اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

ماموریت ۱۷ساله ناسا با آینده نامعلومی روبروست

مدت 17 سال است که فضاپیمای «نیوهورایزنز» به منظومه شمسی پرتاب شده و بعد از ارسال تصاویر و داده‌‌، اکنون با مشکل تامین بودجه مواجه شده‌است.

ماموریت ۱۷ساله ناسا با آینده نامعلومی روبروست

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، فضاپیمای «نیوهورایزنز» که در سال 2006 پرتاب شد، در جولای 2015 از کنار پلوتون عبور کرد و اولین تصاویر نزدیک از این سیاره و ماه آن را به نمایش گذاشت. این کاوشگر سپس در سال 2019، شیء کمربند کویپر را شناسایی کرد.

این شیء با نام آلتیما ثولی، یکی از اجسام فرانپتونی است که در کمربند کویپر گرفتار آمده ‌است. این جسم، احتمالاً یک سیارک دوتایی یا نزدیک به دوتایی است که با قطر ۳۰ کیلومتر تخمین زده شده‌است.

ناسا با کاهش بودجه خود برای سال 2024، تصمیمات سختی گرفته یکی از آنها شامل کاهش شدید بودجه نیوهورایزنز با جایگزینی کارکنان فعلی با تیمی جدید در تلاش برای صرفه جویی در حدود 3 میلیون دلار است.

«آلن استرن» محقق اصلی این ماموریت از همان روزهای اولیه، از این وضعیت خوشحال نبوده است. وی گفت:« نیوهورایزنز تنها فضاپیمای موجود در کمربند کویپر و تنها فضاپیمایی است که در حال حاضر برنامه ریزی شده تا به آنجا برود. ترک پیش از موعد این اکتشاف، پس از صرف حدود 1 میلیارد دلار برای رساندن نیوهورایزنز به کمربند کویپر، اشتباه است. اینکار استفاده ضعیف از پول مالیات دهندگان و یک فرصت علمی از دست رفته است که هرگز نمی توان آن را بازیابی کرد.»

نیوهورایزنز حدود سال 2028 از کمربند کویپر خارج خواهد شد و باید تا سال 2050 به فعالیت خود ادامه دهد. این فضاپیما امروز در سلامت به پرواز خود ادامه می دهد، داده ها را از منظومه شمسی باز می گرداند و برای رویارویی احتمالی با جرم دیگر فرانپتونی آماده می شود. اما وقایع اخیر، ادامه پیشرفت این ماموریت کمربند کویپر را تهدید می‌کند.

در حالی که می‌توانیم انتظار کاهش در انواع برنامه‌ها و مأموریت‌های ناسا را ​​داشته باشیم، بودجه فعلی نیوهورایزنز تقریباً با سایر اکتشافات قدیمی اعماق فضا، مانند ویجر1و 2 برابری می‌کند که وقتی هزینه رسیدن فضاپیماها به جایی که امروز هستند را در نظر بگیرید مبلغی ناچیز است.

زمانی که نیوهورایزنز از کنار پلوتون عبور کرد، نگاهی به دنیای اسرارآمیز و قمر بزرگ آن، کارون داشت. قبل از این، بهترین تصاویر از پلوتون از تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده بود و تنها لکه هایی با عرض چند پیکسل بودند. تصاویر و داده های بازگردانده شده از نیوهورایزنز، نه تنها بسیاری از فرضیات را در مورد پلوتون و کارون، بلکه در مورد منظومه شمسی بیرونی نیز برهم زد.

استرن گفت: «قبل از نیوهورایزنز، تقریباً هیچ چیز در مورد پلوتون و منظومه قمرهای آن شناخته شده نبود. امروز این فضاپیما و تیمش، پلوتون را به یکی از شناخته شده ترین جهان های منظومه شمسی تبدیل کرده اند.»

ماجراجویی بعدی نیوهورایزنز در کمربند کویپر بود، منطقه ای فراتر از مدار نپتون که مملو از سنگ و یخ به جای مانده از دوران اولیه منظومه شمسی است.

اگر ناسا به کاهش بودجه این مأموریت با بودجه متوسط ​​پایان دهد، تیم جدیدی منصوب خواهد شد (احتمالاً تیمی بدون تجربه مستقیم در عملیات بیرونی منظومه شمسی) با تمرکز روی جمع‌آوری داده‌های سطح پایین در مورد محیط دوردست. این ماموریت فقط از بخش کوچکی از قابلیت علمی در حال انجام فضاپیما استفاده می کند.

استرن اضافه کرد: «نیوهورایزنز باید بتواند حداقل تا اواسط قرن 21 با ابزارهای تقریباً پیشرفته ای که می تواند دید ما را از فضای بین ستاره ای تغییر دهد، به فعالیت خود ادامه دهد. اما هیچ یک از اینها محدود کردن اکتشاف فعلی کمربند کویپر را توجیه نمی کند.»

گروه هایی مانند انجمن ملی فضایی طوماری را برای ارسال به ناسا و کنگره در Change.org ارسال کرده اند. آن ها از ادامه این ماموریت که در حال حاضر اجرا می شود حمایت می کنند.

فضانوردان معتقدند که ممکن است چندین دهه طول بکشد تا سفینه روباتیک دیگری به این طریق ارسال شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول