اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

درگذشت نقاش مفاهیم متعالی/ سهرابی: آثار زنده یاد «خلیلی‌فرد» الهام‌بخش پویندگان وادیِ هنر متعهد به حقیقت خواهد بود

امروز احمد خلیلی‌فرد نقاش متعهد کشورمان در سن 63 سالگی درگذشت، عبدالرضا سهرابی مدیر مرکز هنرهای تجسمی کشور درباره این مرحوم نوشت: آثار زنده یاد خلیلی‌فرد متعهد به حقیقت بود.

درگذشت نقاش مفاهیم متعالی/ سهرابی:  آثار زنده یاد «خلیلی‌فرد» الهام‌بخش پویندگان وادیِ هنر متعهد به حقیقت خواهد بود

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، احمد خلیلی‌فرد نقاش مطرح کشورمان که مدتی در بستر بیماری بود، صبح امروز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه دار فانی را وداع گفت. خلیلی‌فرد که از نسل نقاشان انقلاب بود، زنان و مردان اقوام محروم ایران و فرهنگ ایشان را به شیوه نمادین به تصویر کشید و پیکر بزرگانی چون سهروردی را ساخت، پس از سال‌ها تدریس هنر، در سن 63 سالگی درگذشت.

9 شهریور 1401 محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ در دیدار با احمد خلیلی‌فرد با اشاره به آثار این استاد نقاشی گفته بود: استاد خلیلی‌فرد به معنای واقعی کلمه یک هنرمند است، ایشان دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که وی را از دیگران متمایز می‌کند.


دیدار معاون هنری، مدیر مرکز هنرهای تجسمی و مدیر مرکز هنرهای نمایشی با مرحوم خلیلی‌فرد

سالاری در این دیدار با اشاره به اخلاق‌گرایی استاد احمد خلیلی فرد گفت: اعلام وفاداری به ارزش‌های آفریده‌شده در دوران انقلاب اسلامی و همچنین ابراز ارادت به اهل بیت(ع) و آفرینش فداکاری و ایثار را در آثار این هنرمند نقاش مشاهده و درک کرده‌ایم.

*احمد خلیلی‌فرد که بود؟

احمد خلیلی‌فرد متولد 1339 سنندج بود. لیسانس نقاشی را از دانشکده هنرهای زیبا و فوق‌لیسانس نقاشی از دانشگاه تربیت مدرس کسب کرده بود.


نقاشی‌های خلیلی‌فرد ساده و رنگ و بویی بومی دارند، بومیتی که بیش از هرچیز فردیت نقاش را بازتاب می‌دهد. رنگ‌ها و عناصر به کار گرفته در عموم نقاشی‌هایش فضایی معنویی را پیش می‌کشند

این نقاش سنندجی و مدرس دانشگاه، عضویت هیئت علمی دانشگاه، عضویت انجمن هنرمندان نقاش ایران، عضویت موسسه توسعه هنرهای تجسمی، عضویت انجمن نقاشان +30، مدرس دانشگاه سوره، علم و فرهنگ و هنر و معماری یزد، داوری چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی(هنر جوان)، داوری جشنواره هنرهای تجسمی (پرتو حُسن) حوزه هنری، حضور در هشتمین بی‌ینال داکا (بنگلادش)، برنده مدال برنز و دیپلم افتخار از ترینال پاریس 2002، برنده جایزه و دیپلم افتخار هنر مقاومت سال 1387 را در کارنامه حرفه‌ای خود داشت.


یکی از نقاشی‌های استاد خلیلی‌فرد. اثری خوش ساخت که در متن خود گونه‌ای تضاد بین رنگ‌های سرد و گرم را بازنمایی می‌کند. رنگ آبی و تونالیته‌هایش جریان غالب بسیاری از آثار این هنرمند است و همین امری فضایی معنویی به تابلوهایش می‌بخشد

احمد خلیلی‌فرد بیش از ۴۱ نمایشگاه داخلی و خارجی را برگزار و همچنین پنج نمایشگاه انفرادی در تهران برگزار کرده است. او همچنین مدال برنز و دیپلم افتخار از تری فال پاریس را نیز دریافت کرده بود. با این همه خلیلی فرد بیش از هرچیز به عنوان یک استاد اخلاق‌گرا شناخته می‌شود استادی که طی دهه‌ها تدریس نقاشی، دانشجویان بسیاری را تعلیم داده است.

*نقاشی ظهر عاشورا

سال 1399 تابلو نقاشی ظهر عاشورا اثر احمد خلیلی‌فر در ایستگاه مترو شادمان رونمایی شد.


«ظهر عاشورا» یکی از آثار معروف مرحوم خلیلی‌فرد است. اثری که برای فضای عمومی طراحی شده است. ظهرعاشورا در ایستگاه شادمان متروی تهران نصب شده است

مرحوم خلیلی‌فرد در روز رونمایی از این تابلو در متروی تهران گفته بود: این اثر هنری از روز عاشورا برای آشنایی بیشتر دانشجویان با مضامین و مفاهیم اثر هنری به تصویر کشیده شد. توجه به مفاهیم متعالی و انسانی در هنر یکی از شاخص‌های مهم این دانشگاه است که در هنر معاصر کمتر به آن توجه می‌شود.

خلیلی‌فرد: هنر در ذات خود با هرآنچه کژی و ناراستی است در جدال است

خلیلی‌فرد در تعریف هنر مقاومت گفته بود: هنر مقاومت مفهومی بسیار وسیع دارد، به اعتقاد من مقاومت در برابر پلیدی‌ها و ناراستی‌ها می‌تواند اساسی‌ترین تعریف از این مقوله باشد، چرا که هنر در ذات خود با هرآنچه کژی و ناراستی است وهر آنچه که انسان را از مسیر تعالی دور می‌کند در جدال خواهد بود.


اسب یکی از عناصری است که در بسیاری از نقاشی‌های خلیلی‌فرد تکرار شده است، رنگ آبی و تونالیته‌های پرتکرار آن معنویتی خاص به تابلوهایش بخشیده است

از نظر مرحوم خلیلی‌فرد هنر نیازمند کشش‌های درونی است و همین کشش‌هاست که هنرمند را به سمت خلق اثر در زمینه‌هایی چون مقاوت سوق می‌دهد، چرا که هنرمند همواره در طول تاریخ در برابر مسائل مختلف احساس مسئولیت کرده و بنا به وضع موجود دست به خلق اثر زده است.

سهرابی: خلیلی‌فرد ازجمله مفاخر درخشان و صاحب‌سبک نقاشی بود

در پی درگذشت زنده‌یاد خلیلی‌فرد، عبدالرضا سهرابی مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور پیامی درگذشت زنده‌یاد استاد احمد خلیلی‌فرد، هنرمند برجسته و نام‌آشنای عرصه هنرهای تجسمی را تسلیت گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

«انا لله و انا الیه راجعون

با نهایت تالّم و تأثر، خبر درگذشت هنرمند شایسته و توانای عرصه هنرهای تجسمی کشور، زنده‌یاد احمد خلیلی‌فرد را دریافت کردم.

این هنرمند فقید و گرانقدر، ازجمله مفاخر درخشان و صاحب‌سبک سپهر هنرهای تجسمی و خاصه هنر نقاشی بود که در طول حیات پربار خود، میراث هنری نفیس و ماندگاری را به یادگار گذاشت.

آثار زنده‌یاد خلیلی‌فرد، جملگی از دلبستگی و ارادت قلبی عمیق آن مرحوم به آستان نورانی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) حکایت دارند که می‌توانند تا سالیان متمادی الهام‌بخش پویندگان وادیِ هنر متعهد به حقیقت قرار گیرند.

اینجانب ضمن ابراز همدردی با خانواده ارجمند و دلبستگان این هنرمند فرهیخته، فقدان جانکاه زنده‌یاد خلیلی‌فرد را به کلیه اعزه سوگوار و جامعه هنرهای تجسمی کشور تسلیت و تعزیت عرض نموده و از پیشگاه خالق رحمان برای آن فقید سعید، رحمت، مغفرت و علوّ درجات را مسئلت می‌نمایم.»

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول