اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس، در سراشیبی سقوط یا بلندای اوج؟

اجرای پروژه انتقال آب از خلیج فارس، پس از گذران چالش‌هایی، از سال گذشته در فارس آغاز شد اما با طرح این موضوع که امتیاز پروژه از استان فارس گرفته شده است، وارد چالش جدیدی شد.

انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس، در سراشیبی سقوط یا بلندای اوج؟

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، طرح انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و تعداد دیگری از استان‌های کشورمان از کلان پروژه‌های است که طی‌ سال‌های گذشته در دستور کار قرار گرفته است.

 این طرح که که نخستین بار در سال ۹۲ مطرح شده بود پس از طی کردن چالش های زیست محیطی و شاخص هایی که مد نظر وزارت نیرو قرار داشت، در سال ۹۶ وارد مرحله جدید شد و پای سرمایه گذاران را به این پروژه کلان باز کرد.

 اما پس از آن، تا حدی بلاتکلیف ماند تا اینکه در سال 1400 و پس از طی شدن چالش‌های موجود، وارد فاز اجرایی شد.
 
شهرستان های جنوبی استان فارس شامل لامرد، مهر و خنج، از اجرای پروژه بهره‌مند شدند و تعداد دیگری از شهرستان ها که شرایط لازم را داشتند و در مسیر اجرای پروژه قرار گرفته بودند، به شرط پیگیری نماینده ها و جذب پیمانکار و سرمایه گذار می توانستند از انتقال آب خلیج فارس منتفع شوند.

چالشی جدید در مسیر انتقال آب از خلیج فارس

تا این که به تازگی طرح موضوع در صحن علنی شورای شهر شیراز این پروژه را دچار چالش جدی تری کرد.
 
هاجری، یکی از اعضای شورای شهر شیراز مطرح کرد که امتیاز پروژه انتقال آب از خلیج فارس از استان فارس گرفته شده است و رئیس سازمان محیط زیست، این امتیاز را به استان‌های دیگری سپرده است.

این در حالی است که طبق گفته دبیر شورای راهبردی انتقال آب از خلیج فارس در گفتگوی پیشین خود با خبرگزاری فارس طی سال جاری، این طرح را در حالی تشریح کرد که در شهرستان‌های لامرد، مهر و خنج در فرایند اجرایی قرار گرفته و پس از آن فیروزآباد و شیراز نیز از این طرح بهره‌مند می‌شوند.

در سفر هیئت دولت به استان فارس، سهم استان به ۴۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت که به گفته اردکانی، این رقم در مرحله فراخوان برای جذب سرمایه گذار قرار گرفته بود.

موضوع دیگر اعلام آمادگی شهرهای دیگر بود که هر متقاضی که در مسیر طرح انتقال آب قرار دارد می‌توانست اعلام آمادگی نموده تا سرمایه‌گذار به صورت آنتنی آب را به این مناطق برساند که در این روند شهرهای داراب، فسا، آباده و ایزدخواست می‌توانستند اعلام آمادگی کنند.

حل مشکل واحدهای صنعتی با تهاتر آب

همچنین نماینده شیراز و زرقان نیز با اشاره به تهاتر آب، به خبرنگار فارس گفته بود: قبل از اینکه آب به شیراز برسد، مشکل آب واحدهای صنعتی استان را با تهاتر آب و کار نرم افزاری حل می‌کنیم.

جعفر قادری افزود: شهرهای شیراز، کوار، جهرم، لار و شهرهایی که در مسیر پروژه هستند، از این خط انتقال بهره‌مند می‌شوند.

وی بیان کرد: همچنین داراب، فسا و شهرهای که از مسیر خط انتقال دور هستند نیز می توانند با استفاده از سدها از این طرح بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه در سرمایه‌گذاری برای واگذاری آب محدودیتی وجود ندارد،  این طرح را نقطه عطفی در ارتقای صنایع فارس برشمرده و می‌افزاید: در طرح انتقال آب به استان فارس، 10 کیلومتر خط انتقال لامرد طراحی شده و هماهنگی جهت استفاده از دستگاه آب‌شیرین‌کن صورت گرفته است.

به گزارش فارس، حال با این پیش زمینه، آیا می‌توان پروژه انتقال آب از خلیج فارس را به راحتی از دست داد و آن را متوقف کرد؟

آن هم در استان فارس که تعداد زیادی از شهرها و روستاهای آن از تنش آبی رنج می‌برند.

وقتی این طرح، فاز مطالعاتی را طی کرده و وارد فاز اجرایی شده، محروم شدن فارس از آن، چه استدلال منطقی و اصولی به همراه دارد؟

خبرگزاری فارس در زمینه موضوع مطرح شده در صحن شورای شهر، هنوز پاسخی از شورای راهبردی انتقال آب فارس، دریافت نکرده است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول