اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  سمنان

پایش ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع قشلاقی دامغان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان گفت: حدود ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع قشلاقی این شهرستان مورد پایش و ارزیابی قرار گرفت.

پایش ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع قشلاقی دامغان

علی‌اکبر عباسی‌راد، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دامغان از اجرای طرح پایش مراتع و نظارت بر طرح‌های مرتع‌داری در مناطق قشلاقی این شهرستان خبر داد.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع قشلاقی شهرستان دامغان در دو قالب پروانه چرا یا طرح مرتع‌داری مورد پایش و ارزیابی قرار گرفت.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان اضافه کرد: در راستای حفظ و صیانت از مراتع و عملیات مدیریت مراتع و نظارت بر پروانه چرای دام با هدف حفظ و تقویت پوشش گیاهی، طرح پایش مراتع زمستانه در این شهرستان اجرا شد.

عباسی‌راد با اشاره به اینکه مراتع در اقتصاد کشور ازلحاظ تأمین علوفه مورداستفاده دام و از دیدگاه حفاظت آب و خاک جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: در خصوص اهمیت مراتع می‌توان ویژگی‌های بسیار دیگری را برشمرد که مدیریت اصولی این اراضی را ضروری می‌سازد.

وی لزوم کنترل‌های لازم در عرف‌های مرتعی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: حضور مستمر مرتع‌داران ذی‌حق در عرف‌های تعیین‌شده ضمن جلوگیری از تخلفات احتمالی در ورود و خروج غیرقانونی دام‌های غیرمجاز می‌تواند تا حد قابل توجهی مانع از تخریب و تصرف در این عرصه‌ها شوند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان تصریح کرد: در خلال اجرای این طرح هر گونه بهره‌برداری مرتعی باید در قالب پروانه چرا یا طرح مرتع‌داری انجام شود و پس از ارائه مجوزها، مباحث نظارتی آن آغاز می‌شود.

عباسی‌راد همچنین از نظارت بر بیش از ۹۰ هزار هکتار از طرح‌های مرتع‌داری زمستانه (قشلاقی) خبر داد و افزود: مدیریت چرای دام با ورود به بحث نظارت، مواردی نظیر رعایت ضوابط لازم توسط بهره‌بردار ازجمله عدم وجود دام مازاد در مرتع، استمرار دامداری و مرتع‌داری، کنترل زمان ورود و خروج دام و ظرفیت در مراتع و اخذ عوارض پروانه چرا را بررسی می‌کنند.

وی گفت: هدف از اجرای طرح نظارت بر مراتع اهمیت برقراری تعادل بین دام و مرتع از سوی دامداران ذی‌حق، استفاده صحیح از پوشش مراتع علاوه بر حفظ خاک و تقویت منابع آب است که موجب افزایش ۳۵ درصدی تولید علوفه می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان عنوان کرد: چنانچه بهره‌برداران در بهره‌برداری اصولی و برابر ظرفیت از مراتع موارد قانونی را رعایت نکنند، برابر مقررات اقدام می‌شود و در صورت تکرار منجر به ابطال پروانه چرا خواهد شد.

به گزارش فارس؛ شهرستان دامغان ۱۶۲ سامانه عرفی مرتعی دارد که دارای ۱۶۲ هزار و ۸۱۰ واحد دامی و یک‌هزار و ۲۷۹ بهره‌بردار است.

انتهای پیام/۲۵۶۸/س/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول