اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

پیام تسلیت وزیر ارشاد و مدیران فرهنگی در پی درگذشت هوشنگ ابتهاج

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد، درگذشت هوشنگ ابتهاج را تسلیت گفتند.

پیام تسلیت وزیر ارشاد و مدیران فرهنگی در پی درگذشت هوشنگ ابتهاج

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد درگذشت امیرهوشنگ ابتهاج متخلص به «هـ. الف سایه» از شاعران معاصر را تسلیت گفتند.

متن پیام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:

خبر درگذشت استاد امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به سایه از شاعران و ادیبان ارجمند کشورمان موجب تاسف و تاثر بسیار شد. تردیدی نیست که شعر‌های فاخر و شور انگیز زنده یاد ابتهاج جایگاهی بلند در شعر وادب معاصر دارد و از صولت و صلابت سترگی برخوردار است.

ایشان به مدد ذوق خدادادی، استادانه مضامین اجتماعی‌ را در شعر فاخر خویش به کار‌ گرفت و با سرودن تصنیف‌های ماندگاری همچون «سپیده» (ایران ای سرای امید) از زمره شاعرانی بود که به سرزمین گهربار خویش صمیمانه عشق می ورزید.

این جانب فقدان این شاعر گرامی و صاحب سبک را به خانواده داغدار ایشان و خانواده بزرگ فرهنگ، هنر و ادب ایران اسلامی و همه پارسی‌زبانان در جای جای جغرافیای جهان تسلیت می‌گویم و از خداوند متعال علوّ درجات را برای آن مرحوم و صبر و اجر جزیل را جهت بازماندگان و علاقه مندان مسألت می‌نمایم.

 در متن پیام تسلیت یاسر احمدوند آمده است:
 
«همه از خداییم و به او باز می‌گردیم
 نامدگان و رفتگان از دو کرانه‌ی زمان
 سوی تو می‌دوند‌هان ای تو همیشه در میان
 پیش وجودت از عدم، زنده و مرده را چه غم؟
 کز نفس تو دم به دم می‌شنویم بوی جان

امیرهوشنگ ابتهاج (هـ. الف سایه) از جهان گذران گذشت و پس از نزدیک به یک قرن زیستن و هشتاد سال شاعری، بار خود را از دامن رنگارنگ زمین برداشت. نقش سایه در ادبیات و فرهنگ این سرزمین، ماندگار است؛ چه در غزل‌هایی که هم لطف حافظانه دارد و هم خلاقیت معاصرانه. چه در شعر نیمایی که تداومش پس از نیما را مدیون شمار اندکی، ازجمله سایه است و چه در عرصه‌ی تصنیف و ترانه‌ی نو که بدون او قطعا خیلی چیزها کم می‌داشت. کوچ هر شاعر بزرگی آفریده‌های دل‌انگیزی را برای دوستداران فرهنگ و ادب به یادگار می‌گذارد و نامی تازه را در دفتری گرانسنگ و رؤیایی می‌گشاید که برگ‌برگش به اکسیر جاودانگی، آغشته می‌نماید... و نام سایه نیز از این پس، در روشنایی‌های این دفتر، درخشان خواهد بود. فقدان اندوه‌بار پیر پرنیان‌اندیش فرهنگ و ادب ایران را به خانواده‌ی گرامی‌اش، اهالی فرهنگ و هنر و یکایک دوستدارانش تسلیت می‌گویم. از خداوند متعال برای او طلب رحمت داریم.»

 متن تسلیت دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز به شرح زیر است:

کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَنَبْلُوکُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَیْرِ فِتْنَةً وَإِلَیْنَا تُرْجَعُونَ

«فقدان غمناک شاعر، ادیب و پژوهشگر ارجمند معاصر جناب آقای امیرهوشنگ ابتهاج را به خانواده گرامی ایشان و همه دوستدارانش تسلیت می‌گویم و از لطف بی‌کران حضرت حق امید می‌برم که جدّ و جهد جانانه او در میدان ادب معاصر برای بازگوییِ شاعرانه دردهای این مرز و بوم اسلامی پاسخی رحیمانه بیابد؛ ان‌شاءالله.

بی‌گمان سهم سهمگین او در غنابخشی به میراث ارجمند زبان و فرهنگ فارسی، یادگار همیشه ذهن و زبان ادب‌دوستان خواهد بود. سعی باصفای او در بیان مظلومیت و حقانیت «ایران، سرای امید» و به واژه آوردن معنای عمیق «خون سرو» نشان دردمندی و تعهد او بود. اینک که آفتاب مهربان مرگ بر او سایه افکنده و از دار غرور به دار سرورش برده، برای او شادی روح و رضوان الهی می‌طلبیم و برای بازماندگانش صبر و اجر مسئلت می‌کنیم. سَابِقُوا إِلَیٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ.»

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول