اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

راه طی شده؛ دستاوردهای 2 ساله دولت سیزدهم

28 خرداد 1400 بود که سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری برگزار شد و مردم ایران، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی را به عنوان رئیس‌ جمهور انتخاب کردند، حالا امروز پس از گذشت 2 سال، دولت رئیسی چه دستاوردهایی داشته است؟

راه طی شده؛ دستاوردهای 2 ساله دولت سیزدهم

فارس‌پلاس؛ دیگر رسانه‌ها- وطن امروز نوشت: اکنون دولت سیزدهم تقریبا نیمی از عمر چهار ساله خود را سپری کرده و از همین رو می‌توان به نسبت اقداماتی که طی ۲۲ ماه گذشته انجام داده، عملکردش را مورد بررسی و قضاوت قرار داد.

آنچه در طول 8 سال دوره ریاست‌جمهوری حسن روحانی اتفاق افتاد، چیزی غیر از ناکارآمدی در حوزه‌های مختلف از قبیل سیاسی و اقتصادی، بیگانگی با مردم و فرار از پاسخگویی به ملت ایران نبود. علاوه بر اینها در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاهد بودیم حسن روحانی با گره زدن سرنوشت و سیاست خارجی کشور به برجام، عملا ظرفیت‌های داخلی کشور را به تعطیلی کشاند.

* کنترل و مبارزه با کرونا

بنابر گزارش فارس، مرگ روزانه 700 نفر به دلیل بیماری کووید، ضعف مفرط مجموعه‌های دولتی در مدیریت بحران کرونا و ممانعت دولت‌های غربی از ورود واکسن کووید به کشور یکی از چالش‌های مهم دولت سیزدهم در شروع فعالیت خود بود. با این حال دولت توانست کارنامه بسیار خوبی از خود در زمینه کنترل و مبارزه با کرونا بر جا گذارد، بنابراین می‌توان گفت که مهار کرونا یکی از اقدامات بسیار ارزشمند دولت سیزدهم بود. تولید واکسن در کنار واردات آن که با تلاش دولت انجام شد، موجب شد آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا در کشور روزبه‌روز پایین‌تر بیاید تا جایی که بعد از مدتی شرایط این بیماری در کشور عادی شد. روی کار آمدن دولت سیزدهم و عزم جدی رئیس‌جمهور، سبب شد وی شخصا پیگیر خرید و ثبت سفارش واکسن شود.

تماس‌های شخصی ابراهیم رئیسی با رئیس‌جمهور چین زمینه خرید واکسن سینوفارم از این کشور را فراهم کرد. این تلاش‌ها موجب شد ایران که یک زمان به‌شدت نیازمند واردات واکسن بود به تولید‌کننده آن تبدیل شود و دیگر نیازی به واردات واکسن نداشته باشد و به لطف تلاش دانشمندان جوان از یک وارد‌کننده واکسن کرونا به صادر‌کننده آن تبدیل شد.

* تلاش برای پیشرفت اقتصادی

بر اساس آنچه در گزارش دستگاه‌های اجرایی آمده، دولت در راستای توسعه و کارآمد‌سازی نظام مالیاتی کشور به منظور کاهش وابستگی اقتصاد کشور به صادرات نفت خام و خام‌فروشی با رویکرد جلوگیری از فرار مالیاتی و تسهیل فرآیندهای مالیات‌ستانی، قانون «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان» مصوب 21 مهرماه 1398 را به صورت مرحله‌ای اجرا کرده است. بر اساس آنچه در گزارش‌های دولت اعلام شده، در نتیجه اقدامات دولت، بالغ بر 472 همت (هزار میلیارد تومان) در سال 1401 درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به سال 1400، رشد 54 درصدی داشته است که این افزایش عمدتا از محل مؤدیان جدید مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی و وصول معوقات مالیاتی بوده است. ایجاد و امکان پیاده‌سازی روش‌های داده‌کاوی و تقاطع‌گیری داده‌ها و پیاده‌سازی الگوریتم‌های کشف فرار مالیاتی در پایگاه اطلاعاتی هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی در راستای اجرای قانون «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان»، تفکیک حساب‌های شخصی از حساب‌های تجاری بر اساس تعداد و مبلغ تراکنش با هدف جلوگیری از سوءاستفاده از حساب‌های شخصی افراد و همچنین تکمیل نظام شناسایی و ثبت‌نام مودیان در اجرای مواد ۱۰ و ۱۱ قانون «پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان»، اتصال حدود 18.8 میلیون پذیرنده بانکی (POS) ساماندهی شده و بیش از 9.3 میلیون پذیرنده به پرونده‌های مالیاتی، اجرای پروژه ایجاد زیرساخت‌های تولید اظهارنامه پیش‌فرض الکترونیکی با ۶۰ درصد پیشرفت و ابلاغ الکترونیکی تمام اوراق مالیاتی به صورت ۱۰۰ درصد محقق شده در راستای تسهیل فرآیندهای مالیات‌ستانی و حذف مراجعه حضوری مودیان در سراسر کشور از جمله اقداماتی است که دولت سیزدهم در کارنامه دارد.

* توسعه صادرات

یکی از راهبردهای دولت در حوزه تحول اقتصاد توسعه صادرات است که بر اساس آنچه در گزارش هیات دولت آمده از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های تجارت خارجی بوده است؛ در همین راستا 122056 هزار تن کالا در سال 1401 به ارزش 53166 میلیون دلار صادر شده که نسبت به  سال قبل 0.15 درصد از لحاظ وزنی کاهش و 9.7 درصد از نظر ارزشی افزایش داشته است. افزایش 10 درصدی متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی به 436 دلار در سال 1391 نسبت به سال قبل، کسب تراز تجاری مثبت در مجموع به میزان 19 میلیارد دلار با 84 کشور، فعال‌سازی کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با کشورهای چین و عراق، انعقاد تفاهمنامه با شرکت‌های بیمه در کشورهای همسایه به منظور تسهیل صادرات (انعقاد تفاهمنامه با شرکت RNRC روسیه و انعقاد تفاهمنامه با شرکت VSK INSURANCE HOUSE روسیه) و انعقاد موافقتنامه و تفاهمنامه در امور گمرکی کشور با دولت‌های روسیه، ترکمنستان، ازبکستان، چین، تایلند، ترکیه، کوبا، زیمبابوه، ونزوئلا، عمان، غنا و پاکستان از دیگر اقداماتی بوده که دولت سیزدهم در این راستا انجام داده است.

* حمایت از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور

حمایت از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور هم از دیگر محورهایی بود که دولت برای حمایت از کسب و کارها اتخاذ کرده بود؛ بر این اساس شاهد ارتقای 7 پله‌ای جایگاه ایران در نظام نوآوری جهانی و رسیدن به عدد 57 و  افزایش 78.7 درصدی فروش شرکت‌های مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد (از 196.031 میلیارد ریال در سال 1400 به 350.419 میلیارد ریال در سال 1401) بودیم.

تعداد واحدهای فناور مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد هم افزایش 13.6 درصدی داشته است. افزایش 48.9 درصدی تعداد فناوران شاغل در پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری و افزایش 41 درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد و... هم از دیگر مواردی است که دولت در کارنامه فعالیت خود دارد.

* دیپلماسی اقتصادی

دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت با پایه‌ریزی سفرهای خارجی و دعوت از مسؤولان کشورهای مختلف و امضای تفاهمنامه‌های اقتصادی تلاش کرده در حوزه دیپلماسی اقتصادی فعال عمل کند که در همین راستا 23 کمیسیون مشترک اقتصادی با کشورهای هدف در تهران یا پایتخت‌های کشورهای مزبور برگزار شده و 149 هیات اقتصادی نیز به خارج  اعزام شده است. همچنین دولت از 41 هیات اقتصادی خارجی در ایران میزبانی کرده است.

مذاکره و امضای بیش از370 سند مختلف بویژه در حوزه اقتصادی با کشورهای مختلف، معرفی حدود 100 شرکت صادرکننده ایرانی در حوزه‌های مختلف تجاری به نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و کارسازی تجاری برای آنها، افتتاح دفتر اتاق بازرگانی ایران در برخی کشورهای هدف، افزایش رشد تبادلات تجاری با بسیاری از کشورها بویژه کشورهای همسایه، فعال و رسمی شدن بازارچه‌های ریمدان و پیشین با کشور پاکستان، امضای تفاهمنامه میان استانداری کرمانشاه با اقلیم کردستان عراق درباره بازگشایی بازارچه مرزی تیله‌کوه، فعال شدن بازارچه یزدان با افغانستان و... از اقدامات دولت در این حوزه است.

* توسعه روابط با کشورهای دوست و هم‌پیمان

دولت در حوزه توسعه روابط با کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز هم گام‌های خوبی برداشته که در این زمینه اقدامات زیر برای دولت ثبت شده است.

سفر رئیس‌جمهور اسلامی ایران به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و ازبکستان، سفر سران کشورهایی همچون تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، روسیه، ارمنستان، ازبکستان به ایران، حل و فصل مشکل بدهی کشورمان به ترکمنستان و تبدیل این معضل چند ساله به مبنای همکاری در حوزه تجاری و انرژی در خلال سفر رئیس‌جمهوری و هیأت همراه به عشق‌آباد و امضای چند توافقنامه همکاری در سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان به ایران و امضای چندین موافقتنامه در سفر رئیس‌جمهور تاجیکستان به تهران و توسعه قابل توجه روابط از اقدامات دولت سیزدهم در این حوزه بوده است.

توسعه روابط با چین از راهبردهای دیگر بود که دولت در نظر داشت و در همین رابطه هم  شاهد  سفر رئیس‌جمهور اسلامی ایران به پکن در بهمن 1401، 2 سفر وزیر امور خارجه به چین در دی 1400 و فروردین 1401، سفر معاون نخست‌وزیر چین به ایران در آذر 1401، امضای اسناد متعدد راهبردی فی‌مابین و بویژه آغاز اجرایی شدن سند همکاری‌های راهبردی 25 ساله بین 2 کشور در سفر وزیر امور خارجه به چین، میانجی‌گیری چین برای انجام مذاکرات بین ایران و عربستان، تداوم افزایش خرید نفت از ایران توسط چین و برگزاری رزمایش نظامی مشترک ایران، روسیه و چین بودیم.

توسعه روابط با روسیه نیز از دیگر راهبردهای دولت سیزدهم بود. در همین راستا هم در دی‌ماه 1400 سفر رئیس‌جمهور اسلامی ایران به مسکو انجام شد و وزیر امور خارجه کشورمان هم 5 سفر به روسیه داشت (مهر و اسفند 1400 شهریور 1401 و فروردین و اردیبهشت 1402).

* سفر به آمریکای لاتین

سفر رئیس‌جمهور کشورمان به کشورهای آمریکای لاتین هم از اقدامات دیگری بود که در حوزه توسعه روابط با کشورهای دنیا انجام شد؛ این سفر به مدت 5 روزه انجام شد و رئیس‌جمهور در این سفر با همتایان خود در ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه دیدار کرد. اهمیت این سفر و دیدار رئیسی با مادورو و سایر روسای‌جمهور در آمریکای لاتین موجب شد این سفر از طرف آمریکا دنبال شود و به همین دلیل واکنش سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید را هم به دنبال داشت.

سفر رئیسی به آمریکای لاتین و بازدید از 3 کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا برای یک هفته به یکی از موضوعات محوری و اهتمام رسانه‌‌های جهانی تبدیل شد؛ سفری که هر رسانه‌ای در جهان متناسب با خط مشی خود به پوشش آن پرداخت اما در نهایت حتی رسانه‌های ضدایرانی هم نتوانستند دستاوردهای آن را انکار کنند. امضای ۲۸ سند همکاری و توافق برای تعاملات بیشتر اقتصادی و در مجموع امضای ۳۵ سند همکاری از دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به آمریکای لاتین بود.

پایان پیام/ت


 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول