اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

چند نکته ایمنی برای پیشگیری از حوادث زمستانی

سرپرست آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد با بیان نکات ایمنی برای پیشگیری از حادثه در فصل سرما، مواردی را که منجر به گازگرفتگی، آتش‌سوزی و مسمومیت می‌شود تشریح کرد.

چند نکته ایمنی برای پیشگیری از حوادث زمستانی

عنایت‌الله رهنورد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: استان چهارمحال و بختیاری از استان‌های سردسیر است که مردم در این فصل معمولا از بخاری و یا وسایل گرمایشی دیگر استفاده می‌کنند که توجه به نکات ایمنی قبل از نصب بخاری برای جلوگیری از گازگرفتگی و یا آتش‌سوزی لازم و ضروری است.

سرپرست آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد ادامه داد: برای نصب بخاری یا باید از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفت و یا اگر افراد خود اقدام به نصب بخاری در منازل و محل کار می‌کنند باید به نکاتی از قبیل کنترل مجاری ورودی و خروجی بخاری، مناسب بودن اندازه شلنگ گاز، استفاده از بست مناسب و عمود بودن لوله‌ها توجه کنند.

وی ادامه داد: قبل از روشن کردن بخاری باید دقت کرد که کانال لوله بخاری از پشت‌بام تا محلی که بخاری نصب می‌شود باز باشد و توسط پرندگان و یا اشیای خارجی بسته نباشد که می‌توان با کمک نور چراغ قوه یا کیسه شن بسته شده به طناب باز یا بسته بودن کانال را بررسی کنیم.

رهنورد توضیح داد: شلنگ‌هایی که از لوله گاز به بخاری وصل می‌شوند باید اندازه استاندارد داشته باشند یعنی نه خیلی بلند باشد که در طول مسیر دچار آتش‌سوزی شود و نه انقدر کوتاه باشد که با یک ضربه و یا پاگرفتگی از جا درآیند.

وی افزود: دودکش مناسب در ساختمان‌ها باید دارای یک متر ارتفاع و به شکل H باشد تا بارندگی مسیر لوله را مسدود نکند.

شعله قرمز و نارنجی در بخاری نشانه‌ خطر است

سرپرست آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد با بیان اینکه استفاده از بست فلزی مناسب‌ترین روش برای نصب شلنگ به لوله گاز است، گفت: با استفاده از آب و صابون و کف بست‌ها را قبل از روشن کردن بخاری کنترل کنیم تا از نشتی گاز جلوگیری شود و بعد از روشن شدن بخاری شعله قرمز و یا نارنجی نشانه خطر و شعله آبی نشانه سلامت بخاری است که باید به آن توجه کرد.

وی ادامه داد: لوله‌های بخاری تا پشت‌بام باید به صورت عمود باشند و از هر نوع انحرافی به سمت پنجره و یا تشت آب و غیره جلوگیری شود.

روشن کردن پیک‌نیک در حمام منجر به گازگرفتگی می‌شود

رهنورد بیان کرد: از قرار دادن شعله‌های باز مانند پیک‌نیک و زغال در محیط محصور مانند حمام جلوگیری شود زیرا که دود و گاز این محصولات با بخار حمام سمی تولید می‌کند که از طریق خون جذب بدن و موجب گاز گرفتگی می‌شود.

وی ادامه داد: مواردی که معمولاً کارشناسان نیز به راحتی نمی‌توانند در هنگام ورود به منزل تشخیص بدهند گازگرفتگی از طریق استفاده از بخاری‌های بزرگ در اتاق‌های کوچک است که در و پنجره‌های محکمی دارد و هوا رفت و آمد نمی‌کند، در این منازل هنگام استفاده از حمام و مخلوط شدن بخار آب حمام با گاز بخاری و یا آبگرمکن موجود در اتاق گاز گرفتگی به بار می‌آید که باید به این امر توجه شود.

سرپرست آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد گفت: استفاده از پکیج‌ها به علت اینکه موتورخانه آن‌ها بیرون از منزل است بهترین وسیله برای گرمایش منازل در فصل پاییز و زمستان است.

وی در پایان توضیح داد: هنگام چیدمان منزل گیره لباس یا مبلمان در نزدیکی بخاری نباشد که منجر به آتش‌سوزی می‌شود برخی افراد هنگام خشک کردن لباس از بخاری استفاده می‌کنند که ماندگاری طولانی مدت لباس بر روی بخاری نیز از عوامل آتش‌سوزی در بسیاری از منازل است.

 انتهای پیام/۶۸۰۳۶/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول