد. وی روز پنجشنبه در بیانیه‌ای مبهم جهت حمایت از کانادا، از همراهی آمریکا با این کشور جهت انجام تحقیقات بیشتر خبر داد و در مقابل عنوان کرد ایالات متحده با دولت هند نیز در تماس بوده است. 

حتی «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اظهاراتی بی‌طرفانه مبنی بر هماهنگی با کانادا و درخواست از هند جهت همکاری در تحقیقات مطرح کرد. 

هیل با استناد به گزارش اخیر واشنگتن پست در این رابطه عنوان کرد هنوز هیچ اظهارنظر قاطعی از سوی هیچ یک از رهبران کشورهایی که نزدیک‌ترین روابط را با کانادا دارند، یعنی آمریکا، بریتانیا، استرالیا و نیوزیلند مطرح نشده است. 

این وبگاه آمریکایی در ادامه گزارش خود آورده است:  دولت بایدن به هیچ عنوان قصد ندارد رابطه دوستانه خود با کشور هند را به دلیل «اتهامات نادرست» ترودو قربانی کند چرا که در حال حاضر بایدن نزدیکی با هند را به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی در سیاست خارجی‌اش جهت مقابله با چین در آسیا، مد نظر قرار داده و تعاملات خوبی با دولت مودی برقرار کرده است. 

در چنین شرایطی دولت هند در موضع‌گیری انتقادی مدعی شده که کانادا چشم خود را به روی تمامی عناصر افراطی‌طلب علیه هند به ویژه جدایی‌طلبان خالستانی که خواستار سرزمین جداگانه‌ای برای سیک‌ها در منطقه پنجاب هستند، بسته است.

در بخشی از گزارش هیل آمده «به اعتقاد هند، کانادا این شرایط را برای مخالفان افراطی هند فراهم کرده تا در خاک این کشور پیام‌ها و اقدامات خشونت آمیزی را علیه دولت مودی گسترش دهند و به باور اکثر مقامات هندی، جاستین ترودو این موضوع را به خوبی مدیریت نکرده است. جالب اینجاست که حتی جریان اپوزیسیون اصلی مودی در هند در اقدامی نادر از موضع وی در مورد ترودو و کانادا حمایت کرده و اظهارات نارندرا مودی را تایید کرده‌اند. اکنون جاستین ترودو برای اینکه نشان دهد کشورش چگونه اطلاعاتی را به دست آورده که به موجب آن با قاطعیت دولت هند را در ماجرای قتل اخیر محکوم کرده، تحت فشار است.

به نوشته این گزارش، «در چنین شرایطی همه چیز برای حل و فصل اختلافات به ایالات متحده بستگی دارد. این موضوع به دلیل اعتبار آمریکا در اتاوا و هم در دهلی نو است. با این حال کاخ سفید حاضر نشده که درخواست نشریه هیل برای اظهارنظر در این زمینه را پاسخ دهد». 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول