اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

این مسجد میزبان بی‌خانمان‌هاست/ بازگشت کارتن‌خواب‌ها به زندگی عزتمندانه

مسجد قبای ملک شهر اصفهان دومین سال از اجرای طرح خانه پدری خود را در حالی پشت سر می‌گذارد که امام جماعت آن در خط مقدم میدانِ دعوت از کارتن‌خواب‌ها حضور دارد و توجه به آسیب‌های اجتماعی را از جمله رسالت‌های خود می‌داند.

این مسجد میزبان بی‌خانمان‌هاست/  بازگشت کارتن‌خواب‌ها به زندگی عزتمندانه

 به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، خانه پدری خانه‌ای امن که قفلی به آن سنجاق نشده و با آغوش باز بی‌خانمان‌ها را بر سر سفره مهربانی خود جای می‌دهد، اکنون در مسجد قبای اصفهان دومین سال است که در شب‌های سرد و استخوان‌سوز زمستانی با گرمای محبت و کرامت از کارتن‌خواب‌ها میزبانی می‌کند.

امسال با توجه به سرمای زودرس، اجرای طرح خانه پدری و اسکان مردمی کارتن‌خواب‌ها در مصلای نماز جمعه مسجد قبا واقع در شمال شهر اصفهان از دی ماه آغاز و تا ۱۷ اسفند ماه درب‌های خود را به روی بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها باز کرده تا به نقش اصلی مساجد که از دیرباز بر کمک به همنوعان تکیه شده به عنوان جزئی از عبادت بپردازد.

حجت الاسلام روح الله فیاض امام جمعه وقت مسجد قبا معتقد است که روحانیت نسبت به آسیب‌های اجتماعی رسالت دارد و بر اساس وظیفه فرهنگی و اجتماعی که بر دوش خود احساس می‌کند، شخصا برای دعوت از این افراد وارد میدان شده و به صورت حضوری و چهره به چهره از این بندگان خدا برای میزبانی از آنها دعوت می‌کند تا این امر به یک جریان و فرهنگ‌سازی تبدیل شود.

او از برخورد کارتن‌خواب‌ها و میزان استقبال آن‌ها به خبرنگار فارس می‌گوید: اغلب این افراد نگران رفتارهای نادرستی هستند که با آن‌ها در سایر مراکز شده است و با اندک تعللی به دعوت ما پاسخ مثبت می‌دهند اما خوشبختانه به دلیل اینکه بر رفتار محترمانه و تکریم آن‌ها تأکید شده، این امر رغبت و ایجاد اعتماد آن‌ها را به همراه داشته است.

 

خروج کارتن‌خواب‌ها به سمت زندگی عزتمندانه

فیاض با اشاره به روند کار در این گرمخانه تصریح می‌کند: امسال با جمعی از فعالان جهادی و ماشین شخصی، این افراد جمع‌آوری می‌شوند و برخی از آنها خود به این مسجد مراجعه می‌کنند. در حالی که در سال گذشته با استفاده از اتوبوسی به محل‌های تجمع افراد کارتن‌خواب مراجعه و آنها را با خود همراه می‌کردیم. پس از پذیرش، لباس نو به آنها اهدا می‌شود و لوازم نظافت و استحمام در اختیار آنها قرار می‌گیرد و توسط آرایشگران جهادی اصلاح سرو صورت هم انجام می‌گیرد.

امام جمعه وقت مسجد قبا از تجربه و تغییرات صورت گرفته می‌گوید: مشاوره این عزیزان بسیار پررنگ‌تر و به صورت جدی دنبال می‌شود و علت وضعیت و شرایط آنها توسط مشاوران تخصصی که چندین ساعت با آنها وقت می‌گذرانند واکاوی می‌شود تا اگر مشکلات آنها مربوط به اعتیاد است، برای کمپ‌های ترک زمینه آن را فراهم و متقاعد‌سازی صورت گیرد.

او با تاکید بر اینکه سعی می‌شود تا خروجی حضور این افراد در این مکان به سمت اصلاح سبک زندگی و نجات از کارتن‌خوابی باشد، می‌گوید: در صورت مشکلات خانوادگی به مشاوران خانواده ارجاع داده می‌شوند و در صورت نداشتن شغل برای آنها زمینه اشتغال فراهم می‌شود تا با این رویه از چرخه کارتن‌خوابی خارج شوند و به زندگی عزتمندانه بازگردند.

 

 

تاکید امام جماعت بر تکریم و محبت کارتن‌خواب‌ها

الهام حاجی حسینی  یکی از مددکاران اجتماعی و روانشناس حاضر در این مسجد است که با توجه به تجربه مددکاری و کمک به کارتن‌خواب‌ها به خبرنگار فارس می‌گوید: متأسفانه اغلب مردم گمان می‌کنند که کارتن‌خواب‌ها افرادی ترسناک و خطرناک هستند در صورتی که با یک بار برخورد با این افراد متوجه می‌شوید که قلب مهربانی دارند و مانند سایر افراد به احترام و توجه نیاز دارند. چنین افرادی با دیدن یک محبت کوچک و احترام، رفتار متقابلی نشان می‌دهند که این رفتارها به ویژه در مسجد قبا با تاکید امام جماعتِ این مسجد بر رفتار محترمانه به وضوح قابل رؤیت است.

وی درباره روند کار و تغییراتی که نسبت به سال گذشته شکل گرفته می‌گوید: کمیت کار به همان روال سابق است و تنها کیفیت کار ارتقا پیدا کرده است؛ به طور میانگین هر شب ۳۵ نفر به مسجد می‌آیند.

حاجی حسینی با بیان اینکه همه فعالیت‌ها در این مسجد مردمی جلو می‌رود، تصریح می‌کند: متاسفانه هیچ ارگانی حمایت مالی و کمکی نکرده است؛ از برخی مجموعه‌های بزرگ هم برای بازدید آمدند اما گویا خبری از کمک نشده است.

این مددکار اجتماعی ادامه می‌دهد: کودکان کار را به جز چند روز سعی کردیم همراهی نکنیم، تا حرف و نقلی پیش نیاید که بچه‌ها با کارتن‌خواب‌ها برخورد دارند، در صورتی که در رویه پارسال هم بچه‌ها در اتاق مجزا حضور داشتند و اصلا دسترسی به کارتن‌خواب‌ها نداشتند.

گفتنی است که در اعیاد ماه رجب جشن گلریزان با اجرای گروه ورزشی باستانی در مصلای مسجد، جهت تامین نیازهای کارتن‌خواب‌ها هزینه درمان، اشتغال، پوشاک، محل سکونت و غذا برگزار شد و شب میلاد امیر المومنین(ع) جشنی برای شادی و سرور مهمانان خانه خدا برپا شد.

*گزارش از ریحانه شهبازی

پایان پیام/۳۶۴۹/آ/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول