اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در نگهداری از فضای سبز/ 80 هزار اصله نهال در بام سبز شیراز خشک شدند

رئیس سازمان سیما و فضای سبز شیراز گفت: در این حوزه حفظ و نگهداری فضای سبز، در تلاش هستیم با برون‌سپاری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاهی، به روز شدن ناظرین و از توان جامعه مهندسین و فارغ‌التحصیلان کشاورزی استفاده کنیم.

استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در نگهداری از فضای سبز/ 80 هزار اصله نهال در بام سبز شیراز خشک شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، روح‌اله مظفری در نشستی خبری با اعلام این مطلب اظهار داشت: در دو حوزه فضای سبز و معماری منظر شهری همچون هنر و مکتب شیراز، این شهر دارای سابقه درخشانی است و این موضوع سبب شده سازمان سیما و منظر شهری رسالت سنگینی چه در فضای سبز و چه در فضای هنر و معماری شهری بر دوش داشته باشد.

وی با بیان اینکه بار رسالت سازمان سیما و منظر شهری چنان سنگین و حیاتی است که نیاز است با کمک همه دستگاه‌های متولی به حد مطلوب دست یافت، گفت: بالغ بر 40 هزار هکتار ارتفاعات مشرف به دشت شیراز است که مسئولیت 13 هزار هکتار از این ارتفاعات به شهرداری سپرده شده است.

مظفری به برنامه‌های اجرایی پیش‌روی سازمان در حوزه فضای سبز اشاره کرد و افزود: باتوجه به تدوین طرح جامع مطالعاتی فضای سبز شهر شیراز، رویکرد اجرایی این حوزه در حوزه‌های آب، خاک، گونه‌شناسی، اقلیم و جغرافیا و موضوع سرانه با این طرح دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌های مطالعاتی در دست تهیه، طرح جامع مطالعاتی آب است که در راستای اجرای آن در دو منطقه 10 و 6 شهر شیراز موضوع احداث و توزیع شبکه انتقال آب و مخازن ذخیره‌سازی آب دیده شده است.

مظفری با بیان اینکه یکی از شاخص‌های مهم طرح جامع آب احداث شبکه توزیع و انتقال آب فضای سبز شهرداری شیراز است تا در افق 1420 با توجه به چاه‌های آب موجود از پساب تصفیه‌خانه‌ها در این حوزه استفاده کنیم، گفت: باتوجه به 104 چاه آبی که در سطح شهر وجود دارد در برخی از مناطق این شبکه باید به سرعت اجرا شود، پس در دو منطقه 20 و 6 به دلیل رشد طولی آنها که فاقد شبکه آب هستند احداث شبکه رینگ و مخازن با اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان در دستور کار است.

رئیس سازمان سیما، منظر و ‌فضای سبز شهرداری شیراز با اشاره به اینکه فضای سبز پاشنه آشیل شهر است که در صورت از دست دادن آن، دیگر قابل بازگشت نخواهد بود، گفت: در راستای تأمین آب فضای سبز شهری اقدامات بسیاری در حال انجام است و باتوجه به اینکه کنترل مصرف نقش اصلی در این حوزه دارد، پس عمده چاه‌های آب شهر شیراز دارای سیستم اندازه‌گیری و کنترل هستند و تمام تانکرها براساس کارکرد و میزان مصرفی که دارند پر می‌شوند، این در حالی است که در حوزه مصرف این سیستم کنترلی به خوبی مدیریت و در هر منطقه از طریق این سیستم سرانه مصرف اعلام می‌شودر.

نظارت، کنترل و حفظ و نگهداری فضای سبز دیگر موضوعی بود که مظفری به آن اشاره و بیان کرد: در این حوزه در تلاشیم با برون سپاری از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاهی، به روز شدن ناظرین و نظارت‌ها و از توان جامعه مهندسین و فارغ‌التحصیلان کشاورزی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه حجم وسیعی از عملیات حفظ و نگهداری فضای سبز شهری برعهده این سازمان است این اقدام به وسیله هوشمندسازی نظارت بر عارضه‌ها انجام می‌شود که در این خصوص فضای سبز ارتفاعات شهر شیراز کاملا مانیتورینگ شده و 120 عارضه از طریق برداشت هوایی انجام می‌شود و ناظرین با استفاده از سامانه هوشمند و نرم افزار، روزانه عملکرد پیمانکاران را اعلام می‌کنند. این در حالیست که علاوه بر تأثیرگذاری مثبت پایش سیستم هوشمند نظارت بر فضای سبز اما شهر شیراز در این حوزه بسیار محروم است.

به گفته رئیس سازمان سیما و منظر فضای سبز، سرانه فضای سبز درون شهری به ازای هر نفر  8.06 متر مربع است که هفت متر مربع از استاندارد مشخص آن دور هستیم. میزان فضای سبز ارتفاعات (درختکاری شده) به میزان 21 میلیون و 790 هزار متر مربع است‌.‌

خشک شدن فضای سبز ارتفاعات شهر شیراز از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست بود که طی هفته گذشته رضا محمدیان عضو شورای اسلامی شهر شیراز اعلام کرده بود تعداد 80 هزار اصله به دلیل کم کاری پیمانکار خشک شد که مظفری در این خصوص گفت: بام سبز شیراز در دست سازمان سیما و منظر نبوده است و توسط سازمان دیگری در شهرداری کنترل میشد و در خصوص خشک شدن درختان اطلاعی نداریم اما با رویکرد شورای ششم سیستمی تعریف شد تا حفظ و نگهداری فضای سبز ارتفاعات به سازمان سیما و منظر واگذار شود و اکنون مسئولیت این فضا برعهده این سازمان است.

مظفری تأکید کرد: بام سبز از جمله فضاهایی بوده است که سازمان سیما و منظر نقش نظارتی بر آن نداشته است.

رئیس سازمان سیما و منظر با اشاره به اینکه در شهر شیراز تنها در 10 درصد فضای سبز شهری، گل‌های فصلی و گلدانی کاشت می‌شود، افزود: درختان چنار، بید و افرا جزء بیشترین گونه‌های گیاهی هستند که آب بری زیاد دارند، این در حالی است که درختچه‌های فصلی و گونه‌های پوششی تقریبا نیاز آب بری یکسانی دارند و کاشت گونه‌های پرآب نباید در دست اقدام باشد.

ساماندهی پارک آزادی از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان سیما و منظر به آن اشاره و بیان کرد: پارک آزادی به عنوان یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین فضاهای سبز شهری شیراز با 20 هکتار فضا است که در ابتدا شهروندان در مجاورت این پارک به دلیل وجود سر ‌و صدا ناشی از شهر بازی آن گلایه داشتند و بروز بیماری کرونا سبب شد تا این شهر بازی جمع‌آوری شود و مقرر شد تا ساماندهی این فضا در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول