اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

فارس من| چرا دانشگاه‌ها باید ضوابط پوششی مشخصی داشته باشند؟

ضوابط پوشش در دانشگاه امری است که در تمام دانشگاه‌های دنیا قاعده خاص خود را دارد و در کشور ما نیز تمام دانشگاهیان از جمله دانشجویان و اساتید آن را لازم می‌دانند.

فارس من| چرا دانشگاه‌ها باید ضوابط پوششی مشخصی داشته باشند؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، بحث «حجاب» از جمله مباحثی است که این روزها در محافل مختلف درباره آن صحبت می‌شود، برخی حرف از حجاب اختیاری می‌زنند و نمی‌خواهند که تحت هیچ قانونی پیرامون حجاب و عفاف قرار گیرند، اما دانشجویان کشور از رعایت قوانین حجاب و عفاف صحبت می‌کنند و حتی با ثبت پویشی در سامانه فارس من خواستار الزام دانشجویان به رعایت قوانین حجاب و عفاف شدند.

سردبیر سوژه فارس من در این باره گفته است: با توجه به حضوری شدن دانشگاه‌ها و شروع کلاس‌ها، دانشجویانی را می‌بینیم که دانشگاه که با انواع مدها در کلاس حاضر می‌شوند و متوجه نیستند که با بدحجابی خود چه ضربه‌ای به فرهنگ و پیشرفت جامعه وارد می‌کنند، بنابراین از مسوولان می‌خواهیم تا درباره الزام دانشجویان به رعایت قوانین حجاب و عفاف جدی‌تر عمل کنند.

* پوشش در دانشگاه‌های دنیا

بهتر است قبل از هر اظهارنظری ببینیم که اصلا در دانشگاه‌های کشورهای دیگر جهان چیزی به نام قانون پوشش داریم یا خیر.

با یک جستجوی کوتاه در اینترنت متوجه می‌شویم که در تمام کشورهای دنیا نه تنها در دانشگاه‌ها بلکه در هر نهادی پوششی خاص به عنوان قانون پوششی آن نهاد اعلام شده است.

نگاهی بیندازیم به قوانین پوشش در چند دانشگاه دنیا:

نام دانشگاه یک مورد از قوانین پوششی
دانشگاه بین‌المللی فناوری سیریندهورن پوشیدن لباس‌های جین مقبول نیست
دانشگاه ویرجینیای جنوبی پوشش دختران و پسران باید عفیف و آراسته باشد
دانشگاه ادکونل آجاسین نیجریه پوشیدن هرگونه لباس‌ اندام‌نما ممنوع است
دانشگاه بریستول انگلستان پوشیدن شلوارهای لی و شلوارک مجاز نیست
دانشگاه مسیحی آبیلن استفاده از لباس‌های نامناسب وخلاف شئونات مسیحیت ممنوع است
 دانشگاه آدامز آمریکا استفاده از عینک‌دودی، آدامس و تنباکو ممنوع است
دانشگاه آکسفورد انگلستان استفاده از لباس بدن نما، اندازه موی غیرمتعارف، ریش بلند، خالکوبی، زیورآلات ممنوع است
دانشگاه تگزاس‌ آمریکا آرایش غلیظ، زیورآلات، ناخنهای بلند ممنوع است
دانشگاه لایبرتی آمریکا موی دم‌اسبی و هرگونه پوشش تنگ ممنوع است
دانشگاه مجامع الهی جنوب غربی آمریکا لباس‌های لی سنگ‌شور مجاز نیست
دانشگاه ایالتی فلوریدا برای دانشجویان فاقد پوشش مناسب نمره صفر لحاظ می‌شود
دانشگاه باب جونز آمریکا پوشش پیراهن و یا لباس بدون آستین ممنوع است
دانشگاه استمپ فورد بنگلادش پوشیدن تی‌شرت و شلوار جین مجاز نیست
دانشگاه سنت لوئیس آمریکا پوشیدن تی‌شرت و لباس‌های لی مجاز نیست

البته این‌ها تنها یک مورد از قوانین پوشش فقط از ۱۴ دانشگاه کشورهای مختلف بود اما به طور کل ضوابط پوشش بیشتری در تمام دانشگاه‌های دنیا حاکم است به طوریکه پوشش دانشجویان در داخل و خارج از دانشگاه متمایز است.

در ایران نیز دانشجویان ما خواستار برقراری همین نظم پوششی در دانشگاه هستند و معتقدند باید یک قانون پوششی در داخل دانشگاه حاکم باشد.

یکی از دانشجویان، تحصیل در محیط سالم را حق تمام دانشجویان دانسته و گفته است: اوضاع پوشش در دانشگاه‌ها مناسب نیست و مسوولان باید به این امر رسیدگی کنند تا دانشجویان در دانشگاه فقط با تمرکز بر درس به پیشرفت علمی خود و کشور دست یابند.

دانشجوی دیگری معتقد است: مگر دانشگاه پادگان است که برای دانشجویان یونیفرم مشخص درنظر بگیرند؟ چارچوب پوششی در تمام کشورهای دنیا هست و در دانشگاه‌های ایران هم باید باشد اما یونیفرم یکسان نه، به هر حال فردی که به سن و بلوغ فکری رسیده که دانشجو شده است حتما می‌داند که دانشگاه، میهمانی نیست و هر مکان پوشش مناسب خود را دارد.

* ضوابط پوشش در دانشگاه؛ امری که دانشگاهیان آن را لازم می‌دانند

اگر نظر مسوولان را هم بخواهیم، می‌توان گفت تقریبا تمام دانشگاهیان از مسوولان، اساتید و دانشجویان با یکدیگر هم نظر هستند و اعتقاد دارند که دانشگاه باید پوشش مناسب خود را داشته باشد.

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم در صحبت‌هایی گفته است: دانشگاهیان برای ورود به دانشگاه‌ها باید شئونات آن را رعایت کنند، حتی در کشورهای خارجی هم به همین صورت است که البته بیشتر دانشجویان در ایران نیز این کار را انجام می‌دهند.

سیدسعیدرضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز وزارت علوم را مجری تمام قوانین در دانشگاه‌ها دانسته و گفت: قانون عفاف و حجاب نیز از سوی وزارت علوم در دانشگاه‌ها اجرا می‌شود.

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد پیش از این درباره موضوع پوشش در دانشگاه گفته بود: تاکنون با موضوع پوشش دانشجویان به صورت حراستی برخورد می‌شد، اما باید بدانیم حراست دانشگاه، معلم تربیت اجتماعی نیست بلکه این موضوع باید از سوی اساتید آموزش داده شود.

هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز گفته است: باید از طریق اقناع‌ دانشجویان آن‌ها را ملزم به رعایت حجاب کرد نه به صورت قهری و قانونی.

گزارش را با صحبت‌های عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به پایان می‌بریم گفته است: فضای دانشگاه اقتضا می‌کند به گونه‌ای رفتار کنیم که بحث حجاب و عفاف یک امر خودخواسته باشد، افراد باید براساس تحلیل به حجاب اعتقاد پیدا کنند که در این زمینه واقعا ما دستمان برای استدلال خالی نیست، می‌توانیم با پشتوانه نظری و عقلی قوی که حجاب دارد برای متقاعدسازی دانشجویان بهره ببریم.

 پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول