اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  راه و مسکن

فارس من| افت ولتاژ شبکه برق با بلندمرتبه‌سازی‌

زمانی که یک منطقه برای گسترش شهری برگزیده می‌شود، زیرساخت‌هایی نظیر، گاز، آب و برق متناسب با برآورد سکونت در محل مستقر شده و تجهیزات زیرساخت‌های حیاتی توسعه می‌یابد، حال بارگزاری فراتر از میزان قانونی سبب می‌شود زیرساخت‌های تعبیه شده آب، برق و گاز نسبت به نیاز مستقر در منطقه تناسبی نداشته باشد.

فارس من| افت ولتاژ شبکه برق با بلندمرتبه‌سازی‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مخاطبان سامانه فارس من با ثبت پویشی تحت عنوان «درخواست رفع مشکل ولتاژ شبکه برق» خواستار رسیدگی به این مسئله شدند.

مخاطبان ثبت‌کننده این پویش نوشته‌اند: ‌یکی از عوامل سوختن وسایل برقی منازل افت ولتاژ شبکه برق است، متأسفانه در تابستان سال جاری ولتاژ شبکه توسط شرکت‌های برق منطقه‌ای جهت جبران کمبود تولید و افت ولتاژ شبکه بالادست به شدت کاهش پیدا می‌کند که موجب آسیب جدی و سوختن وسایل برقی شهروندان می‌شود.

به نوشته ثبت‌کنندگان این پویش، راه حل تامین برق نه با هزینه‌کرد از جیب مردم با کاهش ولتاژ و به تبع‌ آن سوختن وسایل بلکه با تدبیر و مدیریت صحیح همراه با توسعه زیرساخت ها است، بنابراین از مسئولان وزارت نیرو خواهشمند است نسبت به اصلاح ولتاژ شبکه توزیع اقدام لازم انجام دهند.

به گزارش فارس، واکاوی دلیل برخی افت ولتاژها بیانگر آن است که ساخت‌وسازهای غیرمجاز و فراتر از حد تعیین شده در شهرهای کشور زمینه بروز مشکلات گسترده برای مردم را فراهم کرده است، بر این اساس، در بسیاری از مناطق کلانشهرها در حالی که طرح جامع مصوب اجازه بارگذاری ساختمان‌ها بلندمرتبه با تراکم بالا را نمی‌دهد اما در سال‌های اخیر همزمان با خلا نظارت نهادهای ذی‌ربط، شاهد بلندمرتبه‌سازی غیر قانونی هستیم.

بر این اساس، بلندمرتبه‌سازی‌در کلانشهرها مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آورد که ابتدایی‌ترین آنها نارسایی در تامین زیرساخت است. در این راستا، زمانی که یک منطقه برای گسترش شهری برگزیده می‌شود، زیرساخت‌هایی نظیر، گاز، آب و برق متناسب با برآورد سکونت در محل مستقر شده و تجهیزات زیرساخت‌های حیاتی توسعه پیدا می‌کند. حال بارگزاری فراتر از میزان قانونی سبب می‌شود تا زیرساخت‌های تعبیه شده آب، برق و گاز نسبت به نیاز مستقر در منطقه تناسبی نداشته باشد و نارسایی‌ها در تامین زیرساخت شکل بگیرد.

* بلندمرتبه‌سازی بلای جان رفاه مردم است

در این راستا، سید رضا حسینی، کارشناس شهرسازی به خبرنگار فارس گفت: فرض کنید‌ یک منطقه ظرفیت ساخت 100 خانه 2 طبقه را قانونی شمرده و 200 خانه و 600 نفر ظرفیت پذیرش دارد، حال زیرساخت آب و برق و گاز با در نظر گرفتن آینده منطقه و طرح توسعه برای 400 خانه و 1200 نفر در نظر گرفته می‌شود.

این کارشناس شهرسازی گفت: اگر در اقدامی غیرعقلایی خانه‌های این منطقه به جای 2 طبقه 5 طبقه ساخته ‌شود، طبیعی است که زیرساخت جوابگوی 500 خانه نیست و همین مسئله به ویژه در زمان اوج بار مشکلات گسترده‌ای برای مردم به وجود می‌آورد؛ بلندمرتبه‌سازی غیر قانونی در بسیاری از موارد زمینه بروز نارسایی‌های بلندمدت را فراهم می‌کند و نظارت پیشینی برای جلویگری از تخلف تنها راهکار عدم نارسایی و در نهایت تهدید کاهش رفاه مردم است.

پایان پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول