اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  تشکل های دانشگاهی

مطالبه‌ دانشجویان بسیجی برای تامین ناوگان عمومی از ظرفیت داخلی و پاسخ مثبت وزارت صمت

بسیج دانشجویی در واکنش به اظهارات معاون وزیر کشور درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری، طی نامه‌ای مطالبات خود از دولت و وزارت‌خانه‌های مربوطه را مطرح کرد و بر همین اساس وزارت صمت آمادگی خود را برای تحقق این موضوع اعلام کرد.

مطالبه‌ دانشجویان بسیجی برای تامین ناوگان عمومی از ظرفیت داخلی و پاسخ مثبت وزارت صمت

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبگزاری فارس، موضوع فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری و بحرانی که در مسئله آلودگی هوا ایجاد می کند، از مسائل قدیمی حوزه مدیریت شهری محسوب می شود و بر همین اساس بود که معاون وزیر کشور در ۳۰ آبان ۱۴۰۰ طی مصاحبه‌ای درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری گفت: ۳۶۰۰ دستگاه اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی از طریق تهاتر نفت تامین خواهد شد.

 

 

* نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی به وزیر صمت

این اظهارات موجب شد تا شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم نامه‌ای را خطاب به وزیر کشور و وزارت صنایع و معادن ارسال کند.

در نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم آمده بود: « سازندگان داخلی اتوبوس قادرند علاوه بر نیاز‌های داخلی کشور، کل منطقه و غرب آسیا را پوشش دهند. ما در زمینۀ طراحی و ساخت اتوبوس و حتی خط تولید، مزیت نسبی داریم. این سرمایه به راحتی به دست نیامده و در دنیا کمتر کشوری دارای چنین سرمایه‌ای است. با این اوصاف چرا از ظرفیت تولید کارخانجات اتوبوس‌سازی داخل کشور جهت نوسازی ناوگان حمل نقل شهری استفاده نمی‌شود؟

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم در ادامه تاکید کرده بود: مگر در بند ۳ سیاست‌های کلی اقتصادی مقاومتی نیامده است که تقویت عوامل تولید محور رشد بهره وری در اقتصاد است؟ مگر رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۱۳۹۸/۵/۳۰  نفرمودند یکی از عواملی که می‌تواند حکم پیشران را در محیط اقتصادی کشور ایفا کند، حوزه خودرو است؟ مگر رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۱۳۹۵/۲/۸  نفرمودند جنسی که مشابه داخلی دارد، مطلقا از خارج وارد نشود؟ پس چطور می‌شود چنین تصمیمی در راستای تضعیف تولید داخلی و اشتغال کارگران و مهندسان ایرانی گرفته شود؟ چطور می‌شود که تصمیمی در راستای نقض صریح سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، ابلاغ رهبر معظم انقلاب در بهمن ماه سال ۹۲ گرفته می‌شود؟

در ادامه نامه تاکید شده بود: نبود منابع برای تهیه اتوبوس توجیهی نابخشودنی است؛ چراکه در دولت‌های قبل هم مسئله‌ی نبود منابع بیان می‌شد. این موضوع در ساخت نیروگاه توسط شرکت مپنا در دولت قبل نیز مطرح شد که با راهنمایی مقام معظم رهبری اوراق قرضه تهیه و شروع ساخت نیروگاه آغاز شد و اگر این تدبیر زودتر توسط دولت اندیشیده می‌شد مشکلات خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق نمی‌افتاد. در موضوع تهاتر نفت و واردات اتوبوس باید متذکر شد تهاتری هم اگر قرار است بشود باید از مسیر تولید داخلی باشد، نه به موازات تولید داخل. در این موضوع از وزارت صمت انتظار می‌رود از توان صنعت گران ایرانی و ظرفیت تولید داخلی حمایت کافی را داشته باشد.

بسیج دانشجویی در پایان نامه خود از دولت هم خواست جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری از ظرفیت کارخانجات اتوبوس سازی داخل کشور استفاده کند و بهتر است تهاتر نفت در راستای واردات کالا‌های اساسی که مشابه اش در داخل کشور تولید نمی‌شود، باشد. 

 

 

 

* ظرفیت ساخت اتوبوس‌های برقی در کشور

براساس این گزارش، در برخی از کشورهای توسعه یافته، در ناوگان حمل و نقل داخل شهری در راستای حل مسئله آلاینده ها از اتوبوس های برقی استفاده می کنند. جالب است  بدانید اخیرا در پنجمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته که در محل مصلای تهران برگزار شد؛ شرکت سایپا دیزل دو دستگاه اتوبوس درون شهری برقی و دیزلی با برند معتبر SKYWELL را که در دستور کار خود برای تولید قرار داده را در معرض دید عموم قرار داد.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم هم در نامه خود از دولت سیزدهم انتظار داشت تا در راستای پشتیبانی از تولید ملی، از ظرفیت های موجود در صنعت کشور و تولیدکنندگان داخلی حمایت های لازم را انجام دهد.

* پاسخ وزارت صنعت به نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی/ اعلام آمادگی برای  تامین ناوگان عمومی با استفاده از ظرفیت داخلی

گفتنی است رونوشت نامه اعتراضی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم به وزیر کشور برای وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز ارسال شد.

ارسال نامه دانشجویان به وزارت صنعت، معدن و تجارت موجب شد تا مدیر توسعه صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت پاسخ  بسیج دانشجویی را بدهد.

در نامه مدیر توسعه صنایع خودرو وزارت صنعت آمده است:

بازگشت به رونوشت نامه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان قم در خصوص "  تامین ناوگان حمل و نقل عمومی از طریق تهاتر نفت " به استحضار می رساند وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تولید و عرضه خودرو، آمادگی تامین نیازهای ناوگان عمومی کشور با استفاده از ظرفیت تولیدی خودروسازان داخلی را دارد.

مزید بر اطلاع در سالیان اخیر ظرفیت تولید سالیانه 40 هزار دستگاه انواع اتوبوس و مینی بوس در کارخانه های سراسر کشور ایجاد شده است که متاسفانه به دلیل عدم سفارش گذاری خرید توسط شهرداری ها و متقاضیان از ظرفیت آنها استفاده نمی شود. لذا مجددا تاکید می گردد در صورت تامین منابع مالی و سفارش گذاری خرید اتوبوس و مینی بوس از سوی شهرداری ها، امکان تامین، تولید و تحویل آنها از طریق سازندگان داخلی وجود دارد.

 

 

* راهی برای رونق تولید داخلی و حمایت از صنعت اتوبوس سازی کشور

محمدحسین ابراهیمی عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کل کشور در گفت‌وگو با فارس با تقدیر از توجه وزارت صمت به مطالبه دانشجویان گفت: به اعتقاد ما بهتر است وزارت کشور برای نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری از ظرفیت کارخانجات اتوبوس سازی داخلی استفاده کند. که این عمل هم باعث رونق تولید داخلی می شود و هم حمایت از صنعت اتوبوس سازی کشور.

 

 

وی تاکید کرد: حرف ما این است که باید از توان داخلی تا جایی که ممکن است استفاده شود و اگر هم قرار است تهاتر نفتی صورت بگیرد جهت واردات کالاهای اساسی که در داخل کشور تولید نمی شود، باشد.

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول