اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مجله فارس پلاس  /  گزارش ویژه

آمریکا کشتی‌گیران ایرانی را دعوت کرد اما ویزا نداد!/ شعار جدایی ورزش از سیاست چقدر جدی است؟

مدیر اجرایی کشتی آمریکا پس از دعوت از ایران گفته بود که «کشتی فراتر از سیاست است» اما فقط 3 ماه زمان لازم بود تا دولت آمریکا و شیفتگانش متوجه شوند که این شعار زیبا چقدر جدی است؟

آمریکا کشتی‌گیران ایرانی را دعوت کرد اما ویزا نداد!/ شعار جدایی ورزش از سیاست چقدر جدی است؟

فارس پلاس: ماجرای سفر «آزاد کاران کشتی ایران» به آمریکا از مسابقات جهانی نروژ (مهر ۱۴۰۰) شروع شد. در این رقابت‌ها بود که حسن یزدانی و کامران قاسم‌پور توانستند «تیلور» و «کاکس» از بزرگان کشتی‌ آمریکا و جهان را خاک کنند.

همین درخشش تیم ایرانی سبب شد که رئیس فدراسیون کشتی آمریکا بلافاصله پس از پایان رقابت‌ها، طی نامه‌ای به همتای خود در ایران، از تیم کشورمان برای سفر به ایالات متحده رسماً دعوت به عمل بیاورد.

شوق آمریکایی‌ها برای مصاف با حریفان ایرانی خود به حدی بود که «استیونسون» دارنده مدال طلای وزن ۱۲۵ کیلوگرم المپیک توکیو (نابغه کشتی آزاد آمریکا) در گفتگویی به تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۰ اعلام کرد: ایران، قهرمانان بزرگی دارد و من مشتاقانه در انتظار  مسابقه با زارع (قهرمان ایران در مسابقات جهانی نروژ) هستم.

مقرر شده بود که روز ۲۳ بهمن مسابقه‌ دوستانه تیم‌های ملی دو کشور ایران و آمریکا در ایالت تکزاس برگزار شود.

 

 

اما وضعیت طبق روال پیش نرفت. آمریکایی‌ها این رویداد ورزشی خودخواسته را تبدیل به یک قائله امنیتی-سیاسی کردند.

درجریان روند پیگیری اخذ ویزای اعضای تیم ملّی کشورمان از طریق سفارت آمریکا در امارات، نیروهای آمریکایی حاضر در کنسولگری دبی، یکی از اعضای تیم اعزامی کشورمان را به نوعی تحت بازجویی ۵ ساعته  قرار دادند؛ این درحالیست که خود آمریکایی‌ها برای دعوت از ایران پاشنه در را از جا کنده بودند!

در نهایت نیز روادید ۶ نفر صادر نشد که دو تن از آنان یعنی «مجید داستان» و «کامران قاسم‌پور» دو کشتی‌گیر اصلی و «احسان امینی» مربی تیم کشتی ایران بودند!

ایران هم رسماً به طرف آمریکایی اعلام کرد یا همه یا هیچکس؛ زیرا این مبارزه تیم به تیم است و نمی‌توان بدون ۲ کشتی گیر از ۱۰ وزن کشتی ایران مسابقات را برگزار کرد. چرا باید یکی از مهمترین کشتی‌گیران ایران یعنی «کامران قاسم‌پور» که «جیدن کاکس» آمریکایی را خاک کرد، از مسابقه منع شود؟

از طرفی، آمریکایی‌ها سفر را به نحوی زمان بندی کرده بودند که تیم اعزامی ایران شب مسابقه به مقصد می‌رسید و قطعاً خستگی مسیر طولانی پرواز و اختلاف زمانی ۲ کشور، اثر منفی بر کیفیت کار کشتی‌گیران ایرانی در هم‌آوردی با حریفان آمریکایی  می‌گذارد. (بیشتر بخوانید)

موج‌سازی رسانه‌ای حول مرگ برآمریکا

اینجا نقطه‌ای بود که بازی رسانه‌ای شروع شد. از «عصر ایران» به اصطلاح اصلاح طلب و هم‌تیمی‌هایشان تا شبکه «ایران اینترنشنال» سعودی، بی‌بی‌سی وزارت خارجه انگلیس در تحلیل‌های کپی - پِیستی علیرضا دبیر را عامل لغو مسابقات اعلام کردند!

حرف پر تکرار این روزهایشان هم این است که چرا علیرضا دبیر در سالروز ترور سردار سلیمانی توسط ارتش آمریکا گفته که «مهم‌تر از شعار مرگ بر آمریکا  این است که هرکس در هر جایگاهی به بهترین نحو کار خود را انجام دهد».


تیتر تحلیل‌های کپی وار برای انداختن توپ در زمین ایران!
از «عصر ایرانِ» اصلاح طلب تا «ایران اینترنشال» عربستان

 

بی‌بی‌سی از طرفی تلاش می‌کند بگوید فقط ویزای علیرضا دبیر صادر نشده است و بقیه اعضای تیم می‌توانند به آمریکا بروند. از طرفی سوی دیگر تکرار می‌شود که هیچ لزومی ندارد رئیس فدراسیون در یک دیدار دوستانه حضور داشته باشد و اساسا چرا کشوری باید به کسی به آن کشور فحش داده است ویزا بدهد؟

 

 

«ریچ بندر» مدیر اجرایی کشتی آمریکا پس از دعوت از ایران برای مسابقه دوستانه گفت بود: کشتی فراتر از سیاست است؛ هیچ چیز بهتر از این رقابت دوستانه بین کشتی ایران و آمریکا نیست. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول