اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

احیای ریه‌های تنفسی شهر ساوه نیازمند همکاری شرکت آب و فاضلاب

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ساوه می‌گوید: احیای ریه‌های تنفسی این شهر نیازمند همکاری بیشتر وزارت نیرو(شرکت آب و فاضلاب) در واگذاری پساب تصفیه‌خانه فاضلاب برای توسعه فضای سبز شهر است.

احیای ریه‌های تنفسی شهر ساوه نیازمند همکاری شرکت آب و فاضلاب

خبرگزاری فارس - ساوه؛ پیامدهای توسعه شهری و پیچیدگی‌های معضلات زیست‌محیطی امروزی که بسیاری از جوامع شهری را درگیر کرده، وجود فضای سبز و گسترش آن را بیش از هر زمان دیگر ضروری ساخته است.

 امروزه محیط زندگی ما، جایی است که فضای سبز، جزو لاینفک پیکره شهری محسوب شده و باید نقش اساسی خود را در متابولیسم شهر بازی کند و چارچوبی برای ارتقای فرهنگ، جامعه شهری و هویت افراد باشد.

از سوی دیگر در دنیای کنونی ما به‌ویژه در شهرهای پرجمعیت، انباشت بیش از پیش جمعیت، به ویژه ابرشهرگرایی، محدودیت امکانات تفریحی، فشارهای حاصل از کار روزانه و مشکلات تأمین هزینه‌های زندگی، آثار نامطلوبی در حیات سالم و فعالیت‌های اجتماعی _ فرهنگی و رفاهی شهرنشینان برجای می‌گذارد که با توسعه فضاهای سبز، دگرگونی‌های این عوامل نامطلوب، انکارناپذیر می‌شود و احتیاجات مردم را در بهره‌برداری از امتیازات مفید این‌گونه مکان‌ها روزافزون می‌کند.

ایجاد و پراکنش مناسب فضای سبز در شهرها، تأثیر بسزایی در سلامت تن و روان، فعالیت‌های اجتماعی، ضریب هوشی بالا و افزایش توان کار داشته و شکل جدید و رضایت بخشی به زندگی مردم می‌دهد.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ساوه در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه سرانه فضای سبز برای هر ساوجی معادل ۱۳.۴ مترمربع است اظهار کرد: احیای ریه‌های تنفسی این شهر (توسعه فضای سبز) نیازمند همکاری بیشتر وزارت نیرو(شرکت آب و فاضلاب) در واگذاری پساب تصفیه‌خانه فاضلاب برای توسعه فضای سبز شهر است.

 

علی نادری گفت: در کشورمان سرانه فضای سبز شهری در ۸/۱۱ مترمربع است در حالی که در وضعیت مطلوب برای فضای سبز بایستی ۲۵ مترمربع باشد.

وی افزود: بر اساس آمار مذکور استان اصفهان با سرانه فضای سبز  ۲۳.۱ مترمربع بیشترین سرانه کشور و سیستان و بلوچستان کمترین میزان فضای سبز کشور را دارد.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ساوه یادآور شد: شهرستان ساوه با توجّه به موقعیت خاص بیابانی و آب وهوای گرم و خشک، نیازمند توسعه مطلوب و پراکندگی صحیح فضای سبز است تا از این طریق قادر باشد اثرات آب و هوای گرم و بیابانی را به حداقل برساند و از مواهب اکولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی و... آن بهره‌مند شود.

 

نادری خاطرنشان کرد: این شهر که دارای چهار منطقه فضای سبز است، در مجموع با داشتن سرانه فضای سبزی معادل ۱۳.۴ مترمربع، عملکرد نسبتاً قابل قبولی از حیث کمی و آماری دارد. وسعت فضای سبز این شهرستان سیصد و چهل هکتار که شامل بیش از ۱۰۰ پارک محله‌ای و اصلی و سایر فضاهای سبز است.

وی تصریح کرد: بر اساس بخشنامه‌های وزارت کشور این شهرداری موظف شده است تا پنج سال آینده سرانه فضای سبز شهر ساوه را به بالاتر از ۱۵ مترمربع برساند که برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه صورت پذیرفته است.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ساوه با بیان اینکه یکی از چالش‌های اصلی توسعه فضای سبز کمبود منابع آبی در شهر است افزود: از گزینه پیش رو جهت رفع این معضل استفاده از پساب تصفیه‌شده شهر در راستای توسعه کمربند سبز و ریه‌های تنفسی شهر است که مستلزم همکاری بیشتر وزارت نیرو(شرکت آب و فاضلاب) می‌باشد.

نادری گفت: اهم برنامه‌های پیش روی سازمان برنامه‌ریزی جهت احداث بوستان ۲۵ هکتاری در شمال غربی شهر و تکمیل کمربند سبز حفاظتی در جنوب و شرق ساوه با انتخاب گونه‌های مقاوم به کم‌آبی و سازگار با اقلیم شهر ساوه است.

وی بیان کرد: احداث بوستان‌های محله‌ای از دیگر برنامه‌های پیش رو است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده احداث بوستان آزادگان در مراحل پایانی می‌باشد و به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ساوه با بیان اینکه عملیات احداث بوستان‌های صدف و طوبی در حال انجام است و در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد یادآور شد: کاشت گل‌های فصلی با تأکید بر تولیدات سازمان جهت کاهش هزینه‌ها در راستای افزایش نشاط و شادابی شهروندان نیز از سایر اقدامات در حال انجام است.

نادری گفت: حفظ و نگهداری فضای سبز نیز با توجه به اقلیم گرم و خشک ساوه بسیار دشوار و هزینه‌بر است که اخیراً معضل سرقت تأسیسات و وسایل بوستان‌ها و فضای سبز پررنگ‌تر از گذشته آسیب‌های زیادی به فضاهای سبز شهری وارد می‌کند که علاوه بر تحمیل هزینه‌های زیاد گاها سبب آسیب به شهروندان و استفاده‌کنندگان از بوستان‌ها شده است.

وی اظهار کرد: شهرداری به‌تنهایی قادر به مقابله با این معضل اجتماعی نیست و نیاز مبرم به همکاری همه‌جانبه عوامل انتظامی و قضایی است.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ساوه اضافه کرد: این سازمان علی‌رغم تمامی کمبودها و چالش‌های پیش رو تمام تلاش خود را به‌منظور تأمین فضای سبز مطلوب و با نشاط و افزایش آرامش روحی و سلامت روانی شهروندان خواهد کرد و یاری شهروندان نیز در این زمینه بسیار گره‌گشا خواهد بود.

انتهای پیام

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول