به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، جبار عوده از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) خبر داد که در ترور شهیدان حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی، سه طرف دست داشتهاند.
دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» ۱۳ دیماه سال ۱۳۹۸ سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و شماری از همراهان ایشان را در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند و پس از آن، پارلمان عراق، مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور را تصویب کرد؛ مصوبهای که با فشارهای واشنگتن به صورت کامل اجرایی نشده است.
شبکه خبری العهد به نقل از این رهبر چارچوب هماهنگی گزارش داد، در این جنایت، مستقیما آمریکا، رژیم موقت صهیونیستی و مزدوران داخلی دست داشتهاند و هیچ گونه تأخیری در خصوص این مسئله جایز نیست.
وی با بیان اینکه باید تقاص خون پاک این شهدا بر اساس محاکمه عادلانه عاملان عملیات گرفته شود، تصریح کرد: تمامی اقدامات قضایی در بغداد در حال پیگیری است و نتایجی به دست آمده است که به زودی علنی خواهد شد.
عوده با بیان اینکه دست عدالت به تمامی عاملان ترور این شهدا خواهد رسید، خاطر نشان کرد، تلاشهای آمریکا و مزدورانش در نشر اکاذیب، هیچ تأثیری ندارد؛ زیرا همه میدانند که شهیدان سلیمانی و المهندس برای نجات شهرهای عراق از دست تروریستهای داعش، چه جانفشانیهایی کردهاند.
پیش از این هم، حسین مونس نماینده پارلمان عراق دهم اردیبهشت ماه جاری، متن نامهای را منتشر کرد که درباره شکایت از مصطفی الکاظمی نخست وزیر پیشین این کشور و قصور وی در خصوص ترور شهیدان سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی است.
در این نامه که خطاب به دادستانی کل عراق است، آمده است، بنا بر اختیاراتی که دادستانی درباره حمایت از نظم و امنیت حکومت و حفظ منافع عالی ملت و اموال دولتی و خصوصی دارد، «خواستار این هستیم که اقدامات حقوقی علیه مصطفی الکاظمی رئیس پیشین سرویس اطلاعات صورت گیرد».
در این نامه تأکید شده است، علت این درخواست، «اهمال و کوتاهی وی و برخی از کارکنان سرویس [اطلاعات] درباره عدم ارائه اطلاعات امنیتی لازم به فرمانده کل نیروهای مسلح بوده است تا بتوانند اقدامات مناسبی انجام دهند که پروازهای غیر نظامی در فرودگاه بین المللی بغداد به خطر نیافتد».
بر اساس این نامه، در جریان حمله آمریکا که به شهادت المهندس و حاج قاسم سلیمانی منجر شد، سلامت پروازهای بغداد زیر سؤال رفت و ضررهای عمدی به بیت المال به ویژه خودروهای متعلق به سازمان الحشد الشعبی وارد شد که حامل این دو شهید بود.
این در حالی است که «محسن العکیلی» حقوقدان عراقی، استاد حقوق بینالملل دانشگاه بغداد، مشاور حقوقی پارلمان عراق و از وکلای پرونده ترور سرداران مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس، با اشاره به اهمال و کمکاری دولت الکاظمی در پیگیری این پرونده گفت: سفارت آمریکا در بغداد، دولت السودانی را برای عدم پیگیری پرونده تحت فشار قرار داده است (جزئیات بیشتر).
پایان پیام/