اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فارس من

فارس من | دست دلالان برنج را از جیب شالیکاران قطع کنید

جمعی از کاربران با ثبت پویشی در سامانه فارس من تحت عنوان «از گران بودن برنج، تنها دلال‌ها سود می‌برند» از سوداگری دلالان در بازار برنج گلایه کردند.

فارس من | دست دلالان برنج را از جیب شالیکاران قطع کنید

خبرگزاری فارس؛ فارس من: مشکلات و معضلات شالیکاران همواره از موضوعات موردتوجه مخاطبان بوده و کاربران با ثبت پویش‌های متعدد به آن پرداخته‌اند. «برنج ایرانی به قیمت مناسب از کشاورز خریداری شود» نمونه‌ای از این پویش‌ها است که به پایین بودن قیمت خرید از کشاورز اشاره کرده و در متن آن آمده: «قیمت برنج از سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته و با هزینه‌های جاری و کاشت این محصول استراتژیک خسارت قابل توجهی به بخش کشاورزی و کشاورزان وارد کرده است، لطفاً قیمت برنج ایرانی را اصلاح کنید.»

به تازگی نیز جمعی از کاربران با ثبت پویشی در سامانه فارس من به سوداگری دلالان در بازار برنج واکنش نشان دادند. سردبیر پویش به این معضل اشاره کرد و گفت: «کشاورزان با وجود هزینه‌های زیاد برای کشت برنج مانند خرید انواع سم، کود و نیروی انسانی، سود اندکی از فروش آن به دست می‌آورند. در صورتی که دلالان با فروش ۲ تا ۳ برابر قیمت، سود کلانی به جیب می‌زنند که این به ضرر کشاورزان و مصرف‌کنندگان است.»

خدیجه آهنگرساعی از حامیان پویش، احیاء شرکت‌های تعاونی‌ را راه حلی برای این مشکل دانست و گفت: «در قدیم یک سری تعاونی وجود داشت که با خرید انواع محصولات از کشاورزان و فروش آن به صورت دفترچه‌ای به مردم، عرضه و تقاضا را به شکل مناسبی رقم زده بود. اولا این روند کاملا مردمی بود و ثانیا دولت با نظارت بر قیمت آن را کنترل می‌کرد.»

بعضی از حامیان پویش نیز اعتقاد داشتند که بهترین راه حل این مسئله، ورود و تنظیم‌گری دولت در بازار برنج است. البته دولت اقداماتی را برای حل این مسئله و کوتاه کردن دست دلالان از جیب کشاورزان انجام داده؛ مانند طرح کشت قراردادی که تقریبا یک سالی از اجرایی شدن آن در سطح کشور می‌گذرد. به طوری که طبق آخرین آمار جهاد کشاورزی استان مازندران، سطح زیرکشت قراردادی به ۲۷ هزار هکتار رسیده است. البته این طرح  منتقدانی هم دارد. منتقدان که عموما از خود شالیکاران و کشاورزان هستند با اشاره به تعیین قیمت توسط دولت (که طرف قرارداد نبوده و صرفا به عنوان تنظیم‌گر و تسهیل‌گر حضور دارد) و همچنین محدودیت و تعیین تکلیف دولت در کمیت و کیفیت کشت، این طرح را نیازمند اصلاحات اساسی می‌دانند.

پایین بودن قیمت خرید از کشاورزان و موارد ذکر شده همگی سبب دپو شدن و به فروش نرفتن محصولات شالیکاران شده است. سردبیر پویشی مشابه‌ با عنوان «به داد شالیکاران شمال کشور برسید» نیز به این مسئله پرداخت و گفت: «هزینه بالای تولید برنج و قیمت پایین فروش برنج و حتی نبودن خریدار باعث انباشته شدن محصولات کشاورزان در شمال کشور شده و باعث تحت فشار قرار دادن کشاورزان شمال کشور شده است.»

آیسا زمانی از حامیان پویش، پیشنهاد متفاوتی داشت و گفت: «یک سری بازارچه‌های آنلاین وجود دارند که امکانی را برای خرید و فروش مستقیم بین فروشنده و مشتری فراهم می‌کنند. مانند سایت باسلام که تولیدکننده می‌تواند با ایجاد غرفه مجازی محصولاتش  را مستقیم به مشتری بفروشد. البته شاید برای بسیاری از کشاورزان که کار با سایت برایشان آسان نیست یا سن بالایی دارند نیاز به آموزش است که انجام آن کار سختی نیست.»

شما نیز می‌توانید با امضاء و منتشر کردن پویش، آن را حمایت کنید. در صورتیکه تعداد امضاءها به ۱۰۰۰ برسد پیگیری از مسئول مربوطه دستور کار فارس من قرار می‌گیرد.

پایان متن/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول