به گزارش خبرگزاری فارس، جشنواره عکس «رمضان در قاب خوراکی ایرانی» امروز یکشنبه ۲۱ فروردینماه ۱۴۰۱ با همکاری دفتر توسعه گردشگری داخلی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و موسسه فرهنگی و هنری مهرسان آغاز به کار کرد.
آیین افتتاحیه جشنواره عکس «رمضان در قاب خوراکی ایرانی» با حضور مصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مهرشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران , حجتالسلام سید علی حسینی مدیر کل هماهنگی روابط دولت و مجلس، جمشید حمزهزاده رئیس جامعه هتلداران کشور و حسین رفیعیان مدیرعامل پردیس فرهنگیهنری مهرسان برگزار شد.
فاطمی نوع نگاهی که در این نمایشگاه به تنوع غذایی ایران شده است را متفاوت عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه و عکسهای به نمایش درآمده عمده فرهنگ غذای ایران را معرفی میکند و هر کدام از این عکسها تنوع غذایی و پوشش هر منطقه را نشان میدهند.
وی ادامه داد: تنوع فرهنگی ایران و تلاقی فرهنگهای گوناگون، ماهیت ایران را شکل میدهد که مجموعه آیینها، فرهنگها و رسوم کشور سرمایههای گردشگری محسوب میشوند.
فاطمی گردشگری خوراک را در ایران مغفول دانست و گفت: در وزارتخانه میزهای تخصصی گردشگری خوراک را راهاندازی کردهایم و تلاشمان بر احیای فرهنگ تنوع غذایی کشور را است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری تصریح کرد: خوردن غذا نیز دارای آیین است که در برنامههایمان به دو مقوله تنوع غذایی و آیینهای خوردن غذا توجه ویژه داریم.
وی تاکید کرد: فرهنگ غذایی ما شامل داشته و نداشتههای ما میشود.در شمال کشور که محصولات متنوع برای تهیه غذا وجود دارد، غذاهایی متنوع طبخ میشود. در شهرهای کویری نیز ما با بهرهگیری از نداشتهها و با حداقل مواد اولیه، تنوع غذایی داریم.
در ادامه کاظمی برگزاری این نمایشگاه را نشاندهنده ریشهدار بودن هنر آشپزی و تنوع غذایی ایران دانست و گفت: تاریخ چندهزار ساله ایران نشان میدهد، اولین کاری که آریاییهای انجام دادهاند کشاورزی و تهیه غذا بوده است. در سفرنامههای خارجی نیز بسیار به مهماننوازی و تنوع غذایی ایرانیان اشاره شده است.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد که در نشان دادن هنرها به خصوص هنر آشپزی به مردم ایران و جهانیان کوشا باشیم.
حمزهزاده نیز عدم تنوع غذایی را از مهمترین چالشها و مشکلات صنعت هتلداری و پذیرایی کشور عنوان کرد و گفت: علیرغم داشتن صدها تنوع غذایی در کشور اما در رستورانها و هتلها غذاهای محدودی طبخ و سرو میشود.
وی این موضوع را از نکات مورد انتقاد گردشگران طی سالیان گذشته دانست و افزود: ایجاد تنوع محصولات و غذاهای محلی هر منطقه در هتلها و مراکز اقامتی از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. ما نیز بهعنوان جامعه هتلداری کشور از این حرکت استقبال میکنیم و به آینده این کار خوشبین هستم که با همکاری اساتید این حوزه شاهد اتفاقات خوب و ارائه تنوع غذایی در هتلها باشیم.
رفیعیان نیز از گردشگری بهعنوان یکی از مهمترین زیرساختهای این پردیس فرهنگی هنری نام برد و گفت: گردشگری جدا از فرهنگ و هنر نیست، ما نیز توجه و برنامههای ویژه برای این حوزه داریم که در این مسیر نیازمند کمکهای معنوی هستیم.
۹۰ قطعه عکس از بهمن رحیمی و آرشیو شبکه کارشناسان ملی گردشگری خوراک کشور در نمایشگاه عکس «رمضان در قاب خوراکی ایرانی» به نمایش گذاشته شده و بازدید برای عموم رایگان است.
علاقهمندان میتوانند تا ۱۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ از ۱۰ صبح تا ۱۸ به آدرس میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی، بعد از فرصت، پردیس گردشگری هنری و گردشگری خوراک مهرسان مراجعه و از آثار به نمایش درآمده بازدید کنند.
انتهای پیام/