اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

شکست برجامی غرب در سال ۲۰۲۱

نشریه انگلیسی «اسپکتیتور» در یادداشتی تحلیلی، با نگاهی بر آنچه در این خصوص گذشته و رخ داده است، به نتیجه نرسیدن مذاکرات را یکی از شکست‌های بزرگ سال۲۰۲۱ غرب در حوزه سیاست خارجی می‌داند.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، حنیف غفاری در روزنامه صبح نو نوشت: سال۲۰۲۱ میلادی با همه فرازونشیب‌های خود به پایان رسید. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در این سال در حوزه سیاست خارجی دولت بایدن و سه دولت اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) وجود داشت، مساله احیای توافق هسته‌ای با ایران بود. نشریه انگلیسی «اسپکتیتور» در یادداشتی تحلیلی، با نگاهی بر آنچه در این خصوص گذشته و رخ داده است، رویکرد ایالات‌متحده آمریکا در روند گفت‌وگوها را «به‌شدت ناکارآمد» و «فاجعه‌بار» ارزیابی می‌کند و به نتیجه نرسیدن این مذاکرات را یکی از شکست‌های بزرگ سال۲۰۲۱ غرب در حوزه سیاست خارجی می‌داند. در این مقاله آمده است:

«روند مذاکرات به‌طرز تاسف‌باری ناکارآمد بوده است. این مذاکرات نه‌تنها با شکستی چشمگیر در گرفتن هرگونه امتیاز از تهران همراه نشده، بلکه مذاکره‌کنندگان غربی طی مذاکرات در منازعات داخلی، دستورکارهای رقابتی و تنش  گرفتار شده‌اند؛ البته همه این‌ها نعمتی برای ایرانی‌ها محسوب می‌شود. آن‌ها سال۲۰۲۲ را از «جایگاهی آمرانه» آغاز کرده‌اند.»

درخصوص آنچه نشریه اسپکتیتور می‌نویسد، دو نکته مهم وجود دارد که لازم است موردتوجه قرار گیرد؛ نخست اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای حضور بایدن در کاخ سفید، فریب بازی تاکتیکی افرادی مانند جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر «احیای ناقص برجام» را نخورد و در مقابل، با تاکید بر مولفه‌هایی مانند «لزوم رفع واقعی تحریم‌ها» و «لزوم ارائه تضمین درخصوص آینده برجام»، این معادله خطرناک را بر هم زد. بخش مهمی از منازعات داخلی بازیگران غربی که در مقاله اسپکتیتور نیز به آن اشاره شده، معطوف به همین اقدام هوشمندانه است: برخی بازیگران غربی معتقدند که باید بازی «احیای تزیینی برجام» به سود اهداف آمریکا و تروییکای اروپایی را فراموش کرد و واقع‌بین بود. اما برخی دیگر از این بازیگران غربی بر این باورند که باید کماکان به فکر بازی با کلمات پشت میز مذاکرات وین و جلوگیری از دستیابی ایران به حقوق حداقلی خود در برجام بود. قطعا استمرار این رویکرد، هزینه‌های غرب را در مذاکرات وین به‌صورت تصاعدی افزایش خواهد داد.

نکته دوم اینکه تاکید جمهوری اسلامی ایران بر سه مولفه رفع واقعی تحریم‌ها، راستی‌آزمایی و ارائه تضمین درخصوص آینده برجام نه لزوما یک رویکرد آمرانه ازسوی کشورمان در مذاکرات وین، بلکه پیش‌شرط‌های احیای یک «توافق ازدست‌رفته» است. واشنگتن و تروییکای اروپایی طی ادوار اخیر مذاکرات بارها تلاش کرده‌اند اقدامات خود درخصوص خروج یکجانبه از برجام و بی‌تعهدی محض در برآورده‌سازی خواسته‌های اقتصادی و تجاری ایران پس از آن را در میان هیاهوی ناشی از بازی‌های تبلیغاتی و سیاسی کتمان کنند. بااین‌حال جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که طرف مقابل (غرب) جهت احیای توافقی که خود آن را زیر پا گذاشته است، باید تن به یک سلسله قواعد و ملزومات انکارناپذیر دهد. درهرحال، قرار نیست در سال۲۰۲۲ میلادی گارد جمهوری اسلامی ایران در برابر غرب (خصوصا در قبال مطالبات برحق کشورمان در مذاکرات وین) باز شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول