اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

پاسخی به تمام شائبه‌های سد تنگ‌سرخ یاسوج/از دردسر تشابه اسمی تا شایعه‌ای به بزرگی 100 میلیون مترمکعب!

مدیرعامل آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد به همه شایعه‌ها در خصوص سد تنگ سرخ از جمله آب فروشی پاسخ داد.

پاسخی به تمام شائبه‌های سد تنگ‌سرخ یاسوج/از دردسر تشابه اسمی تا شایعه‌ای  به بزرگی  100 میلیون مترمکعب!

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج این روزها در فضای مجازی منتقدان ساخت سد تنگ سرخ یاسوج بیش از همیشه دایره انتقادات خود را وسعت داده و به این سد و ساخت آن و همچنین مسئولان آب منطقه‌ای می‌تازند.

این انتقادات در حالی صورت می‌گیرد که یاسوج در سال‌های اخیر بحران آب را پشت سر گذاشته و وارد تنش آبی شده یعنی مشکل آب مرکز استان از حد بحران هم فراتر رفته است.

حاشیه‌نشینی در اطراف شهر یاسوج بیداد می‌کند و اکنون جمعیتی افزون بر 250 هزار نفر باید از آب چاه‌های اطراف این شهر برای آشامیدن و سایر مصارف استفاه کنند.

این مشکل در حالی است که سرقت آب توسط عده‌ای نیز بیداد می‌کند که برای سیراب کردن باغات خود حاضرند کام مردم تشنه بماند.

از همه‌ بدتر وضعیت تصفیه خانه اضطراری شهر یاسوج است که عملا طی یک دهه اخیر به جز وعده و وعید مسئولان چیزی نشنیده‌ایم و این تصفیه‌خانه با ان همه هیاهو همچنان راکد مانده و البته آبی هم در رودخانه بشار باقی نمانده که بخواهیم از تصفیه‌خانه استفاده کنیم.

اما مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در نشست با خبرنگاران گفت: در سفر هیئت دولت به استان و با اقدامات خوبی که از سوی مسولان استان صورت گرفت ، اعتباراتی در بخشهای زیرساخت و توسعه کلیه بخشهای استان در نظر گرفته شد که بارقه های امید در دل مردم زنده شد.

وی با اشاره به برخی سوالات در مورد سد تنگ سرخ در فضای رسانه ای خاطرنشان کرد: نقدهای صورت گرفته باعث می شود تا روح مطالبه گری در جامعه زنده و پویا باشد و ما نیز بر این مبنا قرار گذاشتیم نشستی تحت عنوان روشنگری برای مردم و به نمایندگی از آنها با اصحاب رسانه برگزار کنیم‌ و از سایت های مختلف استان دعوت کردیم به نحوی که بنظرم اطلاع رسانی لازم‌برای قریب به اتفاق سایتهای استان صورت گرفت .

فرهادی اضافه کرد: مطالعات سد تنگ سرخ از دهه ۷۰ آغاز، در سال ۱۳۸۹ مطالعات پایان یافت و بر اساس ماده ۲۱۵ که برای همه طرح های ملی مورد نیاز است، با امضای وزیروقت نیرو تایید و برای اخذ کد اجرایی به سازمان برنامه کشور ارسال و نهایتا پس از اخذ ردیف اجرایی در سال۹۰ وارد فاز عملیاتی شد و تا امروز در این قرارداد ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی عنوان داشت:همچنین سد دیگری با همین نام در استان فارس وجود دارد که تشابه اسمی باعث شد تا در خصوص این سد چالش هایی ایجاد شود، این تشابه اسمی باعث شد تا اشکالات آن سد به نام این سد تمام شود و بخشی از چالش‌های به وجود آمده به این دلیل است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد ضمن تشریح مشخصات و موقعیت مکانی سد تنگ سرخ شیراز در محدوده کمربندی شهر شیراز قراردارد گفت: تامین آب ۱۲میلیون متر مکعب که بخشی از کشاورزی و محیط زیست شهر شیراز در آن سد است.

وی گفت: این در در حالی است که سد تنگ سرخ یاسوج در محدوده روستاهای تنگ سرخ بویراحمد قراردارد و ۱۲۵ میلیون متر مکعب آب پشت این سد قرار است برای اهداف مشخص شده به مصرف برسد. حجم مخزن سد ۱۲۵ میلیون متر مکعب و تنظیم آن ۱۵۷ میلیون متر مکعب است که با هدف شرب یاسوج و صنعت و کشاورزی و محیط زیست شهرستان بویراحمد و بخشی از شرب شهر شیراز است.

وی افزود: هم‌اکنون که هیچ‌ سدی بر رودخانه بشار وجود ندارد جیره بندی آب در شهر های یاسوج و مادوان و…مشهود است و با حفر چاههای اضافه و برداشت آب زیر زمینی قابلیت تامین آب این مناطق وجود ندارد ولی فقط با سد سازی می توان سیلاب های زمستانه را مهار و در فصل تابستان و ماه‌های گرم استفاده نمود، بنابراین ضرورت وجود سد برای تامین هر شهری مشهود است.

فرهادی خاطرنشان کرد: وضعیت آب شرب یاسوج پایدار نبوده و تامین این آب از چشمه، چاه و پمپاژ از رودخانه است که چاه ها وضعیت مناسبی هم ندارند. با توجه به تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا، هیچ راهی جز مهار سیلاب ها برای استفاده وجود ندارد.

مدیرعامل آب منطقه ای استان اضافه کرد: خشکشالی و افزایش جمعیت نیز باعث شده تا نیاز ما به آب شرب بیش از پیش باشد .

وی تصریح کرد :سهم استان ها و شهر ها در مصارف آب سد تنگ سرخ از همان ابتدا مشخص بود و هیچگونه افزایشی در سهم استان فارس اتفاق نیافتاده است.

فرهادی اذعان داشت: بر اساس داده های هیدرولوژی در سال ۱۳۹۲ براساس محاسبات علمی بر پایه آورد رودخانه و نیازها سهم های استان ها محاسبه شد و عدد ۱۹۲ میلیون متر مکعب برای تنظیم سد و ۷۲ میلیون متر مکعب برای مصرف استان فارس مشخص شد. در سال ۱۴۰۰ بدلیل خشکسالی های حادثه شده مجددا اعداد بارش و آورد رودخانه بازنگری شد و حجم سد ۱۵۷ میلیون متر مکعب و مصرف آب شرب فارس ۵۶ میلیون متر مکعب تعیین و رسماً ابلاغ شد.

وی همچنین عنوان کرد: ضریب اطمینان تحقق ذخیره سازی ها بر اساس آورد ها و پایش ها بیش از ۹۵ درصد است. براساس مصوبه سفر دولت در سال ۸۷ به استان یکی از درخواست‌های مسولان وقت تسریع در تکمیل مطالعات و اجرای سد تنگ سرخ برای حل مشکل آب شهر یاسوج بعنوان راه حل بلند مدت بود که هیئت وزیران لزوم‌ مطالعات تکمیلی سد تنگ سرخ را تصویب کردند.

متعاقب آن در سال ۸۹ وزارت نیرو اخذ ردیف اعتبارات را از طریق هیات دولت درخواست می کند .

در خصوص مطالعات زیست محیطی نیز بیان کردند که این مطالعات از سال ۸۵ آغاز شد و در سال ۱۳۸۸ مطالعات محیط زیست تمام درسال ۱۳۸۹ مورد تایید مشروط سازمان محیط زیست کشور قرار گرفت ودر سال ۱۳۹۴ نیز مکاتبه ای از سوی اداره کل محیط زیست استان برای اخذ مجوز زیست محیطی انجام پذیرفت ولی در ۱۳۹۵ بدلیل تغییر شرح خدمات محیط زیست کشور مجددا انجام مطالعات جدید در دستور کار قرار گرفت و در ۱۳۹۶ براساس شرح خدمات جدید ابلاغی سازمان محیط زیست مجددا بازنگری مطالعات آغاز و نهایتا در فروردین امسال ابتدا محیط زیست استان تاییدیه و سپس محیط زیست کشور موافقت خودرا با سد تنگ سرخ و سامانه انتقال آب به یاسوج صادر کرد.وی تصریح کرد در خصوص مسیرانتقال آب به شیراز مجوز زیست محیطی صادر نشده است .

فرهادی در خصوص مجوزات میراث فرهنگی و پدافند غیرعامل نیز گفت: مجوزنهایی میراث فرهنگی سد تنگ سرخ در سال ۹۲ صادر شد و در سال ۱۳۹۶ نیز مجور پدافند غیر عامل اخذ گردید..

مدیر عامل اب منطقه ای در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در مطالعات سد تنگ سرخ تخصیص صنعت، شرب و کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد و آب شرب شیراز دیده شده است.

وی افزود: از محل فروش آب و سود کارکنان از فروش تصوری اشتباه است و بینی و بین الله این حرف اشتباه است که بگوییم از فروش آب سد تنگ سرخ کارکنان آب منطقه ای منافعی دریافت می کنند.وی‌تصریح کرد کلیه حقوق و مزایای پرسنل استخدامی این شرکت براساس قانون مدیریت مشخص میشود و پرداخت خارج از ردیف های بودجه امکان ندارد.

وی با تاکید بر اینکه از همان ابتدای شروع به کار این سد مشخص بود سهم هر استان از برداشت آب چقدر است، عنوان کرد: از آب فارس و کهگیلویه و بویراحمد تعهد گرفته شده و کسی نمی تواند بیش از سهم مشخص شده کار رها سازی و برداشت شود.

فرهادی خاطر نشان کرد: بعنوان نماینده وزارت نیرو در استان با قاطعیت عرض می کنم برداشت ۱۰۰ میلیون متر مکعب استان فارس از محل سد تنگ سرخ هیچ گونه سندیتی نداشته و چنین مصوبه ای صادر نشده است .

مدیر عامل آب منطقه ای در خصوص مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ نیز گفت: وظیفه ذاتی این کمیسیون تحقیق و تفحص است و ما هم استقبال می کنیم ولی در خصوص این مکاتبه هم باید تحقیق و تفحص انجام شود و با توجه به مستندات علمی و قانونی ارایه شده در جلسه نتیجه معلوم است و بنظر می رسد این مکاتبه اثر بخشی ندارد.

وی ضمن رد شایعات مبنی بر پافشاری بدلیل فروش آب یاسوج به شیراز، عنوان کرد: به هیچ وجه چنین موضوعی صحت ندارد زیرا ما علاوه بر بودجه ای که داریم نمی توانیم هزینه کنیم، با توجه به اینکه درآمد ما در حال حاضر پایدار است و این موضوع تاثیری بر کاهش یا افزایش پرداختی ها به پرسنل به هیچ وجه صحت ندارد.

وی در پایان گفت: دردآورترین و بزرگترین توهینی که شنیدیم بحث فروش آب استان به فارس برای کسب درآمد بود که از اساس اشتباه است، ما اگر حتی از بودجه خودمان اضافه هم داشته باشیم نمی توانیم پرداختی بیشتر تحت هر عنوان به کارکنان داشته باشیم و باید برگشت بخورد، چه برسد به اینکه با فروش آب استان به دیگران چیزی به جیب ما برود.

به گزارش فارس با این اظهارات فرهادی و نشان دادن همه مستندات به خبرنگاران استان معلوم شد که گفته‌ها در خصوص تخصیص 100 میلیون متر مکعب آب به شهر شیراز و تصویب آن توسط هیئت دولت کذب بوده و همچنین سد تنگ سرخ که اکنون 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد مجوز زیست محیطی را اخذ کرده و برای ادامه ساخت مشکلی ندارد.

انتهای پیام/82009

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول