اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

ساخت باندهای ضدباکتری با استفاده از ضایعات میوه

دانشمندان با تبدیل پوسته اضافی میوه خارگیل (دوریان) به باندهای ژل ضدباکتریایی با تولید اضافی ضایعات مواد غذایی مقابله می‌کنند.

ساخت باندهای ضدباکتری با استفاده از ضایعات میوه

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) در سنگاپور با تبدیل پوسته اضافی میوه خارگیل (دوریان) به باندهای ژل ضدباکتریایی با تولید اضافی ضایعات مواد غذایی مقابله می‌کنند.

این فرآیند پودر سلولز را از پوسته های میوه پس از برش و خشک شدن در یخ استخراج می‌کند، سپس آن را با گلیسرول مخلوط می‌کند؛ این مخلوط تبدیل به هیدروژل نرم و سپس از آن به نوارهای بانداژ بریده می‌شود.

پروفسور ویلیام چن، مدیر برنامه علوم و فناوری غذا در دانشگاه فناوری نانیانگ می‌گوید: ما در سنگاپور سالانه حدود ۱۲ میلیون  میوه خارگیل مصرف می‌کنیم، بنابراین علاوه بر گوشت نمی‌توانیم کار زیادی در مورد پوست و دانه‌ها انجام دهیم و این باعث آلودگی محیط زیست می‌شود. پوسته‌های میوه که بیش از نیمی از ترکیب  میوه خارگیل را تشکیل می‌دهند معمولاً دور انداخته و سوزانده می‌شوند و باعث ضایعات زیست محیطی می‌شوند.

مدیر برنامه علوم و فناوری غذا در دانشگاه فناوری نانیانگ افزود: این فناوری همچنین می‌تواند سایر ضایعات غذایی مانند لوبیای سویا و غلات مصرف شده را به هیدروژل تبدیل و به محدود کردن ضایعات غذایی کشور کمک کند.

در مقایسه با باندهای معمولی، باندهای ارگانو-هیدروژل همچنین می‌توانند مناطق زخم را خنک‌تر و مرطوب نگه دارند که می‌تواند به تسریع بهبودی کمک کند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول