اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  امنیتی و دفاعی

سرلشکر موسوی: الگوی کارآمد دفاع منطقه‌ای توسط ایران شکل گرفته است

فرمانده کل ارتش در مجمع عالی فرماندهان سپاه، گفت: به برکت خون شهدای محور مقاومت به ویژه شهید سردار حاج‌قاسم سلیمانی و در سایه مجاهدت و فداکاری مدافعان حرم، الگوی کارآمد دفاع منطقه‌ای شکل گرفته و بازدارندگی در برابر دشمنان را تقویت کرده است.

سرلشکر موسوی: الگوی کارآمد دفاع منطقه‌ای توسط ایران شکل گرفته است

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در بیست و چهارمین مجمع عالی فرماندهان و مسئولین سپاه اظهار کرد: از همان روز اول پیروزی انقلاب، تعابیر امامین انقلاب در مورد این نهاد ارزشمند، همواره باعث شادی دل و شیرینی کام دوستداران سپاه و انقلاب و ناراحتی و خشم دشمنان بوده است.  این شیرین کامی را به شما و همه دوستداران انقلاب تبریک عرض می‌کنم.

وی افزود: دنیای در حال گذار از پیچ تاریخی، در وضعیت تلاطم و انتظار برای استقرار نظمی جدید قرار دارد. بعد از رد نظریه نظام تک قطبی به سرکردگی آمریکا و تردید در نظام چندقطبی، آخرین نظریه‌ها درباره آینده نظام بین‌الملل، ناظر بر شکل‌گیری نظام دو – چندقطبی است؛ منظور از نظام دو – چندقطبی وجود دو قطب بزرگ ایدئولوژیک که ساختار دوقطبی اسلام – استکبار را شکل می‌دهند و چند قطب قدرت سیاسی، اقتصادی، فناوری و غیره، در نظام بین‌الملل آینده است.

فرمانده کل ارتش اظهار کرد: در زمان حاضر آشفتگی نظام سرمایه‌داری، محدودیت قدرت‌های بزرگ در حل بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، افزایش اهمیت و تاثیر افکار عمومی، روند روبه رشد تقابل روسیه و چین با آمریکا و روند دلارزدایی در معاملات جهانی از یک سو و گسترش روابط بین‌الملی و حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و در آب‌های دوردست و تاثیرگذاری در معادلات منطقه‌ای و جهانی از سوی دیگر، فرصت‌های مناسبی را پیش روی کشور عزیزمان قرار داده است.

وی با برشمردن تهدیدات علیه جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: در سطح منطقه‌ای، در دهه گذشته چهار کانون تهدید علیه جمهوری اسلامی وجود داشت. اولین کانون تهدید، حضور نظامی آمریکا در منطقه و محیط پیرامونی ایران بوده که به عنوان ابزاری برای تحمیل سلطه این کشور بر منطقه مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

سرلشکر موسوی ادامه داد: کانون دوم تهدید، رژیم صهیونیستی بوده است که این تهدید ناظر بر ماهیت شرور و جنگ‍افروز این رژیم در طول هفتادوپنج سال گذشته است. رژیم غاصب صهیونیستی در چهار دهه گذشته لحظه‌ای از توطئه و شرارت علیه جمهوری اسلامی ایران دست نکشیده است.

وی افزود: سومین کانون تهدید مربوط به برخی از دولت‌های منطقه بوده است که با ایجاد ساز و کارهای ضد امنیتی و بروز رفتارهای هزینه آفرین، تهدیداتی را متوجه کشورمان کرده‌اند و چهارمین کانون تهدیدات، سازمان‌های تروریستی بوده‌اند که تحت حمایت و پشتیبانی آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور فعالیت داشته‌اند.

فرمانده کل ارتش به تضعیف کانون‎های تهدید علیه ایران اشاره و اظهار کرد: به حول قوه الهی و در سایه درایت و تدابیر فرماندهی معظم کل قوا و مجاهدت و وحدت نیروهای مسلح و پشتیبانی ملت، امروز هر چهار کانون تهدیدات علیه جمهوری اسلامی ایران نسبت به یک دهه گذشته تضعیف شده است. خروج آمریکا از افغانستان و تضعیف موقعیت این کشور در عراق، پیشران‌های ضد امنیتی علیه کشورمان را تنزل داده است.

وی ادامه داد: درگیری رژیم صهیونیستی در فساد و اختلافات داخلی و گسترش مقاومت به کرانه باختری موجب تضعیف این رژیم نسبت به گذشته شده است، آغاز فصل جدیدی از روابط ایران با کشورهای منطقه و ورود به مرحله تنش زدایی، زمینه شکل‍گیری سازوکارها و همکاری‌های جدیدی را با حضور جمهوری اسلامی ایران فراهم آورده و بر معادلات امنیتی منطقه به نفع کشورمان تاثیر داشته است.

سرلشکر موسوی گفت: در سطح منطقه‌ای حاکمیت گروه‌های تروریستی در مناطقی از عراق و سوریه از بین رفته و قابلیت‌های این گروه‌ها به نحو چشمگیری افول کرده  است. به برکت خون شهدای محور مقاومت به ویژه شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و در سایه مجاهدت و فداکاری مدافعان حرم، الگوی کارآمد دفاع منطقه‌ای شکل گرفته و بازدارندگی در برابر دشمنان را تقویت کرده است.

وی افزود: در مجموع در وضعیت امنیتی جدیدی در منطقه و حوزه پیرامونی به سر می‌بریم که در بردارنده فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی است که البته دامنه فرصت‌ها بسیار بیشتر از تهدیدات به نظر می‌رسد.

فرمانده کل ارتش گفت: در سطح داخلی شاهد اقداماتی برای خنثی‌سازی تحریم‌ها، تثبیت نرخ ارز، مانع‌زدایی نسبی از تولید، تحول در راهبردهای سیاست خارجی، توافقات راهبردی با روسیه و چین، مشارکت با اوراسیا، عضویت در شانگهای، توسعه روابط با همسایگان ودریانوردی دور کره زمین از جمله پیشران‌های تاثیرگذار بر محیط امنیتی و فراهم سازی فرصت‌هایی برای کشورمان بوده است.

وی به شکل جدید رویارویی قدرت‌ها و دولت‌ها اشاره کرد و افزود: با توجه به ویژگی‌های تحولی در مفاهیم قدرت، امنیت و جنگ، در مقطع فعلی شاهد شکل جدیدی از رویارویی قدرت‌ها و دولت‌ها با یکدیگر هستیم. امروز راهبردهای مقابله دشمنان با جمهوری اسلامی، بر «تضعیف حاکمیت»، «چالش مشروعیت» و اختلال در «نظم اجتماعی» در کشور از طریق رسانه‌ها به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی مجازی متمرکز شده است. این تقابل جایی برای مرزبندی بین «جنگ و صلح»، «منازعه و دیپلماسی» و «جبهه و پشت جبهه» باقی نگذاشته است و بر بعد روانشناختی مخاطبان تمرکز دارد.

سرلشکر موسوی تصریح کرد: در این شرایط جنگ ترکیبی، دشمن به موازات برقراری تهدیدات نظامی سنتی، به جنگ سایبری، اطلاعاتی، اقتصادی و تحریک به اغتشاش و ناآرامی از طریق ضربه زدن به همبستگی و امید در جامعه روی آورده است که همه این ‌ها نشان دهنده استیصال نظام سلطه در مقابله با قدرت و اقتدار رو به افزایش جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با توطئه‌های نرم و نیمه سخت دشمنان و شتاب بخشیدن به حرکت در مسیر چشم انداز خود که از سوی رهبر عظیم‌الشان انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب ترسیم شده و آن ساخت تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای ظهور منجی عالم بشریت است، باید بر راهبردهای استحکام بخشی درونی و قوی‌تر شدن در عرصه خارجی تاکید و تمرکز کند.

فرمانده کل ارتش گفت: در وضعیت پیچیده، پر شتاب و آشوبناک امنیتی در نظام بین‌الملل و منطقه‌، همزمان باید تعادل و اقتدار داخلی نظام و موقعیت بین‌المللی کشور تقویت شود؛ به‌ویژه برای خنثی‌سازی و مقابله با دشمنان، نیازمند قوی‌تر شدن هستیم.

وی با بیان اینکه قوی تر شدن برای جمهوری اسلامی ایران یک الزام حیاتی و راهبردی است، گفت: با قوی‌تر شدن در همه مولفه‌های قدرت ملی و در همه سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین المللی قادر به حفظ نظام و کشور و استمرار حرکت شتابان به سوی اهداف بیانیه گام دوم خواهیم بود.

سرلشکر موسوی، دارابودن نیروهای مسلح قوی را از الزامات نظام اسلامی دانست و عنوان کرد: یکی از مهمترین الزامات قوی‌تر شدن نظام اسلامی، داشتن نیروهای مسلح قوی است. دستیابی به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی و تحقق اندیشه‌های نورانی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در ساخت تمدن بزرگ اسلامی مستلزم برخورداری از نیروهای مسلح مقتدر، آماده و پا در رکاب و در تراز ظهور است.

وی افزود: قوی‌تر شدن متعالی، در سطح نیروهای مسلح، وحدت، تعامل سازنده و همکاری اثربخش با یکدیگر است. تجربیات دوران هشت ساله دفاع مقدس شاهدی روشن بر تاثیرات مثبت  برادری بین نیروهای مسلح است. حافظه تاریخی ملت بزرگ ایران اسلامی مملو از صحنه‌های حماسی و غرورآفرین وحدت ارتش و سپاه است.

فرمانده کل ارتش با اشاره به نقش شهید سپهبد صیاد شیرازی در وحدت ارتش و سپاه، بیان کرد: فرماندهان بزرگ نیروهای مسلح همواره بر وحدت تاکید کرده‌اند. شهید صیاد شیرازی پرچم‌دار وحدت ارتش و سپاه بود و نقش موثری در این زمینه ایفا کرد.

وی افزود: وحدت یکی از مهمترین عواملی بود که باعث شد در هشت سال جنگ تحمیلی حتی یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمن نیافتد. بی‌تردید حماسه‌های بزرگ دوران دفاع مقدس مانند بازپس گیری خرمشهر، پیروزی در فتح المبین، طریق‌القدس و ثامن‌الائمه در سایه تعامل سازنده خلق شد. تبدیل شدن «فروغ جاودان» منافقین به «غروب جاودان»، با وحدت ممکن شد.

سرلشکر موسوی تاکید کرد: هم‌هدفی و همکاری نیروهای مسلح در سال‌های اخیر، موجب سرکوب گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه و رفع تهدید تروریسم در منظقه شد. وحدت یکپارچگی ارتش و سپاه با ماموریت‌های متفاوت در چهارچوب یک دکترین دفاعی و تحت فرماندهی واحد موجب اقتدار و توانمندی نظامی در سطح منطقه شده است.

فرمانده کل ارتش ادامه داد: امروز به برکت تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، نیروهای مسلح در بهترین شرایط هم‌افزایی قرار دارند و تداوم و تقویت این روحیه و همبستگی، مقوّم بازدارندگی در مقابل دشمنان، تضمین کننده امنیت نظام و کشور، و تسهیل کننده حرکت در مسیر آرمان‌های والای انقلاب شکوهمند اسلامی است.

وی با اشاره به همدلی ارتش و سپاه گفت: امروز مسئولیت و رسالت سپاه و ارتش در قبال توطئه‌ها و ترفندهای گوناگون دشمنان، بسیار سنگین و حساس است. همدلی ارتش و سپاه موجب تقویت جبهه خودی و یاس و نا امیدی دشمن می‌شود. برادری سپاه و ارتش سدی محکم در برابر دشمنان و حصاری استوار برای حفظ انقلاب و کشور در برابر تهدیدات است.

سرلشکر موسوی اذعان کرد: به فضل الهی ارتش و سپاه دست در دست یکدیگر با قدرت و اعتماد به نفس، تحت فرماندهی فرمانده حکیم و بصیر کل قوا، هوشیارانه و با قدرت اهداف عالیه انقلاب اسلامی را دنبال و در مسیر اعتلای کشور گام برمی‌دارند.

فرمانده کل ارتش در پایان گفت: ما در ارتش جمهوری اسلامی ایران، عمیقا به ضرورت راهبردی این وحدت و هم افزایی معتقدیم و یکبار دیگر آمادگی کامل برای هرگونه همکاری با برادران عزیز در نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را اعلام می‌کنیم.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول