اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

بایسته‌های سیزده بدر/ لزوم صیانت از طبیعت

سیزده بدر آخرین روز تعطیلات نوروزی و عنوان روز طبیعت دارد که مردم میهنمان به تبع از گذشتگان و سنت دیرینه ایرانیان از خانه بیرون زده و به دامن طبیعت می‌روند اما چند سالی است که متاسفانه به جای حفاظت از طبیعت، تخریب آن را شاهد هستیم.

بایسته‌های سیزده بدر/ لزوم صیانت از طبیعت

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سیزده بدر پایان‌بخش تعطیلات نوروزی و عنوان روز طبیعت دارد که مردم میهن‌مان به تبع از گذشتگان از خانه بیرون زده و به دامن طبیعت می‌روند.

در این روز خانواده‌ها در کنار هم ضمن استفاده از زیبایی‌های طبیعت و هوایی بسیار سالم، بازی‌هایی را نیز انجام خواهند داد تا به آنها و خاص به بچه‌ها خوش بگذرد.

سیزده بدر نه تنها روز تجربه صفا و صمیمیت در دل طبیعت، بلکه روز انس دوباره با طبیعت و روز فکر کردن دوباره به محیط زیست به عنوان مهم‌ترین سرمایه اجتماعی‌ بشریت است.

شاید رعایت نکاتی که توسط رسانه‌ها و هر ساله به آن اشاره می‌شود، تکراری باشد. اما طبیعت تکرار نمی‌شود.

از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنید
 


در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از ذغال آماده استفاده کنید و از شکستن هرگونه سرشاخه درختان  پرهیز کنید.

حتما خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنید، همچنین از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنید.

در زمان حضور در طبیعت، تا حد امکان غذاهای آماده بدون نیاز به پخت مجدد استفاده کنید.

در صورت برپاکردن چادر مراقب باشید محل استقرار اجاق‌ و چراغ‌های خوراک‌پزی دورتر و یا خارج چادر باشد.

روشنایی‌های گازی و شعله‌ای و ... را در نقطه‌ای مصون از برخورد افراد، به ویژه کودکان نصب کنید.

هرگز نباید هنگام حرکت با خودرو در جاده‌های جنگلی، ته سیگار روشن یا چوب کبریت نیمه مشتعل را به بیرون پرتاب کرد زیرا در این صورت احتمال وقوع حریق در جنگل وجود دارد.

به همراه داشتن یک دستگاه خاموش‌کننده، پودر و گاز آتش‌نشانی و کیف محتوی لوازم کمک‌های اولیه برای استفاده در مواقع ضروری الزامی است.

محل اطراف خود را حداقل تا فاصله ۱۰ متری از شاخ و برگ درختان خشک و خش و خاشاک پاکسازی کنید زیرا در اثر گرما و کوچک‌ترین حرارت و جرقه، می‌تواند منجر به آتش سوزی شود.

با مواجه با هر گونه حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنید.

در صورت وقوع حریق در جنگل‌ها، بوستان‌ها و باغ‌ها، بهترین روش، استفاده از خاموش‌کننده دستی و اگر نبود، پاشیدن خاک بر روی آتش و خفه کردن آن  همچنین اطفا به وسیله آب است.

همچنین در این شرایط باید با حفظ خونسردی، کودکان و افراد مسن را به محل امن انتقال داد و با استفاده از امکانات موجود حداکثر تلاش برای اطفای حریق را به عمل آورد اما در صورت گسترده بودن حریق باید سریعا نگهبانان و ماموران حفاظت از جنگل‌ یا آتش‌نشانی را در جریان قرار داده و با آنان همکاری کنید.

 زباله‌های خود را در طبیعت رها نکنید
 


کیسه مخصوص جمع آوری زباله را همراه خود برده و در پایان روز زباله‌های تولیدی را به ایستگاه‌های مستقر تحویل دهید.

زباله‌های خود را در جنگل، ساحل دریا، کنار چشمه‌های آب، دره‌ها و مناطق کوهستانی رها نکنید بلکه حتی‌المقدور از ظرف‌های یکبار مصرف و دورریختنی استفاده نکنید.

به کودکان بیاموزید که زباله‌ها را در طبیعت رها نکنند.

توصیه‌های هواشناسی را جدی بگیرید

 هنگام وقوع صاعقه‌های شدید، خود را به محل امن رسانده و توقف کنید. اگر داخل خودرو هستید باقی ماندن در آن ایمن‌تر از خارج شدن است.

در هنگام صاعقه، محل امن جایی است که نزدیک لوله های آب، دکل برق و اسکلت فلزی و دودکش های فلزی، پست فشار قوی برق، سیم خاردار و تک درخت یا در ارتفاعات نباشید و دور از این مکان‌ها قرار گیرید.

چنانچه در روز طبیعت قصد رفتن به کنار رودخانه‌ها و نهرها را دارید  حتما به اندازه کافی از جریان رودخانه‌ها فاصله گرفته و مراقب فرزندان خود باشید.

مواظب چاه‌های روبازی که در اطراف شهر وجود دارند، باشید.

حتما توصیه‌های هواشناسی را جدی بگیرید.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۰/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول