اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

برداشت ۱۲۰۰ تن گل‌محمدی در چهارمحال و بختیاری

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال جاری ۴۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی رفته و از هر هکتار ۳ تن گل محمدی برداشت شده است.

برداشت ۱۲۰۰ تن گل‌محمدی در چهارمحال و بختیاری

حسین برزگر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: در سال جاری ۴۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت گل محمدی اختصاص یافت که در هر هکتار ۳ تن و در مجموع یک هزار و ۲۰۰ تن گل محمدی برداشت شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیشترین اراضی زیر کشت این گونه در شهرستان‌های فارسان، بروجن، خانمیرزا و شهر فرخشهر واقع است، افزود: با توجه به افزایش قیمت گل محمدی به هر کیلوگرم ۵۰ هزارتومان، کاشت این گل به باغداران توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: در سال جاری کشاورزی قراردادی گل‌محمدی مطرح است یعنی مراکزی در استان فعال شدند که این گل را به صورت نهال پرورش می‌دهند و در اختیار تولیدکننده می‌گذارند و محصول این نهال را می‌خرند.

برزگر اظهار داشت: با آغاز این طرح از این به بعد خاکی زیر کشت گل محمدی نخواهد رفت مگر اینکه پیمانکار با خود کشاورز قرارداد ببندد و نهال و نهاده پیش از تولید را به او تحویل و خرید گیاه تولیدشده را تضمین دهد.

راه‌اندازی کارخانه گلاب‌گیری در شهرک صنعتی جونقان

 معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه علاوه بر تولید نهال گل در استان واحدهای گلاب و اسانس‌گیری نیز در حال تکمیل و راه‌اندازی است، بیان داشت: دستگاه گلاب‌گیری و اسانس‌گیری در شهرک صنعتی فرخشهر نصب شده و همین دو دستگاه در شهرستان بروجن نیز در حال خرید هستند همچنین کارخانه گلاب‌گیری در شهرک صنعتی جونقان در شرف افتتاح است که با توسعه سطح کشت پالایشگاه گیاهان دارویی نیز در استان دایر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید یک میلیون اصله نهال گل محمدی در استان وجود دارد، بیان داشت: سال گذشته در شهرستان بروجن ۲۵۰ هزار نهال گل‌محمدی تولید شده است.

برزگر گفت: بازار گل‌محمدی از سال گذشته تا به امسال پیشرفت خوبی داشته و با افتتاح دو کارگاه گلاب‌گیری در استان می‌توان گفت اوضاع این گیاه خوب است و با توجه به کم‌بود میزان آبی این گیاه نسبت به گیاهان دیگر جزو برنامه‌های توسعه‌ای قرار دارد.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول