خبرگزاری فارس - همدان: باز هم فصل پاییز میرسد و باز هم بساط شیرهپزی در روستاهای ملایر جان میگیرد، شهد انگور با خاک سفید مخلوط میشود و شیره میشود برای جان کسانی که یک سال منتظر برداشت انگور و شیرهپزی هستند، خوشههای طلایی به رنگ آفتاب.
مهرماه پاییزی که میرسد، جنب و جوش و شادی همه جا دیده میشود. سبدسبد انگور از باغات روانه منازل میشود و دیگها پشت هم روی اجاق قرار میگیرد و آنجاست که رسم و آیین شیرهپزی در روستا راه میافتد.
اینجا روستای مانیزان ملایر است، با اینکه رسم شیرهپزی در تمام روستاهای ملایر برگزار میشود، اما اگر گذرتان به مانیزان بیافتد میتوان این مراسم را به خوبی مشاهده و از آن لذت برد.
این روزها همه اهالی به دنبال برداشت و چیدن انگور برای پخت شیره هستند تا بتوانند محصولی برگرفته از انگور را روانه بازار کنند، محصولی که خواص زیادی دارد و خوراکی بسیار توصیه شده است.
وسایل و ابزار خاص این کار که از پاییز سال گذشته در انبار بودهاند دوباره برای پخت شیره بیرون میآیند و تمام اعضای خانواده به خصوص بانوان پای کار هستند تا بتوانند این محصول را از خوشههای انگور تولید کنند.
چیدن انگور و پخت شیره در حجم زیاد حدود دو روز زمان میبرد اما بعد از اتمام کار محصولی ناب همانند عسل از خود به جای میگذارد که لذت آن برای هر آن کس که از این محصول میچشد، چندین برابر است.
همانطور که طرفداران شیره انگور میدانند، بهترین شیره انگور ایران در ملایر تولید شده و شهرت فراوانی دارد و هر ساله بسیاری از مردم را به مراسم شیرهپزی که در قالب جشنواره در روستای مانیزان برگزار میشود، دعوت میکند.
در همین راستا ابراهیم جلیلی رئیس میراث فرهنگی ملایر در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: ۸ مهر مراسم شیرهپزی در روستای هدف گردشگری مانیزان ملایر برگزار میشود که برنامههای مختلفی در کنار شیرهپزی تدارک دیده شده است.
وی با بیان اینکه برنامه فرهنگی مراسم شیرهپزی شامل موسیقی سنتی، برنامه طنز و مراسم آیینی است عنوان میکند: نمایشگاهی از محصولات باغی همچنین پخت آش محلی با ۳۰ غرفه در کنار این جشنواره برنامهریزی شده که بر شور و هیجان این جشنواره میافزاید.
رئیس میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ملایر یادآور میشود: از جذابیتهای دیگر این جشنواره این است که اهالی روستا در مقابل منازل خود محصولات تولیدی و باغی خود را به مانند یک نمایشگاه در معرض دید مردم میگذارند تا آنهل در صورت تمایل خریداری کنند.
جلیلی میگوید: با وجود اینکه از انگور محصولات دیگری همچون کشمش و مویز نیز میتواند درست کرد اما اهالی روستای مانیزان اکثرا انگور را شیره میکنند و همین باعث شده این روستا در تولید شیره انگور زبانزد باشد.
انتهای پیام/۸۹۰۰۳/س