اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

لزوم تدریس شهریار‌شناسی در دانشگاه‌ها / انتقاد از وضعیت نامناسب مقبره الشعرای تبریز

مدیرعامل بنیاد شهریار، بر لزوم تدریس شهریارشناسی در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: این شاعر معاصر، توانایی بالایی در حوزه شعر فارسی و ترکی داشته و از سوی دیگر یک دهه بعد از انقلاب نیز زیسته است و جایگاه ویژه‌ای در ادبیات معاصر دارد.

لزوم تدریس شهریار‌شناسی در دانشگاه‌ها / انتقاد از وضعیت نامناسب مقبره الشعرای تبریز

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علی‌اصغر شعردوست در همایش ملی روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار که در محوطه مقبره‌الشعرای تبریز برگزار شد با اشاره به پیشنهاد نامگذاری سالروز درگذشت استاد شهریار به عنوان روز ملی شعر و ادب فارسی اظهار داشت: شبی که این پیشنهاد را به قلم آوردم، توسل و استخاره‌ای داشتم و در آن زمان فکر کردم این پیشنهاد حتما مفید خواهد بود و تاکنون نیز نتایج مثبت آن روز را به عینه دیده‌ام.

این صاحب‌نظر و پژوهشگر ادبیات فارسی و ترکی، شهریار را شاعری ماندگار عنوان کرده و گفت: ماندگاری شهریار را در عشق و ارادت به مولا علی (ع) می‌دانم  و تا زمانی که امر قدسی وجود دارد، شهریار هم هست و یادش جاودانه خواهد بود.

وی ادامه داد: شهریار زمانی اقدام به سرودن شعر ترکی کرد که شاعر شناخته شده‌ای به زبان فارسی بود. سروده‌های ترکی شهریار از لحاظ کمی بسیار کمتر از اشعار او به زبان فارسی است اما همین مقدار نیز جزو فخیم‌ترین و زیباترین نمونه‌های شعر ترکی محسوب می‌شود.

مدیرعامل بنیاد شهریار با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص شهریار تصریح کرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای طی دیداری که با ایشان داشتیم، فرمودند که « ما در طول تاریخ ادبیات ایران زمین به سختی می‌توانیم افرادی را بیابیم که همچون فردوسی، آنها را حکیم خطاب کنیم اما من شهریار را جزو شاعران حکیم می‌دانم.»

شعردوست در خصوص وضعیت نامناسب مقبره‌الشعرای تبریز افزود: با وضعیت کنونی، دهه‌ها طول خواهد کشید که فضای مقبره‌الشعرا آباد شود، باید یک هیات امنای خوب تشکیل شده و نظارت لازم را داشته باشد و از بودجه‌های ملی و استانی برای آبادانی این مکان بهره برده شود، چرا که فضای کنونی در شان تبریز و ایران نیست.

وی همچنین بر لزوم تدریس شهریارشناسی در دانشگاه‌ها تاکید کرده و یادآور شد: این شاعر معاصر، توانایی بالایی در حوزه شعر فارسی و ترکی داشته و از سوی دیگر یک دهه بعد از انقلاب نیز زیسته است و جایگاه ویژه‌ای در ادبیات معاصر دارد.

این صاحب‌نظر و پژوهشگر ادبیات فارسی و ترکی ادامه داد: شهریار در زمان زنده بودن در اوج عزت زیسته و بعد از وفات نیز روز به روز بر شهرت وی افزوده می‌شود و ما به وجود چنین شاعری افتخار می‌کنیم.

انتهای پیام/60034/س/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول