اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

آغاز کاشت هزاران درخت مثمر در مناطق محروم سراسر کشور/ استقبال بی نظیر مردم از «درخت‌یاری»

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری از همراهی ۳ هزار خانواده محروم در سراسر کشور برای کاشت درخت مثمر به کمک ۵۰۹ گروه جهادی خبر داد.

آغاز کاشت هزاران درخت مثمر در مناطق محروم سراسر کشور/ استقبال بی نظیر مردم از «درخت‌یاری»

به گزارش خبرنگار فارس، محمد امیر بزرگیان دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری در نشست خبری  این پویش که صبح امروز با حضور جمعی از رسانه‌ها برگزارشد، با یادآوری این نکته که سال‌هاست گروه‌های مردمی و جهادی در حوزه درختکاری فعال بودند، اما این فعالیت‌ها آسیب‌هایی داشته است، و عمدتا درخت‌های کاشته شده سرانجامی نداشت و مدت کوتاهی بعد از خشک می‌شدند. ابراز داشت: در هم اندیشی که با گروه‌های جهادی‌ و مردمی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که به جای درختکاری، باید به سمت درخت‌یاری برویم.

بزرگیان با بیان علاوه بر گروههای جهادی،  فعالان اجتماعی و محیط زیست پیشنهادات خوبی دادند از جمله اینکه پروژه درختکاری را به سمت درختان مثمر برده و در مناطق کم برخوردار بکاریم، گفت: با این هم اندیشی ها پویش درخت یاری شکل گرفت که  یک حرکت مردمی درجهت فرهنگ سازی کاشت درخت های مثمر و بومی با هدف کمک به اقشار کمتر برخوردار شکل  گرفت، تا ثمرات این درخت کاری را با کمک درخت‌یاران به دستان این عزیزان برساند.

وی افزود:  در این پویش هر فرد یا گروهی می تواند با تهیه و کاشت درختان مثمر در به نتیجه رسیدن این هدف بزرگ گامی کوچک اما مهم بر دارد.

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری با اشاره به اینکه گروههای جهادی برای کمک به این پویش با تمام ظرفیت شان پای کار آمده اند، ابراز داشت: مراکز نیکوکاری نیز به همراهی شبکه فعال گروههای مردمی (سمن ها) اضافه شدند و به این ترتیب کاشت نهال به واسطه گروههای مردمی برای قشر ضعیف و آسیب دیده را کلید زدیم.

وی افزود: پای کار آمدن گروه‌های مردمی، جهادی و موسسات نیکوکاری  باعث شد که مساله مالی خرید نهال درختان تا حد زیادی برطرف شود، و در کنار این‌ها دستگاه های حمایتی هم برای پیش برد اهداف پویش به ما کمک کردند و این کمک‌ها امسال هم ادامه دارد.

بزرگیان با بیان اینکه کارشناسان حوزه منابع طبیعی به  ظرفیت‌های منطقه برای کاشت درخت در اقلیم و زمان مناسب کمک می کنند و افزون بر این صلاحیت گروه های جهادی همکاری در مناطق برای کاشت درختان تایید می شود.تاکید کرد: برای محرومیت زدایی از مناطق کم برخوردار کشور، گاهی بسته معیشتی را به خانوارهای می دهیم که اثر آن در معیشت خانوار نهایتا ۳ هفته است، اما  ما در پویش درخت‌یاری  با ۵۰۰ هزار تومان، ۱۰ نهال را برای محرومان می‌کاریم، که حتی برای نسل‌های بعدی شان هم  ثمر داشته باشد.

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری با برشمردن شیوه زندگی مردم در استان خوزستان، توضیح داد: برای مثال در این استان همه مردم براساس سبک زندگی خانه‌هایشان حیاط دار است و یا در جنوب کرمان که فضاهای کاشت زیادی در اختیار مردم است، می توانند از طریق کاشت و نگهداری درختان مثمر، عایدی خوبی داشته باشند. ‌حتی با کاشت دو درخت انبه که ۵۰۰ کلیو انبه می دهد.

وی افزود:  در استانی مثل سیستان و بلوچستان خانواده محروم با کاشت درخت مثمر بومی منطقه مثل انبه هم معاشش را تامین می کند و هم می تواند محصولات درخت کاشته شده را در محل زندگی اش بفروشد.بنابراین کاشت نهال یک کمک پایدار به مردم محروم در مناطق مختلف کشور است.

بزرگیان با بیاین اینکه برای پیشبرد اهداف این پویش، سال گذشته ۸۵۰ هزار نهال در مناطق مختلف کشور کاشته شده است، و با توجه به اهداف درخت‌یاری به کاشت درخت اکتفا نکردیم، ابراز داشت: این درختان  باید یاری شوند تا به ثمر برسند و گروههای بومی جهادی برای رسیدن به این هدف پای کارآمدند و راهبر ما در مناطقی هستند، درختان پویش از سوی مردم کاشته شده است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از نیاز تامین سرانه فضای سبز، تولید اکسیژن با اجرای این  پویش در کشور و در واقع از سوی گرو‌ههای محروم جامعه فراهم می شود، گفت: چون خانواده های همراه این پویش بروی نهال کاشته شده شان احساس مالکیت دارند به آن توجه می کنند. احتمال اینکه درختان سایلان طولانی حفظ  شوند بیشتر است.

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری با بیان اینکه فعالیت این پویش مختص هفته درختکاری نیست و در طول سال متوقف نمی شود، ابراز داشت:  تقریبا از 850 هزار نهال کاشته شده در سال گذشته چیزی حدود ۱۵ درصد خشک شده که به اعتقادکارشناسان این حوزه عدد خوبی بوده است.

بزرگیان گفت: امسال  ۳ هزار خانواده محروم برای همراهی در این پویش شناسایی شده اند تا به کمک 500 گروه جهادی به درخت‌یاری بپردازند. در حالیکه سال گذشته ۲ هزار خانواده تحت پوشش این طرح قرار گفته بودند.

وی هدف گذاری امسال پویش را کاشت یک میلیون ۵۰۰ هزار نهال عنوان کرد و گفت: این پویش در سال نخست فعالیتش حتی در استان سیستان و بلوچستان که شرایط اقلیمی سختی دارد. توانست  موفق به ایجاد ۳ باغ شود که  تامین نهال آن از طریق پویش انجام شده و برای آبیاری باغ خیرین کمک رسانی کرده اند و بالغ بر ۳ هزار نهال کاشته شده است.

بزرگیان ادامه داد: همچنین در بخش های محروم شهر مشهد مقدس، گروههای مردمی و جهادی ۸ هزار نهال در مناطق حاشیه ای شهر کاشتند و برای رسیدن به اهدافشان حمایت دستگاه‌های مسئول را هم جلب کرده اند. همچنین در قم گروه های مردمی توانسته اند برای کمک به پویش مردم را پای کار بیاورند.

دبیر دومین پویش ملی درخت‌یاری با بیان اینکه کاشت ۱۰۰ میلیون درخت مثمر هدف نهایی این پویش تعیین شده  که برای آن یک طرح بلند مدت ۱۰ ساله در نظر گرفته شده است، افزود: می خواهیم شعار هر ایرانی یک درخت به شکل واقعی در جامعه ایرانی نمود پیدا کند.

وی افزود: اما هدف اصلی این پویش  فرهنگسازی کاشت درختان و درخت‌یاری است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول