اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  اطلاعات عمومی و دانستنی ها

کشف نوعی عجیب از یخ

دانشمندان یخ آمورف جدیدی را کشف کردند که به طرز عجیبی شبیه آب مایع است.

کشف نوعی عجیب از یخ

به گزارش گروه علم و پیشرفت فارس به نقل از گیزمودو، محققان شکلی از یخ را کشف کرده‌اند که ساختار مولکولی تصادفی آن با وجود جامد بودن، شبیه آب مایع است.

یخ عجیب و غریب، که یخ آمورف با چگالی متوسط (یا MDA) نامیده می شود، دارای چگالی مشابه آب مایع است. یخ آمورف قبلا شناخته شده بود؛ اما نه در این حد وسط چگالی.

کریستف سالزمن یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ما 20 شکل کریستالی یخ را می شناسیم، اما قبلاً تنها دو نوع اصلی یخ بی شکل کشف شد؛ که به عنوان یخ های آمورف با چگالی بالا و کم چگالی شناخته می شوند.

وی افزود: پذیرفته شده بود که هیچ یخی در این حد چگالی وجود ندارد اما مطالعه ما نشان می دهد که چگالی MDA دقیقاً در این شکاف چگالی قرار دارد و این یافته پیامدهای گسترده ای برای درک ما از آب مایع خواهد داشت.

محققان برای رسیدن به یخ با ساختار سست و با این چگالی، آب معمولی را در شیشه ای مملو از گلوله های فولادی تکان داده و تا حدود 200- درجه سانتیگراد خنک کردند. این روش آسیاب گلوله ای نامیده می شود و روشی برای خرد و نرم کردن مواد غیرفلزی است. یخ با برخورد توپ ها به آن پودر می شود؛ در نتیجه، MDA شبیه پودری سفید (اگرچه جامد است)، اما دارای ترکیب مولکولی آب مایع خواهد بود.

الکساندر روسو-فینسن، محقق دانشگاه UCL گفت: ما برای مدت طولانی یخ ها را تکان دادیم و ساختار کریستالی را از بین بردیم. به جای اینکه با تکه‌های کوچک‌تر یخ مواجه باشیم؛ به یک نوع کاملاً جدید آن رسیدیم که ویژگی‌های قابل توجهی دارد.

محققان بر این باورند که این کشف می‌تواند پیامدهای ژئوفیزیکی برای یخ روی سطوح قمرهای یخ‌زده مانند اروپا (نام قمر مشتری) داشته باشد؛ که ناسا قرار است در سال 2024 مدارگردی را به سمت آن پرتاب کند.

سال گذشته، تیمی از فیزیکدانان از سندان الماسی برای کوبیدن یخ آب (یخ  شکل گرفته از آب) به ساختار بلوری چهارضلعی استفاده کردند و یخ جدید (به نام Ice-VIIt) را از تقارن شش ضلعی یخ آب (معروف به Ice-I) متمایز کردند.

امیدواریم که کشف چنین شکل جدیدی از یخ، تحقیقات بیشتری را در مورد چگونگی تجلی شکل آب فراوان در سراسر جهان تسریع کند. یافته های این تحقیق در Science منتشر شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول