اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

انقلاب در کشاورزی با تولید مبتنی بر قرارداد

پیاده سازی الگوی کشاورزی قراردادی می‌تواند ضمن کاهش ضایعات کشاورزی به ثبات مشاغل کشاورزی،افزایش صادرات و افزایش بهره‌وری کمک کند.

انقلاب در کشاورزی با تولید مبتنی بر قرارداد

خبرگزاری فارس- امین نورکرمی کارگزار توسعه و اشتغال استان لرستان، لرستان دارای حدود ششصد هزار هکتار اراضی زراعی و ۴۳ هزار و ۵۸۱  هکتار اراضی باغی بوده که سالیانه بیش‌از  یک میلیون و نهصد هزار تن محصولات زراعی و ۲۹۲ هزار و ۸۰۹ تن محصولات باغی از این اراضی تولید می‌شود.

لرستان یکی از تامین‌کنندگان اصلی محصولات کشاورزی در کشور محسوب می‌شود، اما ضایعات محصولات کشاورزی بیش‌از ۳۰درصد است.

کشاورزی غیر علمی ،عدم توجه به میزان عرضه و تقاضای بازار از جمله دلایلی است که باعث شده ما در بخش کشاورزی شاهد پرتی محصولات باشیم.

اما پیاده سازی الگوی کشاورزی قراردادی می‌تواند ضمن کاهش ضایعات کشاورزی به ثبات مشاغل کشاورزی،افزایش صادرات و افزایش بهره‌وری کمک کند.

در مجموع تولید مبتنی بر قرارداد به رونق تولید ،کاهش بیکاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان منجر می‌شود.

تولید مبتنی بر قرارداد یکی از الگوهای موفق منجر به توسعه در کشورهای پیشرفته است، این الگو در لرستان نیز می‌تواند به‌عنوان پیشران  بخش کشاورزی و راه برون رفت از بسیاری از موانع تولید و صادرات محصولات کشاورزی استان باشد.

از طرفی تولید مبتنی بر قرارداد نقش بسزایی در اشتغال پایدار، افزایش کیفیت محصولات، کاهش بیکاری فصلی و مهاجرت روستاییان در استان داشته باشد.

در الگوی تولید مبتنی بر قرارداد به‌جای پرداخت تسهیلات به کشاورزان این تسهیلات می‌تواند در حساب‌های مشترک بین شرکت‌های فرآوری و تولیدی محصولات کشاورزی و بانک قرار گیرد.

این شرکت‌ها با انعقاد قرارداد خرید با کشاورزان پس از دریافت محصول از کشاورز هزینه آن را از حساب مشترک پرداخت و تولیدکننده ظرف مدتی مشخص تسهیلات مذکور را به بانک‌ها عودت می‌کند.

تفاوت این الگو با خرید تضمینی که توسط دولت‌ها در برخی موارد از جمله خرید تضمینی گندم صورت می‌گیرد در این است که شرکت‌های تولیدی محصولات متناسب با نیاز خود را از کشاورزان با قیمت مورد توافق مطالبه می‌کنند و می‌بایست با به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی توسط شرکت‌های تولیدی به‌عنوان مشاور در کشتزارهای استان در تمامی مراحل کاشت ،داشت و برداشت محصول بر آن‌ها نظارت داشته باشد.

این امر افزایش عملکرد در هکتار و همچنین کاهش تلفات محصولات و افزایش کیفیت و تضمین خرید محصول را در بر خواهد داشت، محصولاتی با کیفیت که می‌تواند حتی به‌صورت خام نیز ارزش صادراتی و ارزآوری متناسبی برای کشور داشته باشد تولید شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول