اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  تشکل های دانشگاهی

اساتید دانشگاه‌ها بالاترین نقش را در مقابله با هجمه‌های تبیینی و ترکیبی دشمن دارند

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور گفت: در جنگ ترکیبی امروز اساتید دانشگاه‌ها، به تعبیر رهبر انقلاب فرماندهان جنگ نرم، بالاترین نقش را در مقابله با هجمه‌های تبیینی و ترکیبی دشمن دارند.

اساتید دانشگاه‌ها بالاترین نقش را در مقابله با هجمه‌های تبیینی و ترکیبی دشمن دارند

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در آیین ملی بزرگداشت روز بسیج اساتید که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: به نمایندگی از بسیج اساتید مراتب تشکر، امتنان و افتخار بی حد و اندازه اساتید بسیجی را از دریافت پیام متعالی، امید آفرین، دقیق و راهبردی فرمانده کل قوا، مقام معظم رهبری (حفظه الله) ابراز نمایم. بی شک این پیام نورانی روحیه و توانی مضاعف به همه اساتید بسیجی در همه‌ی دانشگاه‌های کشور خواهد بخشید و موجب تقویت عزم و اراده اساتید برای حضور فعال‌تر در عرصه‌های جهاد علمی، جهاد اقتصادی، جهاد فرهنگی، جهاد تبیین و سایر عرصه‌های لازم و مورد نیاز جمهوری اسلامی خواهد شد. ان شا الله.

وی افزود: اینکه سالروز شهادت مصطفی چمران به عنوان روز بسیج اساتید نامگذاری شده به این خاطر است که ایشان یکی از مظاهر آن چیزی بود که اسلام و نظام اسلامی از اساتید و دانشمندان توقع دارد. دانش دکتر چمران تجلی علم نافع و شخص ایشان مظهر عالمِ نافع بود. تقید به شعائر و تعبد در پیشگاه خداوند متعال، دغدغه مندی نسبت به مسائل کشور، خضوع در برابر مردم، ایستادگی در برابر خطوات شیطان، از ایشان سالکی کم نظیر ساخته بود. شهید چمران حلول کلام و عرفان بود در علوم تجربی، پیوند عشق و ادبیات و عاطفه بود با گلوله و آتش، تجلیِ مناجات‌های خواجه عبدالله انصاری بود در خاکریز‌های پاوه و دهلاویه.

رئیس سازمان بسیج اساتید در ادامه به بیان برخی از کار‌های انجام شده و راهبرد‌های پیش روی بسیج اساتید پرداخت و گفت: اینک بیست و یکمین سالروز تشکیل بسیج اساتید را در حالی پشت سر می‌گذاریم که علی رغم نقش آفرینی کم‌نظیر این نهاد علمی، تخصصی و انقلابی هنوز بسیاری از ظرفیت‌های کم نظیر این نهاد علمی و تخصصی برای پیشبرد اهداف نظام اسلامی مغفول مانده است. در صحنه جنگ ترکیبی امروز اساتید دانشگاه‌ها، به تعبیر مقام معظم رهبری فرماندهان جنگ نرم، بالاترین نقش را در مقابله با هجمه‌های تبیینی و ترکیبی دشمن دارند. اما متاسفانه بستر‌های لازم برای نقش آفرینی فراهم نیست.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: انتخاب شعار این همایش استاد بسیجی جهاد تبیین-مسئله محوری و کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در همین راستا قابل تعبیر است. تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با حرکت جهادی همه اقشار به ویژه دانشگاهیان و اساتید جوان میسر خواهد بود.

وی افزود: اگرچه از زمان آغاز دولت سیزدهم با برنامه ریزی‌های صورت گرفته به شکل پراکنده در سطوح مختلف تلاش‌های لازم برای کمک به حل مشکلات آغاز شده است، اما سازمان بسیج اساتید برای تسریع این روند علاوه بر ورود جدی به عرصه جهاد تبیین با طراحی دو برنامه در همین ارتباط، یعنی با "معرفی ظرفیت‌های بالقوه نهضت استادی و ارائه طرح کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در راستای تحقق دولت اسلامی به میدان آمده است.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در ادامه در خصوص معرفی ظرفیت‌های نهضت استادی به جشنواره علمی شهید چمران در دو سطح استانی و ملی اشاره کرد و از حضور گروه‌های فعال مسئله محور، اندیشکده‌های تخصصی، کانون‌های برتر استادی، استارتاپ‌ها و معرفی طرح و پروژه‌های علمی و مطالعاتی برتر سخن گفت.

مردانی در توصیف برنامه دوم به طرح کمک به نظام حکمرانی کشور در قالب ۲۰ کارگروه تخصصی در سطح استان‌ها و کشور اشاره کرده و افزود: در صورت استقبال دولتمردان و قوه مقننه و مجریه این همراهی و همکاری به صورت جدی آغاز خواهد شد.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در ادامه برخی پیشنهاد‌های کاربردی را بیان کرده و گفت: بسیج اساتید می‌تواند عقبه علمی و فکری شورا‌های عالی کشور و عهده‌دار تصمیم سازی برای آن‌ها باشد؛ بنابراین لازم است اساتید عالم و صاحب نظر و انقلابی بسیجی به عنوان عضو حقیقی در این شورا‌ها عضو شوند.

وی در خصوص نقش اساتید در جهاد تبیین و جنگ ترکیبی گفت: رهبر معظم انقلاب اساتید را فرماندهان جنگ نرم معرفی فرمودند. این تعبیر هم بسیار مایه مباهات است و هم در عین حال بسیار مسئولیت آفرین است. هم برای استاد به عنوان فرمانده میدانی جهاد تبیین و جنگ ترکیبی و هم برای روسای قوا، مسئولین ادارات و وزارتخانه‌ها و... به عنوان مرکز پشتیبانی از این فرماندهان میدانی. لازمه حضور موثر در عرصه جهاد تبیین پشتوانه مطالعاتی، تجربه‌های میدانی و ارتباط موثر با جامعه و به ویژه با دانشجویان به عنوان افسران جنگ نرم است. این خصایص بیش از هر جا در بسیج اساتید مجتمع است. بسیج اساتید مأمن اساتید مومن، بصیر، انقلابی، پر انگیزه و دغدغه‌مند است. به نظر حقیر اگر اساتید، فرماندهان نبرد تبیینی و تمدنی با هژمونی غربند، که هستند، بنابراین سازمان بسیج اساتید باید قرارگاه مرکزی این جهاد عظیم باشد. جهادی که مقام معظم رهبری از آن به عنوان فریضه‌ای فوری و قطعی یاد فرمودند.

این استاد دانشگاه سپس بر لزوم حرکت به سمت علم نافع تاکید کرده و با اشاره به ضرورت به روز رسانی علوم، پژوهش‌ها و سرفصل‌های آموزشی بر اساس نیاز روز فرهنگ، اقتصاد، صنعت و منطبق با ملزومات حرکت به سوی تشکیل تمدن نوین اسلامی مطرح کرد: اکنون فضای مجازی بخش مهمی از زندگی مردم را شامل می‌شود، اما ما هنوز یک واحد درسی برای آموزش نحوه‌ی مواجهه با فضای مجازی در مدارس و دانشگاه‌ها نداریم. تحول در نوع نگاه ما به آموزش، علم و پژوهش لازمه‌ی تحول در اقتصاد و صنعت ماست.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور در پایان عنوان کرد: اساتید بسیجی می‌توانند نقش بی بدیلی در تحول علوم انسانی با برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی و نقد و مناظره داشته باشند لذا حضور آنان در شورای تحول علوم انسانی، شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و ستاد نقشه جامع علمی کشور دارای اهمیت وضرورت است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول