اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

توانا  /  اخبار

ترک قرص‌های شب امتحان، سخت‌تر و پیچیده‌تر از مواد مخدر است

یک روانشناس تربیتی گفت: پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام می‌کنند که ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اکستازی، بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از کراک، هروئین و سایر مواد مخدر است.

ترک قرص‌های شب امتحان، سخت‌تر و پیچیده‌تر از مواد مخدر است

سمیه حسینی روانشناس تربیتی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا  گفت: بیشتر افراد در هنگام امتحان و  در شرایط آزمون دچار مقداری اضطراب می‌شوند. اضطراب امتحان درهمه مقاطع تحصیلی نشان دهنده نوعی از هیجان است که بر یادگیری تأثیر منفی می‌گذارد. تاکنون تحقیقات زیادی در زمینه اثرات منفی اضطراب امتحان بر عملکرد تحصیلی انجام شده است. اضطراب به طور کلی احساس  ناخوشایند  یا حالت هیجانی است؛ که با پیامدهای رفتاری و فیزیولوژیک همراه  می‌شود.
وی در ادامه بیان کرد: اضطراب آزمون‌ مجموعه‌ای از پاسخ‌های پدیدار شناختی فیزیولوژیک ورفتاری  است که با نگرانی درباره پیامد‌های منفی اجتماعی یا رد شدن در آزمون  یا هر وضعیت ارزیابانه مشابه همراه است.  نگرانی در مورد ناتوانی در امتحان، ناراحت شدن والدین، فکر کردن در مورد سوالاتی که فرد نمی تواند پاسخ دهد و احساس شرمندگی برای گرفتن نمره پایین، تفکراتی است که در ذهن یک فرد با اضطراب آزمون‌ بوجود می‌آید.
این روانشناس تصریح کرد: معمولاً‌ افراد دارای اضطراب امتحان نمی‌توانند به قسمت‌های مرتبط با تکلیف توجه کنند. افرادی‌ که اضطراب شدیدی  را هنگام آزمون  تجربه می‌کنند. در حل مسائلی که  توانایی انجام آن  را دارند نیز عملکرد خوبی ندارند. تفکرات منفی ونگرانی ناشی از اضطراب آزمون  در توجه، اختلال ایجاد می‌کند و همه توجه فرد را از آزمون منحرف می‌کند.
وی در ادامه  با تایید شیوع مصرف قرص‌هایی مانند «ریتالین» به عنوان قرص شب امتحان، گفت: متاسفانه امروزه در جامعه دانشجویی، دانشجویان  در زمان امتحان و بدلیل استرس‌ درس‌های نخوانده، زمان کوتاه برای درس خواندن در شب‌های امتحان، شب زنده‌داری و تمرکز بیشتر، از ریتالین استفاده می‌کنند. دانشجویان بدون توجه به عوارض این قرص، آن را مصرف می‌کنند تا در شب‌های امتحان با تمرکز بالا برای درس خواندن بیدار بمانند، غافل از اینکه خود را در دام اعتیاد گرفتار می‌کنند.
اثرات مصرف خود سرانه داروی ریتالین
وی با اشاره به عوارض مصرف قرص ریتالین، گفت: از دست دادن اشتها، سوء تغذیه و کاهش وزن، لرزش و پرش عضلات، تشنج و سردرد، نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که در مواردی می تواند به شکل خطرناکی ادامه پیدا کند، تکرار حرکات و اعمال بی هدف،  بروز حالت‌های پارانویید(سوء ظن)، توهم و هذیان،  ضایعات پوستی مزمن و احساس حرکت و جنبش حشرات در زیر پوست،  خود کشی و مرگ (تاکنون در چند مورد سوء مصرف ریتالین منجر به مرگ شده است) از عوارض مصرف این قرص هستند.
حسینی افزود: از آنجا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز می شود، مصرف کنندگان تصور می‌کنند این قرص‌ بی‌خطر است؛ در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص‌ می‌تواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد. پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام می‌کنند ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اکستازی، بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از کراک، هروئین و سایر مواد مخدر است.
خی آزمایش‌ها، مانند فشار خون، تعیین تعداد سلول‌های خون و کنترل قد و وزن ، به صورت مرتب باید انجام شود.
 حسینی در پایان گفت: دانشجویان برای عملکرد بهتر و موفقیت  در امتحانات باید برنامه ریزی هدفمند داشته باشند و راهبردهای یادگیری و آزمون را یاد بگیرند.
پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول