اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

ثبت بیش از 5 مورد خشونت علیه خبرنگاران افغان طی هفته اخیر

بنا بر اعلام اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران افغانستان در هفته اخیر بیش از 5 مورد خشونت علیه خبرنگاران در این کشور به‌ثبت رسیده است.

ثبت بیش از 5 مورد خشونت علیه خبرنگاران افغان طی هفته اخیر

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران افغانستان اعلام کرد در یک هفته اخیر بیش از پنج مورد خشونت در برابر خبرنگاران در ولایات مختلف این کشور به ثبت رسیده است.

به گفته این اتحادیه، در جریان هفته جاری خبرنگاران در ولایت‌های کابل، تخار، قندوز و بلخ شاهد خشونت‌های فیزیکی و بازداشت‌های خود سرانه بوده اند.

در شامگاه روز گذشته، «جاوید یوسفی»، خبرنگار خبرگزاری افق هنگامی که  به سوی خانه می‌رفت، در حوزه سیزدهم امنیتی شهر کابل هدف حمله افراد مسلح ناشناس قرار گرفت و شدیدا زخمی شد.

این در حالی است که یوسفی گفته با کسی دشمنی شخصی ندارد و افراد مسلح وسایل شخصی‌اش، از جمله پول و تلفن همراهش را نیز سرقت کرده‌اند.

وی درباره این حادثه گفت: «چهار تن بودند که من را تعقیب می‌کردند و دو نفر به من حمله کردند و به چاقو به شانه‌ام ضربه زدند. من خونریزی شدیدی داشتم.»

بهنود بهنود، خبرنگار گفت: «بخش اطلاعات حق همه است و این کار خبرنگاران جرم و یا در تضاد با حکومت نیست.»

همزمان با این، فیصل نوری خبرنگار خبرگزاری پیشگو و نماینده انجمن روزنامه‌نگاران آزاد در ولایت قندوز روز گذشته از سوی اداره محلی به علت نامعلوم بازداشت شده و پس از چندین ساعت بازپرسی دوباره آزاد شده است.

نوری گفت: «این چنین رویدادها خبرنگاران را دلسرد از کار می‌کند. تا زمانی که من به امنیت ملی برده نشدم، نمی‌دانستم که مرا کجا می‌برند.»

حفیظ الله بارکزی، ریس عمومی شورای روزنامه‌نگاران افغانستان، گفت: «افرادی که سبب خشونت در برابر خبرنگاران می‌شوند باید از سوی حکومت شناسایی و بازداشت شوند.»

در همین حال، شماری از خبرنگاران و نهادهای پشتیبان خبرنگاران می‌گویند که حکومت تازه به تعهداتش در راستای پشتیبانی از آزادی بیان کمتر عمل می‌کند.

مسرور لطفی، مسوول رسانه‌ای اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران افغانستان، گفت: «اعمال خشونت در برابر خبرنگاران پذیرفتنی نیست و باید برای پیگیری این رویدادها حکومت جدی عمل کند.»

اما وزارت کشور طالبان می‌گوید که به بررسی پرونده‌های خشونت در برابر خبرنگاران رسیدگی می‌کند.

عاقل عزام، معاون سخنگوی وزارت کشور طالبان، گفت: «حکومت در راستای رسیدگی به پرونده‌های خشونت جدی عمل کرده و افراد دخیل در این رویدادها را شناسیایی و مجازات می‌کنند.»

این در حالی است که کمیته بین‌المللی مصوونیت خبرنگاران در گزارش جدیدش گفته است  که  در سال ۲۰۲۱ میلادی در ۳۷ کشور نزدیک به ۳۰۰ خبرنگار زندانی شده‌ و ۴۲ خبرنگار دیگر نیز کشته شده اند که بیشتر آنان در افغانستان بوده است.

انتهای پیام/ ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول