اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

نماینده جهاد اسلامی در گفت‌وگو با فارس: ماهیت رژیم صهیونیستی تغییرناپذیر است

نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران با بیان اینکه اختلافات احزاب صهیونیستی در حال تبدیل شدن به جنگ داخلی است، تأکید کرد که رژیم صهیونیستی با سیاست‌گذاری‌های جدید و برقراری روابط نمی‌تواند ماهیت واقعی خود را تغییر دهد.

نماینده جهاد اسلامی در گفت‌وگو با فارس: ماهیت رژیم صهیونیستی تغییرناپذیر است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ناصر ابوشریف» نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرنگار بین‌الملل فارس به تشریح اوضاع فعلی در اراضی اشغالی پرداخت.

 نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر «اسحاق هرتزوگ» رئیس‌ رژیم صهیونیستی درباره احتمال جنگ داخلی در  اراضی اشغالی گفت: «سخنان رئیس رژیم صهیونیستی درباره وضعیت داخلی کاملا درست است. در حال حاضر رژیم صهیونیستی عملا در آستانه یک زلزله عظیم قرار دارد. رویکردهای متضادی در درون رژیم صهیونیستی شکل گرفته و پوپولیست‌ها می‌خواهند نهادهای بزرگ رژیم صهیونیستی را تحت فرمان پارلمان و فراکسیون‌های بزرگ در بیاورند. هدف اساسی، تغییر قوانین برای فرار از پرونده‌های فساد است؛ پرونده‌هایی که اکثر ائتلاف راستگرا به رهبری بنیامین نتانیاهو با آن مواجه هستند. در میان نخبگان صهیونیست می‌توان گفت که این وضعیت در نهایت می‌تواند به یک جنگ داخلی برای رژیم صهیونیستی منتهی شود.»

«اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی اخیرا درباره احتمال ورود این رژیم به یک درگیری داخلی و انفجار اوضاع در نتیجه اختلافات سیاسی و دودستگی اقشار مختلف جامعه هشدار داد. او ضمن تأکید بر ضرورت تلاش همه احزاب و جناح‌های سیاسی برای دستیابی به توافقات گسترده جهت پایان دادن به اختلافات، گفته بود: «من جامعه اسرائیلی و نظام کلی و سیاسی را می‌بینم، اردوگاه‌هایی را می‌بینم که در امتداد جبهه‌ها برای رویارویی فراگیر آماده هستند اما من نگران این هستم که ما در آستانه ورود به درگیری داخلی باشیم که ممکن است ما را از بین ببرد.»

ناصر ابوشریف در ادامه با پرداختن به اختلافات فعلی میان احزاب صهیونیستی عنوان کرد: «طبیعتا نخبگان صهیونیست -قضات سابق، مقامات امنیتی، فرماندهان ارشد ارتش و صاحب‌نظران- همه می‌دانند که اکنون چه چیزی در درون رژیم صهیونیستی در جریان است. آن‌ها می‌دانند که کارزاری علیه نظام قضایی وجود دارد و این کارزار بازتاب خطرناکی در تمامی سطوح -اجتماعی، سیاسی و اقتصادی- خواهد داشت. از طرف دیگر، ممکن است میان پوپولیست‌ها، ارتدوکس‌های متدین و سکولارها به درگیری بیانجامد. همان‌طور که شما عنوان کردید، این درگیری تقریبا حتمی است چراکه این پوپولیست‌ها نه کوتاه می‌آیند و نه تسلیم می‌شوند به‌ویژه آنکه آن‌ها اکنون اکثریت را تشکیل می‌دهند.»

ابوشریف اضافه کرد: «رژیم صهیونیستی پیش از همه چیز محکوم به شکست است؛ آن هم به گواه تاریخ. این رژیم در منطقه‌ای حضور دارد که به آن تعلق ندارد. این رژیم هر چه تلاش کند و هر چه قدر هم که سیاست‌گذاری نماید، اما باز هم ماهیتش تغییر پیدا نمی‌کند؛ این یهودیان و استعمارگرایان تغییر پیدا نخواهند کرد. مدتی است که سیاست صلح اقتصادی در پیش گرفته‌اند و شاید با این کار در آرام‌سازی اوضاع و برقراری روابط با کشورهای همسایه موفق شده باشند؛ اما در نتیجه این تحول پوپولیستی داخلی، تمام این اقدامات را به سمت یک طرح دیگر یعنی مقابله با مردم فلسطین باز خواهد گرداند. اکنون درگیری فراگیر با مردم فلسطین در جریان است، شهرک‌سازی‌ها، ساخت‌وساز در کرانه باختری و درگیری با فلسطینیان، تخریب خانه‌ها، کشتار، حمله به اسرا و حتی حمله به عرب‌هایی که تابعیت اسرائیلی دارند، در جریان است، به همین دلیل من اعتقاد دارم که آن‌ها یک بار دیگر برای اسرائیلی‌ها در اراضی اشغالی «گتو» (محله‌های کوچک یهودنشین در دوران قرون وسطی) ایجاد خواهند کرد. [از طرف دیگر] در اراضی اشغالی، بسیار محتمل است که میان نخبگان سکولار، نخبگان لیبرال و دموکرات‌ها و میان پوپولیست‌ها درگیری شود.»

نماینده جهاد اسلامی افزود: «سخنانی که از سوی رئیس رژیم اشغالگر مطرح شده، فراخوانی برای عدم اختلاف‌افروزی و فراخوانی به منظور وحدت صهیونیست‌هاست که از آن‌ها می‌خواهد بخصوص در مسئله نظام قضایی این مسائل باید بااجماع حل و فصل شود و نه با اکثریت. این مسائل بر تمامی ابعاد اثر خواهد گذاشت و در آن بازتاب خواهد یافت؛ بر اقتصاد اثر خواهد گذاشت، جامعه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد، بر سیاست اثرگذار خواهد بود و روابط با کشورهای دموکراتیک را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، به همین دلیل او خواستار درنگ و اجماع شده است. اما طرف دیگر مانند نتانیاهو و متحدان او همه‌شان پرونده فساد دارند و نمی‌توانند بدون تغییر قوانین و نظام قضایی، در مناصب و پست‌هایشان باقی بمانند. از‌این‌رو آن‌ها پیوسته و سریع در تلاشند تا در نظام قضایی تغییر ایجاد کنند. این سخنان در آنچه جریان دارد، تأثیری نخواهد داشت یعنی این سخنرانی و ارشادهای رئیس رژیم صهیونیستی بر آنچه در واقعیت جریان دارد، تأثیر نخواهد داشت چراکه این مسائل دلایل حقیقی خاص خود را دارند و او نمی‌تواند جلوی این برخوردها را بگیرد.»

ناصر ابوشریف در پایان اشاره کرد: «نظام قضایی رژیم صهیونیستی یک نهاد قوی و استوار است و در این مدت بسیار تلاش شده است تا این قوه مستقل باشد و با هر گونه فساد به‌ویژه فساد سیاسی مبارزه کند؛ اما اخیرا بسیاری از سیاستمداران پرونده‌های فساد زیادی داشته‌اند که با نظام قضایی مواجه شده است. اکنون برای جلوگیری از ایفای نقش دستگاه قضایی، مجموع این ائتلاف که اکثر اعضای ارشد آن تحت تحقیقات قضایی قرار دارند، می‌خواهند بدون صدور هیچ گونه حکم قضایی علیه خودشان که جایگاهشان را از آن‌ها بگیرد و به زندان بیفتند -همان‌طور که برای آرییه درعی رئیس جنبش «شاس» این اتفاق روی داد- می‌خواهند پست‌هایشان را حفظ کنند. فساد در حال رشد است و این فساد دیگر مانند قبل نیست که بخواهند آن را با تغییر نظام قضایی قانونی کنند که این یک ضربه بزرگ برای مبانی رژیم صهیونیستی و دست‌کم ضربه بزرگی برای ساکنان این رژیم است.»

اختلافات میان احزاب رژیم صهیونیستی پس از آن بالا گرفت که کابینه جدید تل‌آویو به ریاست بنیامین نتانیاهو در چهارم ماه گذشته میلادی طرحی برای «اصلاح نظام قضایی» این رژیم ارائه کرد. نتانیاهو که از سال‌ها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، بنا دارد با آنچه آن را «اصلاح نظامی قضایی» نامیده، محاکمه خود را ملغی کند.

در طرحی که کابینه نتانیاهو به دنبال اجرایی کردن آن است، از اختیارات دستگاه قضایی این رژیم کاسته و در مقابل قدرت و جایگاه قوه مجریه و مقننه در این رژیم تقویت خواهد شد. در این طرح با تضعیف دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی، کابینه و احزاب سیاسی این رژیم این امکان را خواهند یافت که کمیته انتخاب قضات در دادگاه‌های رژیم صهیونیستی را با تعیین اعضای احزاب و سیاستمداران کنترل کنند و از عضویت قضات در این کمیته ممانعت به عمل آورند.

از سوی دیگر، اختیارات مشاور قضایی کابینه رژیم صهیونیستی و همچنین اختیارات مشاوران قضایی دیگر وزارتخانه‌های این رژیم گرفته خواهد شد و وزیر این امکان را خواهد داشت هر مشاور قضایی را که بخواهد در دفتر خود برکنار یا منصوب کند.

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول