به گزارش خبرگزاری فارس از ممسنی، شهرستان ممسنی واقع در شمال غرب استان فارس این روزها شاهد فصل برداشت غوره از تاکستان های بخش ها و توابع خود است.
غوره محصول نارس درخت انگور است که در سبد غذایی خانوار ایرانی به عنوان چاشنی و طعم دهنده غذا و جایگزین سس ها در سالاد به کار می رود، همچنین این محصول در جهت کاهش چربی و کلسترول خون نیز کاربرد دارد اما تولید این محصول در شهرستان ممسنی که بزرگترین تاکستان کشور را در پهنه طبیعت بکر خود دارد به سمت و سویی دور از انتظار میرود.
یکی از کارشناسان شهرستان ممسنی درباره این محصول ارزشمند به خبرگزاری فارس گفت: با وجود اینکه بزرگ ترین تاکستان دیم کشور متعلق به بخش دشمن زیاری شهرستانممسنی است و از غوره با کیفیت برخوردار است اما برداشت این محصول با مشکلاتی روبرو است.
اصغر پارسایی افزود: بخش های دشمن زیاری، جوزار و مرکزی از شهرستان ممسنی دارای تاکستان های بزرگ دیم انگور در کشور هستند و این شهرستان قطب مهم تولید محصولات تاکستان است.
او اضافه کرد: بزرگترین تاکستان دیم کشور با مساحت ۸ هزار هکتار و راندمان تولید سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن غوره در بخش دشمن زیاری شهرستان ممسنی واقع شده است و عمر غوره فروشی به حدود ۵ دهه برمیگردد.
پارسایی ادامه داد: از آن جا که زمان برداشت این محصول حدود یک ماه است و ماندگاری آن بعد از چینش کم است، تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار نیست و لذا نبود توازن بین عرضه و تقاضای این محصول سبب بی بند و باری و ولنگاری در بازار عرضه نگین سبز دشمن زیاری شده است.
وی اظهار داشت: از ۲ سال گذشته باغداران این منطقه که بعد از چندی چشم انتظاری و وعده های بی سرانجام از باغداری معیشتی خسته شده بودند، با تغییر در طرح منشأ کالا و کاهش برداشت محصول تاکستان های خود به صورت غوره، به سمت تولید کشمش یا (مویز) و سایر فرآوردههای انگور رفتند. از همین رو میزان برداشت غوره نسبت به سال گذشته به کمتر از ۶۰ درصد رسید.
وی اذعان کرد: پیش بینی می شود تغییر نگرش باغداران ممسنی ادامه داشته باشد و این میزان امسال به کمتر از ۷۵ درصد از محصول تولیدی باغات برسد.
وی افزود: تغییر نگرش باغداران سبب شد که استراتژی تدافعی در بازار عرضه محصول نارس تاکستان های دشمن زیاری ممسنی جای خود را به استراتژی رقابتی دهد.
پارسایی گفت: سنت شکنی در غوره فروشی دو سالی است که با نگرش "نه به غورهفروشی" در فضای مجازی شهرستان ممسنی ترند شده است و تا بهره گیری از روش های نوین، بازار بی رمق محصولات باغی منطقه جانی بگیرد.
او تصریح کرد: باغداران دشمن زیاری حالا کمتر سراغ غوره چینی می روند و همین تغییر نگرش سبب بهوجود آمدن کارگاه های تولیدی و بسته بندی محصولات باغی در شهرستان ممسنی شده است، تا جایی که سرمایه گذاری بومی در منطقه تقویت شده است.
وی در پایان یاداور شد: غوره تاکستان های دشمن زیاری اغلب از ارقام شیرازی( لُرکِشت ) و رحمانی برداشت و روانه بازار شهرهای بزرگ ایران نظیر تهران، تبریز، اصفهان، شیراز، یزد و اهواز می شود.
گفتگو از: طیبه خسروی
پایان پیام/ن