اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قزوین

قاضی‌زاده هاشمی: ماده 74 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اجرایی می‌شود

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ماده 74 ایثارگران متروک مانده بود و ما این قانون را احیا کردیم، بر اساس این قانون وظیفه داریم عملکرد دستگاه‌های کشور در حوزه ایثار و شهادت را احصا و گزارش آن را به مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس و رئیس قوه قضائیه ارسال کنیم که چه میزان به برنامه‌های خود عمل کرده‌اند.

قاضی‌زاده هاشمی:  ماده 74 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اجرایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی پیش از ظهر امروز در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان قزوین که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار کرد: استان قزوین پایتخت تمدن‌ساز کشور پس از اسلام است که توسط صفویه شکل گرفت و باید در حفظ این فرهنگ و تمدن تلاش کرد. در تأسیس انقلاب اسلامی چهره‌های شاخص در این استان ایفای نقش کرده‌اند و قزوین با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش الگوسازی برای سایر استان‌ها دارد.
 
معاون رئیس جمهور در ادامه با اشاره به ماده 63 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأسیس شد و تنها نگاه خدمات محور و معیشت محور توسط امام خمینی(ره) برای تأسیس بنیاد وجود نداشت و اگر چنین بود نیاز به تشکیل بنیاد نبود زیرا نهادهای حمایتی در کشور وجود دارد که می‌توانستند این خدمات را به ایثارگران ارائه بدهند اما بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ منزلت خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تشکیل شد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تأکید بر ضرورت ادای دین به شهدا و خانواده ایثارگران خاطرنشان کرد: مصوبات شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت مانند مصوبات رئیس جمهور است. بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان معاونت رئیس جمهور و زیر نظر رئیس جمهور است زیرا مسئولیت‌های آن از وظایف و مسئولیت‌های رئیس جمهور است و با وزارت خانه‌هایی که مسئول آنها وزیر است و رأی اعتماد از مجلس کسب می‌کنند، تفاوت دارد.

قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، دولتی نیست و وابسته به مجموعه عناصر نظام است و همه دستگاه‌های مرتبط کشور عضو آن هستند لذا در تشکیل شورا در استان‌ها باید جدیت بیشتر باشد و هر سه ماه یک بار تشکیل شود.

وی با اشاره به ماده 74 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران عنوان کرد: ماده 74 ایثارگران متروک مانده بود و ما این قانون را احیا کردیم، بر اساس این قانون وظیفه داریم عملکرد دستگاه‌های کشور در حوزه ایثار و شهادت را احصا و گزارش آن را به مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس و رئیس قوه قضائیه ارسال کنیم که چه میزان به برنامه‌های خود عمل کرده‌اند.

این مقام مسئول ادامه داد: امسال به صورت ملی این گزارشات تدوین می‌شود و از دبیرخانه شورای عالی و ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت می‌خواهیم این گزارش را برای سال آینده تنظیم و ارسال کند.
 
۲۳۰۶ ایثارگر در استان قزوین در اولویت اول تأمین مسکن هستند

معاون رئیس جمهور با اشاره به ایثارگرانی که فاقد مسکن هستند، گفت: 4 هزار و 583 نفر برای مسکن در استان قزوین ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد 2 هزار و 306 نفر فاقد مسکن و در اولویت اول هستند و هیچگونه خدمات مسکن و زمین دریافت نکرده‌اند، 2 هزار و 277 نیز در گذشته تسهیلات مسکن دریافت کرده‌اند و در حال حاضر فاقد مسکن هستند. در دوره گذشته تفاهم‌نامه‌ای با استانداری قزوین برای تأمین هزار و 500 واحد مسکن امضا شد که تنها در مورد 136 ایثارگر اقدام شده است.

وی افزود: ما طبق قانون وظیفه داریم بر اساس الگو به ایثارگران مسکن واگذار کنیم و این موضوع باید شهرستان به شهرستان دنبال شود. در استان یزد با تدابیر انجام شده، این موضوع 100 درصد اتفاق افتاده است و امیدواریم این کار انجام شود. در استان البرز مدلی را داشتیم که مقرر شده است پیمانکاری قدرتمند با آورده خود و با کمک استانداری هزار و 156 واحد بسازد و آورده ایثارگران هنگام واگذاری پرداخت شود. در طرح جهش ملی مسکن نیز 5 درصد پروژه‌ها باید به ایثارگران اختصاص داده شود.
 
امیدواری برای جذب کامل فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد در آزمون دوم استخدامی

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با ارائه گزارشی از برنامه‌های انجام شده در استان قزوین، گفت: قزوین تنها استانی است که گلزارهای شهدای آن بهسازی شده است. در حوزه اشتغال 2 هزار و 162 ایثارگر در قزوین متقاضی شغل هستند که 189 نفر فرزند شهید هستند و 977 نفر فرزند جانباز 70 درصد به هستند.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: طبق بند ج ماده 87 برنامه ششم توسعه دولت موظف است که همه فرزندان شهدا و جانباز بالای 7 درصد جذب کند. ما در استان قزوین برای 190 نفر مجوز استخدام دریافت کردیم که 127 نفر قبول شدند و امیدواریم افراد باقی مانده در آزمون دوم پذیرفته شوند.

قاضی زاده هاشمی گفت: سال گذشته کل استخدام‌های دولتی در کشور 67 هزار نفر بوده است که بیشتر پذیرفته‌شدگان در وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.

وی درخصوص اعتبارات و تسهیلات وام خوداشتغالی برای ایثارگران اظهار کرد: تسهیلات مصوب خوداشتغالی در استان قزوین 148 میلیارد تومان است که امسال فقط 38 نفر در استان قزوین تسهیلات دریافت کرده‌اند، لذا در استان قزوین کار جدی لازم دارد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: موافق تسهیلات خُرد نیستیم زیرا معلوم نیست به شغل تبدیل شود. تسهیلات بدون سقف برای افرادی که توانایی تولید شغل انبوه دارند در نظر گرفته شده زیرا می‌توانند شغل پایدار ایجاد کنند و در این مسیر وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و بخش خصوصی و افراد متعهد به توسعه اشتغال بزرگ تأثیرگذار هستند.
 
مسئله ایثارگران مسئولیت همه دستگاه‌ها بوده و مختص به بنیاد نیست

معاون رئیس جمهور با انتقاد از برخی داروخانه‌ها و مراکز تصویربرداری به دلیل عدم ارائه خدمات مناسب به ایثارگران گفت: در حوزه درمانی از دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تشکر می‌کنم، با توجه به سن بالای والدین شهدا باید خدمات مناسب ارائه شود. سرانه بیمه تکمیلی ایثارگران در سال گذشته 174 هزار تومان بود که امسال 350 هزار تومان شد اما با وجود رشد 100 درصدی، هزینه‌ها هم 100 درصد افزایش پیدا کرده است. ضمن اینکه بدهی هایی نیز از گذشته به بیمه تکمیلی ایثارگران وجود داشته است اما باید توجه داشت که مسئله ایثارگران مسئولیت همه دستگاه‌ها است و تنها مختص به بنیاد نیست. این موضوع نه تنها مسئولیت همه بخش‌های دولتی بلکه مسئولیت اجتماعی بخش خصوص نیز هست.
 
مدارس شاهد برای کادرسازی انقلاب اسلامی تأسیس شده است

قاضی زاده هاشمی در خصوص خدمات به دانشجویان و دانش آموزان ایثارگر گفت: سیاست دولت این است که تعداد دانشجویان روزانه بیشتر شود و دانشجوی شهریه‌ای کمتر شود اما نباید به دلیل عدم پرداخت شهریه با دانشجو برخورد شود زیرا او حق قانونی دارد. تعداد 865 دانش‌آموز در مدارس شاهد داریم که این مدارس ظرفیت خوبی دارند اما از مأموریت ذاتی آن فاصله گرفته‌ایم زیرا به طور کامل مسئولیت آن با آموزش و پرورش است و بنیاد در این باره نقشی ندارد. در حالی که این مدارس طبق دستور امام (ره) برای کادرسازی بین فرزندان شاهد و ایثارگر تشکیل شد تا در آینده مدیران نظام شوند و آینده انقلاب تضمین شود.
 
فاز درمانی مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار قزوین آماده بهره‌برداری شود

وی در مورد مجتمع‌های فرهنگی، ورزشی و توان‌بخشی ایثار، بیان کرد: این مراکز در کشور در سه فاز اقامتی، فرهنگی و ورزشی و درمانی و توانبخشی راه‌اندازی شده است که فاز درمانی مجتمع قزوین راه‌اندازی نشده و نیاز به حمایت دانشگاه علوم پزشکی داریم. در این مجتمع‌ها زیرساخت‌ها فراهم شده است و در زمینه‌های مختلف درمانی و توانبخشی در کشور امکانات بی‌نظیر دارند که نه تنها به ایثارگران بلکه به کل جامعه این خدمات ارائه می‌شود. برای دریافت مجوز کلینیک و داروخانه باید همکاری شود و امیدواریم در بخش درمانی این ظرفیتی که ایجاد شده است در یک سال آینده به بهره‌برداری و نتیجه برسد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به نقش مشاورین ایثارگران در دستگاه‌های کشور، اذعان کرد: مشاورین وزرا دو مأموریت رسیدگی به ایثارگران شاغل در آن دستگاه و دیگری رسیدگی به ایثارگرانی که به آن دستگاه مراجعه می‌کنند را به عهده دارند. در مورد طرح سپاس ضمن تشکر از استاندار قزوین باید بدانیم مسئولان به دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران نیاز دارند زیر صدیق‌تر از خانواده شهدا نیستند لذا دیدار با این عزیزان باید در برنامه مدیران و شهرداران باشد، 90 درصد خانواده ایثارگران نیازی به ما ندارند و 10 درصد دیگر نیز مشکلات آنها در این دیدارها حل می‌شود.
 
بنیاد از ساخت فیلم‌ها و سریال‌های با کیفیت مانند «شوق پرواز» حمایت می‌کند

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به حمایت بنیاد از ساخت فیلم سینمایی و سریال از شهدای شاخص در استان‌ها گفت: برنامه جدی برای حمایت از ساخت فیلم‌های فاخر داریم و بخش دولتی و خصوصی می‌تواند در این زمینه کمک کند که البته شرط آن این است که باید فیلم درجه الف باشد و فیلم‌نامه قوی داشته باشد که هیئت داوران بنیاد آن را بپذیرد همانند فیلم «شوق پرواز» که در مورد شهید بابایی ساخته شد و با استقبال مخاطبان همراه بود.

معاون رئیس جمهور در پایان با تأکید بر توجه فرهنگی به گلزارهای شهدا گفت: گلزارهای شهدا بزرگترین میعادگاه فرهنگی معنوی در شهرها و روستاها هستند، همان طور که مقام معظم رهبری می‌فرمایند که شهدا امام‌زادگان عشق هستند، مقام شهید از امام‌زاده غیر شهید بیشتر است. مزار شهدا باید تبدیل به پاتوق فرهنگی شود و علاوه بر زیارت مکانی مثل حسینه و کتابخانه در آن احداث شود.
 
در ادامه این نشست، پوستر کنگره بین‌المللی شعر ایثار که به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران طراحی شده بود توسط معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرزندان شهدا و مسئولان استان قزوین رونمایی شد.

همچنین نماهنگ قطعه «مست علمدار» با هدف به نمایش گذاشتن گوشه‌ای از رشادت‌ها و ایثارگری‌های جانبازان رونمایی شد. شعر این نماهنگ از مهدی مردانی، آهنگ و تنظیم از حاجعلی زرآبادی‌پور، خواننده پوریا بارجینی و تهیه‌کننده کلیپ از مجید آقاجانی است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول