اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

آسوشیتدپرس توافق خیالی میان ایران و آمریکا را زیر سوال برد

یک رسانه غربی امروز ادعایی درباره اقدام دولت آمریکا علیه یک شرکت کشتی‌رانی یونانی منتشر کرده که توافق خیالی یک رسانه غربی دیگر درباره توافق پنهانی ایران و آمریکا را زیر سوال می‌برد.

آسوشیتدپرس توافق خیالی میان ایران و آمریکا را زیر سوال برد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که شبکه خبری بلومبرگ حدود دو هفته پیش تلاش کرده بود افزایش فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته را به یک توافق خیالی میان تهران و واشنگتن نسبت دهد، یک رسانه غربی دیگر امروز پنجشنبه در خبری متناقض مدعی جریمه بیش از 2 میلیون دلاری یک شرکت کشتی‌رانی یونانی به دلیل انتقال نفت ایران به چین شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز پنجشنبه با استناد به اسنادی که می‌گوید به رویت این رسانه رسیده نوشته شرکت «امپایر نویگیشن» به جرائم خود در زمینه قاچاق نفت تحریم‌شده ایران اقرار و با پرداخت 2.4 میلیون دلار به عنوان غرامت و تعلیق مراقبتی به مدت 3 سال جهت حل و فصل این پرونده موافقت کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس این اسناد را نشان‌دهنده نخستین اذعان دادستان‌های آمریکایی به توقیف حدود 1 میلیون بشکه از نفت جمهوری اسلامی ایران از نفت‌کش «سوئز راجان» توسط دولت آمریکا دانسته‌اند.

«سوئز راجان» نفت‌کشی است که ماه گذشته چندین بار اخباری از سرگردانی آن در سواحل تگزاس در رسانه‌های غربی منتشر شده بود. خبرگزاری رویترز سوم مردادماه گزارش داده بود که شرکت‌ها و طرف‌های آمریکایی بنا به دلایل مختلف از جمله بیم از انتقام تهران تمایلی به تخلیه محموله این نفت‌کش ندارند.

طبق ادعاهایی که در آن زمان رویترز مطرح می‌کرد این نفتکش از تاریخ ۳۰ ماه مه (۹ خرداد) در ساحل «گالوستون» واقع در ۸۰ کیلومتری شهر «هیوستون»، پرجمعیت‌ترین شهر ایالت تگزاس لنگر انداخته، اما کارگزاران شرکت‌های کشتی‌رانی از قبول آن امتناع می‌کنند.  

رویترز همچنین نوشته بود نفتکش مذکور به دلیل اندازه و وزنش نمی‌تواند وارد اسکله شود و لازم است نفت خام آن توسط کارگزاران شرکت‌های باربری به کشتی‌های کوچک‌تر منتقل شوند اما شرکت‌هایی که چنین انتقال‌هایی را انجام می‌دهند از بیم اقدام تلافی‌جویانه ایران تمایلی به انجام کارهای مربوط به این نفت توقیف‌شده را ندارند.

 

یک منبع در آن زمان به رویترز گفته بود شرکت‌های کشتی‌رانی از طرف دیگر نگران هستند که چنانچه نفت خام ایران را به کشتی خودشان انتقال دهند دیگر خریداران نفت در سفرهای آینده از کشتی آنها استفاده نخواهند کرد.

وبگاه شبکه خبری فاکس‌نیوز امروز گزارش داده که سرانجام هیچ شرکت آمریکایی از بیم انتقام تهران وظیفه تخلیه نفت سوئز راجان را به عهده نرفت و شرکت «امپایر نویگیشن» خودش یک کشتی را برای تکمیل فرایند تخلیه نفت روانه سواحل تگزاس کرد.

فاکس‌نیوز نوشته وزارت دادگستری آمریکا ترجیح داد تا زمان تخلیه نفت این نفت‌کش سکوت اختیار کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس اذعان کرده که «آمریکا و متحدانش از سال 2019 به این سو اقدام به توقیف محموله‌های نفت ایران کرده‌اند» که این مسئله به افزایش تنش‌‌ها میان دو طرف منجر شده است.  

در حالی که خبر آسوشیتدپرس از تلاش حداکثری دولت جو بایدن برای تنگ کردن کمربند فشارهای تحریمی علیه ایران حکایت دارد برخی از دیگر رسانه‌های غربی در روزهای گذشته تلاش کرده بودند با ارائه آمارهایی از افزایش فروش نفت ایران، این تحول را به «توافقی اعلام‌نشده و محرمانه»‌ میان تهران و واشنگتن برای کاهش اجرای تحریم‌ها نسبت دهند.

وبگاه شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی سوم شهریورماه ادعا کرده بود: «مقام‌های دولت بایدن در محافل خصوصی اذعان می‌کنند که به تدریج اجرای بخشی از تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران را کاهش داده‌اند. ایران تولید نفت خودش را به بالاترین میزان از زمان اجرای مجدد تحریم‌ها علیه این کشور بعد از خروج واشنگتن از برجام رسانده و در حال انتقال بیشترین میزان نفت خام به چین طی یک دهه گذشته است.»

بلومبرگ در آن گزارشی بر مبنای داده‌های شرکت  «کپلر» که یک شرکت فعال در زمینه اطلاعات کالاها و رصد حرکت نفتکش‌ها است نوشته بود که ایران در ماه جاری میلادی روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت به چین صادر کرده است.

«تانکر ترکرز»، دیگر شرکت فعال در زمینه ردیابی حرکت کشتی‌ها میزان صادرات ایران را از این هم بالاتر برآورد کرده و نوشته بود رقم واقعی صادرات این محصول توسط ایران به بالغ بر 2 میلیون بشکه نفت در روز می‌رسد. دیگر آماری که بلومبرگ به آن استناد کرده بود مربوط به «آژانس بین‌المللی انرژی» مستقر در پاریس بود که نشان می‌داد   میزان تولید نفت ایران در ماه جولای میلادی به 3 میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین رقم از سال 2018 محسوب می‌شود. 

تلاش بلومبرگ برای نسبت دادن افزایش صادرات نفتی ایران به توافقی که هیچ شواهدی در خصوص آن وجود نداشت در حالی بود که تمامی شواهد حاکی از آن بودند که دولت بایدن در ماه‌های گذشته تمام تلاش خود را برای جلوگیری از صادرات نفت ایران به ویژه به چین به کار گرفته اما در این تلاش شکست خورده است.

واشنگتن در ماه‌های گذشته علاوه بر تحریم نهادهای دخیل در تسهیل فروش نفت ایران به چین هیئت‌هایی را برای تهدید طرف‌های چینی و منصرف کردن آنها از خرید محصولات نفت ایران روانه این کشور کرده است.

رابرت مالی، نماینده ویژه سابق ایالات متحده آمریکا در امور ایران بهمن‌ماه گذشته در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفته بود: «چین مقصد اصلی صادرات غیرقانونی ایران است و گفت‌وگوها برای منصرف کردن پکن از خریدها تشدید خواهد شد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده آمریکا هر اقدامی که لازم باشد انجام می‌دهد تا از صادرات نفت ایران و خریداری آن توسط دیگر کشورها جلوگیری کند.»

از طرف دیگر، آمارها و شواهد مختلف حاکی از آن هستند که اولین نشانه‌ها از آغاز سیر نزولی اثرگذاری تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران از دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ آغاز شده بود. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در دسامبر 2020 گزارش داده بود که   ایران طی چند ماه قبل‌تر توانسته با دور زدن تحریم‌ها صادرات نفت خودش را به دو برابر ماه‌های آغازین آن سال میلادی افزایش دهد. (وال‌استریت‌‌ژورنال، ۱۵ دسامبر ۲۰۲۰) 

در همان زمان « TankerTrackers.com» -وب‌سایتی که از طریق تصاویر ماهواره‌ای حرکت نفت‌کش‌ها را رصد می‌کند- گزارش داده بود که فروش نفت ایران از ۴۸۱ هزار بشکه در روز در ماه فوریه به حدود ۱.۲ میلیون بشکه در فصل پاییز رسیده است. ایران نه تنها، تحریم‌ها را دور زده بود، بلکه آن‌طور که فارن‌پالیسی در ماه مه درباره ارسال نفت‌کش ایران به ونزوئلا نوشت، ایستادگی در برابر آن را به دیگران هم آموزش می‌داد.

خبر امروز آسوشیتدپرس را نیز می‌توان از یک طرف شاهدی دیگر بر بی‌ارتباط بودن افزایش فروش نفت خام ایران با هر گونه اقدام از سوی دولت بایدن دانست و از طرف دیگر، می‌توان آن را مصداقی از نحوه جو سازی رسانه‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران تفسیر و تعبیر کرد.

انتهای پیام/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول