اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  انتظامی و حوادث

با پرونده‌های مزاحمت‌ اینترنتی؛ از ناکامی در خواستگاری تا حسادت و اخاذی در اینستاگرام!

مزاحم اینترنتی هستند؛ با اکانت و آی‌دی‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی وارد صفحات مجازی افراد شده و با تهدید و توهین اقدام به مزاحمت و اخاذی می‌کنند.

با پرونده‌های مزاحمت‌ اینترنتی؛ از ناکامی در خواستگاری تا حسادت و اخاذی در اینستاگرام!

گروه انتظامی خبرگزاری فارس: « زن جوان آرام و قرار ندارد. می گوید: مرتبا تو اینستا مزاحمم می شوند، پیام ، قرار، تهدید...دیگر جانم به لبم رسید؛ اول فکر کردم شوخی بچه‌های دانشگاه است اما دیگر گستاخی از حد گذشت، دیگر خواب و خوراک نداشتم، ول کن نبودند با اکانت  و آی‌دی‌های مختلف مزاحمم می شدند. زندگیم داشت از هم می‌پاشید تا اینکه شکایت کرده و الان هم برای پیگیری پلیس فتا هستم».

موضوع مزاحمت های اینترنتی حکایت عجیب و غریبی نیست؛ قصه غصه‌دار بداخلاقی‌هایی است که در پی اختلاف در ارتباط و تعامل در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به آزار کلامی، توهین، فحاشی، خشونت، مزاحمت‌های بی موقع، ارسال محتوای نامناسب، تهدید می‌انجامد.

* پرونده اول: عامل مزاحمت در فضای مجازی خواستگار شاکی بود

در پی مراجعه خانمی 20 ساله و ارائه مرجوعه قضایی به پلیس فتا مبنی بر اینکه فرد یا افرادی ناشناس در فضای مجازی با انتشار مطالب کذب و تهدید آمیز در اینستاگرام و ساختن یک صفحه جعلی قصد بدنام کردن شاکی را دارند، رسیدگى به پرونده ‌به‌صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس ‌فتا قرار گرفت که پس ازحضور شاکی، پرونده اولیه با هماهنگی مقام قضایی تشکیل و با جمع‌آوری مدارک و مستندات مربوطه توسط کارشناسان پلیس فتا، سرانجام متهم شناسایی شد.

 در ابتدا متهم منکر عمل انجام داده شده بود؛ ولی پس از مواجهه با مدارک و مستندات احصاء شده توسط کارشناسان این پلیس به ‌ناچار لب به اعتراف گشود و مشخص شد این فرد به دلیل کینه و مشکلاتی که قبلا با شاکی داشته و جواب ردی که از ایشان شنیده است، اقدام به چنین کاری کرده است.

* پرونده دوم:دلباختگی عامل مزاحمت اینترنتی

یکی از شهروندان با در دست داشتن مرجوعه قضایی به اداره پلیس فتا مراجعه کرد و عنوان داشت مدتی است شخص ناشناس از صفحات مختلف اقدام به ارسال پیام و تصاویرخصوصی اینستاگرام وی کرده و موجب برهم زدن آرامش او شده است، از این رو رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.

با توجه به حساسیت پرونده، کارشناسان این پلیس با بررسی ادله ارائه شده توسط شاکی و اقدامات تخصصی و نحوه عملکرد وی در شبکه‌های اجتماعی، محل مخفیگاه این فرد شناسایی و با سرعت عمل و دقت پلیسی متهم سایبری دستگیر و تحویل مقامات ذی‌صلاح قانونی شد.

* پرونده سوم: دخترخاله دستگیر شد/ حسادت عامل مزاحمت در اینستاگرام!

شخصی با مراجعه به پلیس فتا و ارایه مستنداتی از مزاحمت‌های پی در پی توسط کاربری‌های ناشناس برای خودش و همسرش شکایت کرد.

 با بررسی مستندات اولیه توسط کارشناسان پلیس فتا مشخص شد که شخص مزاحم با تهمت و افترا و جعل تصاویر از شوهر شاکی و ارسال آنها از طریق شبکه اجتماعی برای اعضای فامیل شاکی قصد خراب کردن زندگی آنها را دارد.

در ادامه با بررسی فنی و اقدامات پلیسی شخص مزاحم که یک خانم جوان بود مورد شناسایی قرار گرفت که با هماهنگی مرجع قضایی دستگیر و به پلیس فتا انتقال داده شد.

متهم در برابر مستندات، لب به اعتراف گشود و ضمن معرفی خود به عنوان دختر خاله شاکی هدف و انگیزه خود را حسادت به خوشبختی دختر خاله‌اش بیان کرد.

* پرونده چهارم: اخاذی در فضای مجازی با تهدید به انتشار عکس‌های خصوصی

در پی شکایت یکی از شهروندان مبنی بر اینکه فردی ناشناس از طریق یکی از شبکه‌های اجتماعی برای وی مزاحمت ایجاد کرده است، موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا استان کردستان قرار گرفت.

با توجه به ارائه مستندات توسط شاکی و با بررسی‌های اولیه و اقدام‌های تخصصی صورت گرفته مشخص شد متهم با استفاده از بستر شبکه اجتماعی‌ اینستاگرام با ارسال پیام مبادرت به ایجاد مزاحمت برای شاکی پرونده کرده است.

با انجام تحقیقات تخصصی کارشناسان فتا، متهم در کم‌ترین زمان ممکن مورد شناسایی قرار گرفت و تحویل مراجع قضایی شد.

*پرونده پنجم: مزاحمت تلگرامی برای دوست صمیمی

 خانمی میانسال با ارائه مرجوعه قضایی به پلیس فتا مدعی شد فرد یا افرادی ناشناس در تلگرام با انتشار مطالب کذب و تهدید آمیز برای وی قصد بدنام کردن وی را دارند که رسیدگى به این پرونده ‌به‌صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس ‌فتا قرار گرفت.

 پس ازحضور شاکی، پرونده اولیه با هماهنگی مقام قضایی تشکیل شد و با جمع‌آوری مدارک و مستندات مربوطه توسط کارشناسان پلیس فتا، سرانجام متهم شناسایی و به این پلیس احضار شد.

 در ابتدا متهم منکر عمل انجام داده شده بود؛ ولی پس از مواجهه با مدارک و مستندات احصاء شده توسط کارشناسان این پلیس به ‌ناچار لب به اعتراف گشود و مشخص شد این فرد به دلیل کینه و مشکلاتی که قبلا با شاکی داشته است، اقدام به چنین کاری کرده است.

*پلیس فتا: «مزاحمت» در فضای مجازی جرم است/ حبس در انتظار مزاحمان مجازی!

سرهنگ علی‌محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس اظهار داشت:هرگونه هتک حیثیت، مزاحمت سایبری، انتشار شایعه و غیره از نظر قانون جرم است و مرتکبان در فضای مجازی یا شبکه‌های اجتماعی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت: بر اساس ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کنند علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

سرهنگ رجبی از هموطنان درخواست کرد: در صورت برخورد با محتوای مشکوک و مجرمانه با مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی cyberpolice.ir در قسمت مرکز فوریت‌های سایبری به همکاران پلیس فتا گزارش دهند تا برخورد قانونی با گردانندگان این سایت‌ها و صفحات اجتماعی صورت گیرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول