اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

کنعانی: روابط نظامی و دفاعی ایران و روسیه علیه هیچ کشور ثالثی نیست/امیرعبداللهیان بزودی به مسکو می‌رود

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه روابط نظامی و دفاعی ایران و روسیه در چارچوب منافع مشترک دو کشور و علیه هیچ کشور ثالثی نیست، گفت: آنهایی که ده‌ها میلیارد دلار تسلیحات به یک طرف جنگ صادر می‌کنند، اقدامشان کمک به پایان جنگ نیست.

کنعانی: روابط نظامی و دفاعی ایران و روسیه علیه هیچ کشور ثالثی نیست/امیرعبداللهیان بزودی به مسکو می‌رود

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با اسپوتنیک عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است آنهایی که هر روز علیه ایران تبلیغات کرده و ایران را به ناحق متهم به حمایت از یک طرف منازعه می‌کنند نگاهی به حجم تسلیحات ارسالی خود برای یک طرف جنگ هم بیندازند.

وی افزود: کشورهایی که ده‌ها میلیارد دلار تسلیحات برای یک طرف جنگ صادر می‌کنند اقدامشان کمک به پایان جنگ نیست. اقدام آنها حمایت از راهکار سیاسی نیست.

* روابط ایران و اوکراین

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه روابط ایران و اوکراین روابط خوب و دوستانه‌ای بوده است، اظهار داشت: متاسفانه تحت تاثیر شرایط اخیر یک سال اخیر در اوکراین و تاثیرپذیری دولت اوکراین از رویکرد سیاسی و اعمال فشارهای سیاسی طرف‌های غربی، روابط سیاسی دو کشور دچار تنزل شده است. 

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین به روابط ایران و روسیه نیز پرداخت و بیان کرد: روابط ایران و روسیه مبتنی بر اراده سیاسی رهبران عالی دو کشور است. ایران و روسیه ظرفیت‌های اقتصادی بسیار زیاد، مشترک و مکمل دارند. همکاری دو کشور بر مبنای منافع مشترک دو ملت در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی انرژی و حمل و نقل و در زمینه‌های بانکی و مالی در حال گسترش است. 

وی همچنین ادامه داد: روابط نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در چارچوب منافع مشترک دو کشور است و علیه هیچ کشور ثالثی هم نیست. روابط نظامی و دفاعی جمهوی اسلامی ایران و همکاری‌های نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مسبوق به آغاز بحران نظامی در اوکراین است.

کنعانی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با نگاه به ضرورت استفاده از راهکار سیاسی از ابتدای آغاز این مناقشه هم با طرف اوکراین و هم با طرف روسیه تماس‌های خودش را برقرار و تلاش کرد راهکاری را برای پایان دادن به منازعه از طریق سیاسی پیدا کند.

به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی، کشورهایی که ده‌ها میلیارد دلار تسلیحات برای یک طرف جنگ صادر می‌کنند، اقدامشان کمک به پایان جنگ نیست.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین از سفر حسین امیرعبداللهیان به مسکو در آینده نزدیک خبر داد و افزود: ایران و روسیه می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در ایجاد توازن در بازار جهانی انرژی ایفا کنند.

وی اتهامات غرب علیه ایران درباره اوکراین را دارای انگیزه‌های سیاسی خواند.

* مناسبات سوریه و ترکیه

وی در رابطه با سوریه اظهار داشت: شاهد یک پویایی و شتاب جدید در از سرگیری روابط سیاسی کشورهای منطقه با دولت سوریه هستیم. تعداد قابل توجهی از کشورهای منطقه از ابتدای شکل گیری بحران امنیتی در سوریه در یک محاسبه غلط روابط سیاسی خودشان را با دولت سوریه قطع کرده یا به حالت تعلیق درآورده و یا سطح آن را تقلیل دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: با تغییر شرایط در سوریه و اثبات پایداری و استقرار نظام سیاسی در این کشور شاهد شکل گیری یک روند تدریجی برای از سرگیری روابط سیاسی این کشورها با سوریه هستیم. در ماه‌های اخیر این روند شتاب جدیدی به خود گرفته هم در ارتباط با کشورهای عربی و هم کشورهای غیرعربی.

کنعانی همچنین بیان کرد: در زمینه سیاسی نیز جمهوری اسلامی ایران مشوق برگزاری دیدارهای مشترک بین مقامات عالی سوریه و ترکیه بوده است. گمان می‌کنم اراده مشترک در این زمینه وجود دارد. صرفا موضوع مرتبط با زمان است و ما خوشبین هستیم که در آینده نه چندان دور شاهد برگزاری نشست مشترک بین دو کشور و ازسرگیری روابط سیاسی بین سوریه و ترکیه باشیم.

* توافق در زمانی می‌تواند شکل بگیرد که اراده سیاسی مشترک نزد همه طرف‌ها از جمله دولت آمریکا وجود داشته باشد

به گزارش فارس، ناصر کنعانی درباره برجام نیز اظهار داشت: طرفی که به برجام متعهد نبود، دولت آمریکا بود و طرفی که به صورت غیرقانونی و یکجانبه از این توافق بین‌المللی خارج شد، دولت آمریکا بود. اکنون هم در شرایط کنونی جمهوری اسلامی ایران معتقد به روند مذاکره است.

وی ادامه داد: معتقد است روند مذاکره می‌تواند موجب از سرگیری توافق شود. اما اعتقاد داریم توافق در زمانی می‌تواند شکل بگیرد که اراده سیاسی مشترک نزد همه طرف‌ها از جمله دولت آمریکا وجود داشته باشد. مواضع سیاسی دولت آمریکا و همچنین عملکرد این کشور در ارتباط با ایران نشانگر وجود تزلزل و سرگردانی در سیاست دولت آمریکا نسبت به توافق است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول