اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

«فتحعلی اویسی» در خانه ابدی آرام گرفت/ خداحافظی با «آقای کاووسی» شهر قشنگ

مراسم تشییع و تدفین مرحوم «فتحعلی اویسی» با حضور علاقه‌مندان وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد.

«فتحعلی اویسی» در خانه ابدی آرام گرفت/ خداحافظی با «آقای کاووسی» شهر قشنگ

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، مراسم تشییع و تدفین پیکر هنرمند فقید فتحعلی اویسی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان برگزار شد.

پیکر این هنرمند در کنار مزار مرحوم محمود اختیار شاعر و نویسنده ایرانی به خاک سپرده شد.

انوش معظمی، محمد احسانی(مدیر شبکه نسیم)، منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما)، محمد شیری،  امیر جعفری، رضا بنفشه‌خواه و سیدعلی صالحی از حاضران در این مراسم بودند.

فتحعلی اویسی متولد سال ۱۳۲۴ بود. او فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس بود و آغازِ فعالیت سینمایی‌اش، با بازی در فیلم قدغن از علیرضا داوودنژاد در سال ۱۳۵۷ رقم خورد.

زنده یاد اویسی یک هفته در بیمارستان بستری و در کما به سر می برد و در نهایت سه شنبه 13 مهرماه جان به جان آفرین تسلیم کرد.

فتحعلی اویسی بازیگر و کارگردان در مجموعه های تلویزیونی «بدون‌شرح»، «شهر قشنگ»، «کمربندها را ببندیم»، «دارا و ندار»، «زیرزمین»، «باغچه مینو» و ... به ایفای نقش پرداخته بود.

این هنرمند زادهٔ ۲۱ دی ۱۳۲۴ و فارغ‌التحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس در سال ۱۳۵۳ بود. اویسی در همان سال به ایران بازگشت و آغازِ فعالیت سینمایی‌اش، بازی در فیلم «قدغن» از علیرضا داوودنژاد در سال ۱۳۵۷ بود.

او پس از اتمام تحصیل عضو سیمای جمهوری اسلامی ایران شد و در دهه ۱۳۶۰ در فیلم‌های بسیاری بازی کرد و چند فیلم را هم کارگردانی کرد. اویسی در اوایل دهه هفتاد دوباره به کارگردانی روی آورد و سومین فیلم بلندش «مریم و میتیل» را ساخت که فیلم موفقی بود. فتحعلی اویسی در نیمه دوم دهه هفتاد در تلویزیون بسیار فعال بود. در سینما هم بازی ماندگار او در فیلم‌های «ناخدا خورشید» (ناصر تقوایی، ۱۳۶۵)، «سرب» (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۷)، «هی جو» (منوچهر عسگری نسب، ۱۳۶۷)، «بانو» (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۰)، «جهان پهلوان تختی» (علی حاتمی و بهروز افخمی، ۱۳۷۶) و «مومیایی ۳»(محمدرضا هنرمند، ۱۳۷۸) در یادها مانده‌است.

انتهای پیام/

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول