اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال با شعار «سینما، سرزمین خیال» پا به عرصه گذاشت

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان گفت: افراد می‌توانند هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین از پلتفرم‌های تیوا، هاشور و فیلیمو شاهد فیلم‌های جشنواره باشند.

جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال با شعار «سینما، سرزمین خیال» پا به عرصه گذاشت

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، علیرضا تابش پیش از ظهر امروز در نشست خبری سی و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با خبرنگاران اظهار داشت: شعار جشنواره کودک و نوجوان امسال سینما، سرزمین خیال است، برای سینما رسالت حفظ امید و نشاط را قائل دانسته و حائز اهمیت است که در این شرایط سخت کرونا کودکان با سینما به آرام‌بخشی خیالی دست یابند که از این جهت این شعار را برای امسال عملیاتی می‌دانم.

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان تصریح کرد: امسال بیش از ۵۵۰ اثر در بخش ملی و بین‌المللی به دبیرخانه رسید و این آثار توسط دوستانمان رصد شد، کل آثار در بخش ملی ۴۳۸ اثر است که ۳۹۲ اثر سینمایی با مقررات جشنواره منطبق بود.

وی بیان‌ داشت: آثار متقاضی در بخش وب سری ۱۲ اثر، پویانمایی کوتاه ۱۳۰ اثر، فیلم کوتاه داستانی ۲۱۵ اثر و فیلم‌های بلند ایرانی ۴۵ اثر، آثار راه‌یافته شامل ۱۰ وب سری و ۱۶ اثر با موضوع کرونا است که در بخش ویژه کرونا است، پویانمایی کوتاه ۱۵ اثر،  فیلم کوتاه ۱۷ وفیلم بلند ۱۸ اثر به مسابقات راه یافته است.

تابش خاطرنشان کرد: فیلم‌های بلند عبارتند از بلوط، بامبالا، برزنگی، پسران دریا، ترانه‌های پدرانه، داستان‌های هزار و یک روز تولید مشترک ایران و ژاپن، زندگی و زندگی، شهر گربه‌ها، یدو، لیپار در اصفهان و سایر شهرستان‌ها به صورت حضوری و با رعایت پروتکل‌ها به نمایش در می‌آید.

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان در خصوص داوران حوزه ملی گفت: خانم‌ها مهین جواهریان، گلاره عباسی، آقایان بهروز شعیبی، سهیل موفق، حامد جعفری، رضا درستکار و بهرام دهقانیان آثار بخش ملی این دوره از جشنواره را داوری خواهند کرد.

اکران فیلم‌ها به صورت ترکیبی حضوری و آنلاین

وی تأکید کرد: این دوره از جشنواره به صورت ترکیبی میزبان پلتفرم‌ها است مخاطبین برخط از تاریخ ۱۶ تا ۲۱ مهر می‌توانند به صورت برخط فیلم‌های جشنواره را مشاهده کنند، تیوا تلویزیون اینترنتی جشنواره در کنار ما خواهد بود و کلیه برنامه‌ها را به صورت روزانه پوشش می‌دهد، در پلتفرم هاشور علاوه بر فیلم‌های جشنواره، کارگاه‌های آموزشی و بخش کتابخانه ویدئویی را خواهیم داشت، همچنین در فیلیمو تنها اکران آنلاین را خواهیم داشت.

تابش عنوان کرد: همواره این تعلق خاطر را داشته‌ایم که کودکان و نوجوانان بتوانند در حاشیه شهر اصفهان نیز از این جشنواره بهره ببرند، مجموعه سیتی‌سنتر و سینما ساحل میزبان این دوره از فیلم ‌های جشنواره خواهند بود، در بخش بین‌الملل ۶ فیلم از کشورهای مختلف داریم، در کتابخانه ویدئویی جشنواره که ویژه بازاریابان است ۴۵۰ فیلم بارگزاری می‌شود و با کاربری‌ای که برای خارجی‌ها تعبیه شدند می‌توانند از این فیلم‌ها بهره ببرند.

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان در خصوص فیلم‌های بخش بین‌الملل بیان داشت: ۱۰ فیلم خارجی در بخش بین‌الملل‌ و ۲ فیلم ایرانی را داریم، ۱۳ فیلم کوتاه که ۱۰ فیلم خارجی و ۳ فیلم ایرانی، همچنین تقارن جشنواره یکصد سالگی ادبیات معاصر را نیز داریم که به صورت مشترک با جشنواره کودک و نوجوان وبینار خواهند داشت، قابل ذکر است امسال در بخش پذیرش آثار با شهرهای خواهرخوانده اصفهان نیز همکاری داریم.

آغاز به کار بخش مرکز اسناد استان اصفهان

وی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ویژه برای هویت‌بخشی طراحی مرکز اسناد در شهر اصفهان بود که فاز اول آن در روز ملی سینما آغاز به کار کرد و شهردار جدید اصفهان نیز از این ایده بسیار استقبال کرد تا فازهای بعدی نیز در سال‌های آینده افتتاح شود، همچنین به بخش مسؤولیت اجتماعی جشنواره توجه داشتیم و سال گذشته شاهد اهدای تبلت رایگان و لوازم‌التحریر به دانش‌آموزان نیازمند بودیم.

المپیاد فیلم‌سازی راهی برای انتقال تجربه پیشکسوتان 

تابش گفت: یکی از نقاط مهم جشنواره همزمانی برگزاری المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان با جشنواره است و رقابت و آموزش بین نوجوانان انجام می‌گیرد و نیروهای ارزشمند و پیشکسوتان سینمای کودک و نوجوان تجربه‌های خود را به نوجوانان انتقال دادند، همچنین اروند و ارس اعلام آمادگی کردند که میزبان گزیده فیلم‌های جشنواره باشند.

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان بیان داشت: جشنواره اصفهان تأثیر بسیار مهمی در تربیت نیروی انسانی داشته و به خاطر این میزبانی مورد حمایت بسیاری از سازمان‌ها مثل کانون پرورشی قرار گرفته است، صنعت سینما مثل سایر صنایع فرهنگی زنجیره فرهنگی دارد و در طول این زنجیره تولید و جشنواره و فعالیت‌های بین‌المللی را داریم، جشنواره از زیست فیزیکی به زیست آنلاین کوچ کرد و تنها جشنواره‌ای بود که تعطیل نشد و به شعار عدالت فرهنگی که ایران تهران نیست دست یافت.

مهر پایان بر تولید فیلم سفارشی 

وی خاطرنشان کرد: پس از پایان اپیدمی بخش‌های برخط تعطیل نخواهند شد، مهم‌ترین دستاورد زدن مهر پایان بر تولید سفارشی بود روزی که من مدیرعامل فارابی شدم با ۴۰ فیلم سفارشی مواجه بودم، سال‌های اول مورد ملامت قرار گرفتیم ولی در سال‌های بعد شاهد عملیاتی شدن این موضوع بودیم، همچنین توجه بیشتری به اقتباس ادبی شد و از رسانه‌های ادبی حمایت کردیم، افزایش سهم مشخصی برای اکران فیلم‌ داشتیم که از ۲ فیلم در سال ۹۲ به ۹ فیلم در سال ۹۹ رسید.

پلتفرم‌های آنلاین و صدا و سیما باید حمایت بیش‌تری از محصولات ایرانی داشته‌ باشند
  
تابش ابراز داشت: رقابت نابرابر بین محصولات خارجی و ایرانی وجود دارد و در دو حوزه پلتفرم‌های آنلاین و صداوسیما باید حمایت بیش‌تری داشته باشند، تنوع ژانر و تنوع اقلیمی و موضوعی در جشنواره امسال زیاد است از اصفهان تا سیستان و بلوچستان آثار سینمایی وجود دارد، بودجه جشنواره افزایشی نسبت به سال‌های گذشته نداشته و ما تأکید ویژه‌ای بر صرفه‌جویی داریم.

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان تأکید کرد: نسل آینده سینما ایران متأثر از المپیاد فیلم‌سازی کودک و نوجوان خواهد بود، پوران درخشنده در هم‌نشینی با نوجوانان در المپیاد تصمیم گرفتند اثری از شیفتگی نوجوانان به گروه بی تی اس بسازند.

تعامل مستقیم سینمای کودک و نوجوان با متخصصان بین رشته‌ای

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس با این مضمون که آیا جشنواره فیلم کودک و نوجوان توانسته است نسبتی میان فیلم کودک و اندیشمندان و متفکران حوزه تربیتی و آموزشی کودک و نوجوان برقرار کند، توضیح داد: اتفاق خوبی که در چند سال گذشته رقم خورد کمیته بین رشته‌ای بود که به طور تخصصی سینما کودک را در تعامل با رشته‌های مختلف مثل روانشناسی، جامعه‌شناسی و ادبیات داشتند و از نظرات آن‌ها استفاده شد.

تابش افزود: در بخش‌های مختلف تولید، داوری و المپیاد از متخصصان بین رشته‌ای استفاده شده و حتی در ترکیب مدرسان خارجی تلاش بوده بین رشته‌ای‌ها دعوت شوند زیرا معتقدیم سینمای کودک مؤلفه‌های مختلفی در حوزه تعلیم و تربیت، آموزش، خلاقیت و زیبایی‌شناسی را در بر می‌گیرد.

تولید فیلم‌هایی با مضمون دینی دارای اهمیت است

دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان در پایان با تأکید بر اهمیت فرهنگ دینی گفت: تقویت فرهنگ دینی اهمیت بسیار دارد و نمایش شئون فرهنگی مورد اهتمام ما بوده است انیمیشن شاهزاده روم که نگاهی متفاوت به موضوع مهدویت داشت، انمیشن فیل‌شاه که اقتباس خوبی از سوره فیل بود، سال گذشته نگارش فیلمنامه حضرت خدیجه به عنوان بانوی اول اسلام به اتمام رسید همگی تلاش‌های بنیاد فارابی در حوزه تقویت فرهنگ دینی بوده است.

انتهای پیام/ ۶۳۱۲۱/ح/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول